2010 ekim ayında evlendim ilk başta çocuk istemediğimiz için microgynon doğum kontrol hapı ile korundum 2012 yılı ağustos ayına kadar,hapı bıraktıktan sonra tam 6.ay 5 martta 1 aylık hamile olduğumu öğrendim,son regl günüm 03 şubat.Eczaneden aldığım test ile öğrendim önce ertesi gün hastaneye gittim kesinleşti.
Hamileliğimde hiçbir şekilde allaha hamd olsun mide bulantısı yaşamadım sadece 2. ve 4. ay arası çok sevdiğim çay-salata-parfüm bunlardan ıyy diyerek uzak durdum.Sonradan normale döndüm.İştahım çok açıldı 59,60 kilo ile hamile kaldım şimdi 64 kiloyum.Aşerme durumu öyle hayallediğim gibi aniden aklıma bişey düşmesi şeklinde olmadı.Meyveyi sebzeyi çok severim etten ziyade ama ilk 4 ay boyunca sık sık lahmacun yemek istedim,et türü yemekler çekti canım,yeşil soğan,erik,nektarin bunlara ayrıca düşkündüm bol bol yedim allahıma şükür allah canı çeken herkese alıp yemeyi nasip eder inşallah.
Ben sanırım ilk olduğundan çok heyecanlandım erkek kız farketmez tabiki ikiside yok sağlıklı-hayırlı olsun yeter ama işte annelik heyecanından ya da meraktan sanırım 85 tl. verip (şimdi çok pişmanım ama... :) ) evde cinsiyet belirleme testi alıp içindekileri aynısı gibi uyguladım 11.haftamda ve testte erkek çıktı.Neyse 14. hafta doktora gittik herşey yolunda normal dedi cinsiyeti kız dedi kafamız karıştı başka doktora gittik o da kız dedi kesin demediler ama kız gibi dediler daha doğrusu kendini göstermiyor arkası dönük apış arasını göremiyorum ama arkadan baktığımda çıkıntı yok %80 kız dedi biriside.Ben hamileliğimin 6.ayına kadar olan hiçbir tetkiklerini uygulamadım bu arada,kan uyuşmazlığı testi zaten evlenmeden yaptırmıştık uyuşmazlık yoktu sonradan değişecek değilya diye yaptırmadım,şeker yüklemesi yaptırmadım,ıvır zıvır bir sürü test diye tuttturdular yaptırmadım,2'li 3'lü tarama 4'lü tarama gibi bir çok aslında (riskli hamilellik yaşamayan-sağlığı yerinde olan -herhangi bir hastalığı bulunmayanlar için kendi düşüncemdir)gereksiz bulduğum testi yaptırmadım çünkü hiçbirisi %100 sonuç vermiyor,örneğin 3'lü tarama nedir diyorum bebeğinizde herhangi bir özür varmı yokmu onun için diyor %100 'mü diye sorduğumda hiçbirşey için kesin diyemeyiz diyor ama yaptırmak zorundasınız diyor araştırdım yaptırmak zorunda değilmişim,ayrıca yaptırsam kafam karışıcak ya yarımda olsa sorun var derseler bu sefer çocuktan kan alıp inceleyecekler daha karnımdayken ve düşündüm rabbime dua ettim inşallah sağlıklı doğar allahım diye çünkü onların yarım yamalak yaptıkları testlerden kesin söyleyemedikleri sonuçlardan dolayı ben bebeğimi aldıramam sen bana neyi layık verdiysen öyle doğuracağım ben bebeğimi diye yaptırmadık o testleri.Doktorun biride nerdeyse beni dövecek gibi ukala ukala konuştu beni yatırdı yatağa ben bekliyorum ona baktım aynada makyaj tazeliyor birde neymiş sabahtan beri 70 kişiye bakmışmış gebermiş yorgunluktan ben son baktığı kişiymişim evine gidecekmiş daha ağır işlerde çalışanlarımız ne yapsın dedim zaten uyuz oldum derken başladı vay şu testi yaptırmamışsın vay bunu yaptırmamışsın bunları bu hafta yaptırıp geleceksin mutlaka istiyorum yoksa karışmam bu şekilde seni ben tatkip edemem(sanki yalvarıyodumda) başka hekim arkadaşımda takip etmez bunları yaptırmak zorundasın çok bilmişlik yapma gibi birsürü şey saydı strese soktu beni iyice rahatlatacağı yere,çıktım yanından birdaha da gitmem inşallah ona :)Neyse allaha şükürler olsun mahalleki aile sağlığı merkezine gittim 10 gün önce ve orda anlattım bunları eğer herhangi bir rahatsızlığın yoksa eminsen seni bunlara mecbur koşamazlar sen kendinden bir sorun hissetmiyorsan rahat ol dediler beni rahatlattılar ,gayet güzel ilgilendiler tetenoz aşısı yapalım ne olur ne olmaz doğuma kadar ya da doğumda bir kesik paslı bir alet v.b. gibi birşeyden tetenoz bulaşma riskini alma dediler yaptırdım.birkaç gün kolum çok ağrıdı ama sonra geçti.21 temmuzda başka hastanenin doktoruna gittim kesin söyleyebilirim kız dedi,alış-veriş yapalımmı artık dedim yapın dedi ama ben hala kararsızım ya da aldıklarımı iki cinsiyetinde giyebileceği gibi alacağım sanırım:)Kararsızlıklarıma nedenlerse kocakarı dediğimiz belirtiler sebep:Hamileliğin başlarında fazla mide bulantısı yaşamamam-baş ağrıları çekmem-karnımın basketbol topu gibi durması,basenlerimden hiç kilo almamam-çillerimin olmayışı-yüzümün eskisinden daha da güzel olması-et yemekleri yemek isteyişim-alyansımın karnımın üstünde yuvarlak çizmesi-ayaklarımın eskiye oranla daha çok soğuk olması-erkek bebeklerin bana daha düşkün olması-küçük bebeklere sorduğumda karnımdaki bebek kızmı erkekmi sence diye erkek demelerinden-altı aylık olmasına rağmen işyerimdekilerin daha bu hafta anlamaya başlaması çünkü önümde top gibi duruyor sadece belli belirsiz herkes erkek diyor ama doktorlar 3 ayrı doktor üçüde yanılamazya hele de günümüzde demi:)))bu yüzden kafam karışık eğer gerçekten kızım olursa bu belirtilere boşuna kafa yormuşum ya da herkesinki farklı diye düşünüp geçeceğim.Benim gibi araştırmaktan parmakları ağrıyanlar bilsinler diye yazdım bunları:)21 Temmuzda gittiğim doktor ayrıca bebeğimin 6.ayını doldurduğu gün olmasına rağmen son adet tarihime göre gün gün hesap yaptım onlarda öyle yapıyor ama doktor dediki 5 gün ilerden gidiyor o nasıl oluyorsa tam anlamadım ama:) boyu 27 cm. kilosu da 780,0 gr. dedi.Allahımdan dileğim normal olarak doğurup sağ salim kucağıma almak analı-babalı büyümesi hayırlı merhametli çalışkan olmasıdır...Rabbim isteyen herkese çocuk nasip etsin.Ben çalışan bir anne olacağım için 1 eylül gibi gidip (özel hastane raporları geçerliymiş araştırmalarıma göre ) eğer aksilik olmazsa tabi nasip kısmetse-son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu alıp o zamana kadar çalışmayı doğumdan sonra bebebğimin yanında daha fazla kalmayı ümit ediyorum,iznim bitence de kayınvalidem bakacak allah hayırlısını nasip etsin hakkımızda inşallah.Çalışmak zorundayım yoksa çalışmazdım heralde ama ne yapalım bebeğimiz sağlıklı ve rahat büyüsünde başka birşey istemem...Sağlıcakla kalın...