hafta hafta gebelik takibi..paylaşım alanı.

Doktor bana da folbiol önerdi ve günde iki tane (sabah -akşam) içmemi söyledi. Siz günde 1 tane mi kullanıyorsunuz kızlar? İlacın üzerinde 5miligram folik asit yazıyor. Acaba bünyeme fazla gelir mi? Ya da sakıncasıyok mu?

Merhaba Anne Adayları,

Öncelikle Allah hepinize sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Ben İzmir'de yaşıyorum. doğum ve Düğün Fotoğrafçılığına başladım. Eğitimimi bitirdim ve sertifikamı aldım. İsteyenler olursa ücretsiz olarak fotoğraflarınızı çekmek istiyorum. Hem size güzel bir hatıra hem de kendim için bir deneyim olacak. İlgilenenler bana özelden mesaj ile ulaşabilirler.

Şimdiden teşekkür ederim.

teşekkür ederim bende, 8 haftanın içindeyim bende fena uykum geliyor, gözüm yatakta :)) inşallah ilk 3 aydan sonra düzelir...

canım merhba bende 9 +4günlük hamileyim benimde gözüm hep yatakta felaket düşkün oldum uykuya ahh bu bebeşler yokmu onlar için herşeye katlanılır yeteki o minicik kalpleri annelerinin karınlarında hep atsın

canım banada verdi günde 1defadan fazla içme dedi şuan 18 adet kaldı onlarda bitince sanırım demir eksikliği için bi ilaç verecektir

kızlar merhaba.bende 30haftalığım.Allahın izniyle kızım olacak.doktorum sürekli detaylı olarak inceliyor.çok şükür her şey yolunda.bebeğimin hareketlerini genellikle göğsümün altında hissediyorum.bazen sağ tarafım bazen sol tarafım şişiyor.genelde sol üst tarafımda küçük sert bişey var ama bebeğin başı mı ayakları mı kestiremiyorum.

merhaba kızlar,
ben de 14 haftalık hamileyim, plansız bi gebelik olduğu için özellikle ilk 2 ay psikolojik olarak çok fazla boşluğa düştüm.son bi kaç haftadır biraz daha iyiyim şükür.
çok kilolu biri olmama rağmen göbeğim bariz "hamileyim" diye bağırıyor, hatta göbeğimi dikkatlice izlediğimde dalgalanmaları görebiliyorum.eski pantolanlarımı da giyemez oldum zaten :)

çok aman aman isteyerek olmadığı için sanırım bilmiyoru ama sigarayı bırakamıyorum kızlar, günde en azından 3 tane içiyorum ve ok vicdan azabı duyuyorum.
benim gibi gebelikten önce içipte gebe olduğunu öğrendiğinde tamamen bırakabilen varsa lütfen bunu nasıl yaptıklarını bana da anlatsınlar.
kurtulmak istiyorum artık şu illetten :/

ben öğrendiğim gün hiç içmedim, sonraki bikaç gün tek tuk içtim ve iki üç gün içinde tamamen bıraktım. zaten kokusundan çok tiksindim, eşimde içiyo hiç tahammülüm yoktu kokusuna. sende bırakmaya çalış. içenler ben içtim bişey olmadı diyorlar ama zaten bunun zararları doğar doğmaz hemen görünmeyebiliyo. en büyük tehlikesi astım, nefes darlığı. doğar doğmaz nefes alamadığı için aylarca küvezde tedavi görmüş bebeği olan tanıdığım var. evladın için değmez mi arkadaşım, ona bu kötülüğü yapma....

işte rabbim bana bu nimeti bahşetmedi, herşeyden midem bulandı,en sevdiğim şeyi dondurmayı bile yiyemedim ama yok ne siqaradan ne kokusundan midem bulanmadı.ne kadar yalvardığımı bi ben bilirim şu siqarayı bırakabilmek için.şu son kandilden beri türbelere bile qidip dua ediyorum qülüceksiniz ama :) yok olmuyor.içemediğim zaman koltuktan kaldıramıyorum vücudumu.

bende 40+3 günlük gebeyim hala gelmeye niyeti yok kızımın karnımda sertleşip duruyo özellikle geceleri sancım oluyo ama acılmam yok nişan yok su yok başı yerleşmiş kanala tamamen

arkadaşım bende öğrendiğimde sigara içiyordum ama zaten sigara içtiğimde kötü oluyordum birde ben bu bebeği altı yıldır bekliyordum daha öncede bırakmıştım 4 aşılama bir tüp bebek yaptırmıştım olmadı bu yaz tekrar tüp bebeğe gidecekken kendiliğinden hamile kaldım o an o kadar güzeldi ki daha sigarayı ağzıma vurmadım sana tavsiyem içme çünkü o bebeğin vebalini ödeyemezsin onda bu yüzden bir hastalık olsa ömür boyu vicdan azabı çekmeyecek misin Allah sana o bebeği aratmadan verdi kıymetini bil inan ki tüp bebek merkezlerinde umut aramak kadar kötü birşey yok artık içme ve canın her sigara istediğinde Allah'a sığın dua oku ihlasvb. inan işe yarayacaktır...

gebe kalmadan önce doktora gittim gebelik düşünüyorum diye, folbiol ve decavit verdi ama hiç kan testi fln yapmadı.şimdi 7. haftadayım kullanmaya devam et dedi. kullanıyordum 3. gün öncesine kadar. ilacı her alışımda bütün gün bulantı ,baş dönmesi, halsizlik. her adım atışımda midem kakıyo.özellikle decavit iğrenç kokuyo ve kocaman yutulmuyor. 3 gündür ilaç almıyorum çok çok çok daha iyiyim. pazartesi dr. sorucam bakalım ne diyecek.
bir fikri olan var mı?

Arkadaşlar, bileniniz tecrübe edeniniz var mı?

14. haftadayım ve bu hafta hem diş ağrılarım hem de tırnaklarımın dayanma gücü azaldı..

Diş ağrısından neredeyse yatamıyorum.

Öte yandan Elevit kullanmama rağmen tırnaklarım çıtır çıtır dökülmeye başladı.

ne yapabilirim acaba?

14+4 günlük hamileyim bende , hamileliğimden önce günde 1 paket sigara içiyordum ve bebek dışında hiç bir kuvvet benim sigara içmemi engelleyemez diyordum İlk öğrendiğim haftalar maalesef günde 1 tane dahi olsa içtim yani bunu engelleyemiyordum sonrasında öyle bir vicdan azabı , eşimde çok kızıyordu fark etmesin diye balkonda içip üstümü filan değişip gidiyordum resmen eşimin yanına , doktoruma söyledim günde 1 tane içiyorum diye o da o zaman içmeye bilirsin dedi :) Neyse Allahıma çok şükür şuan tamamen bırakmış durumdayım yanımda biri içtiği zaman 1 tane çekeyim diye alıyordum ama içime çeker çekmez öğürüyordum bu mide bulantısı mı yoksa psikolojik olarak kendimi çok mu şartlandırdım bilmiyorum . Hamileliği sırasında sigarayı bırakamayan arkadaşlarım oldu sadece önceden içtikleri değil şu silim light olanlardan içtiler daha hafif diye , yani tabi azıda zarar ama sigaraların yan taraflarında zifir oranları filan yazıyor madem bırakamıyorsunuz en azından onlardan bari içebilirsiniz ama inşallah hamilelik döneminde herkes bırakabilir..

merhaba, belki de seni bir parça daha fazla anladığımı düşünerek yazdıklarımın sana iyi gelmesini umuyorum
ben 24 yaşındayım, 13 ekimde evlendik ve ben balayında hamile kaldım, evet eşimle 10 yıldır tanışıyor ve de 5 yıldır çıkıyor olmamıza rağmen o kadar erken çocuk sahibi olmayı ikimiz de düşünmüyorduk açıkcası. Üstelik kariyer anlamında planlarım, hayallerim vardı ve biranda şok olmuştum ancak kendi içime döndüğümde de mutluydum da haberi aldığımda çünkü sevdiğim adamdan çocuk sahibi olma fikri güzeldi üstelik de 5 yıldır beraberdik zaten biraz hayatımı yaşayayım gibi bir endişem yoktu yeterince tadını çıkarmıştım gençliğin.
Ancak çevreden çok hırpalandım diyebilirim, kendi babam bile aptal mısınız siz ne aceleniz vardı daha biraz gezip tozar hayatınızı yaşardınız daha sen çalışcaktın vs vs dedi, onun dışında duyan hemen hemen herkes "biraz erken değil mi pes", "siz daha çocuksunuz, beraber mi büyüceksiniz" vs gibi düşünmeden yorumlar yapıp beni çok üzdüler, bu yorumları duydukça ve de ailemden, alıştığım hayattan uzakta yurtdışında yaşamaya başlayınca ben kısa dönem depresyona girdiğimi hissettim, bebek yüzünden eve kapanmıştım çünkü ilk 3 ay mide bulantısı istfira ile geçtiğinden hiçbir şey yapamıyordum, ailem yoktu arkadaşlarım yoktu sosyal hayatım yoktu yabancı bir ülkede hapis gibi hissediyordum kendimi ve zaman zaman kızıyordum.

Sonra ne mi oldu, yıllarca çok isteyip de bebeklerini kucağına alamayan insanların hikayelerini okudum, dinledim, o kadar etkilendim ki Allah'a şükrettim bana bu hediyeyi verdiği için. Ve düşündükçe aslında onun dünyaya gelişinin bir sebebi olduğunu anladım, beni belki bu yabancı ülkede ayakta tutmak hayata bağlamak için gelmişti bana, planlı değildi ama aslında bir melek olarak bir amaçla geliyordu.

Sen de böyle düşünmelisin inan bana planlamadın, beklemiyordun ama onun sana gelişinde bir sebep var. Hayatına getirdiği mucizeler olacak inan bana.

Sigara konusuna gelince hamilelikten önce sigara içiyordum hatta hamile olduğumu öğrendiğim günün bir gece öncesi nerdeyse 1 şişe şarap bolca da sigara tüketmiştim :) ama sonra hamile olduğumu öğrendiğimde kendiliğinden gitti sigara içme hevesim, sadece 1 kere çok canım çekti dedim bir nefes aldım ama öksürüğe boğuldum ve tiksindim o taddan.
Şöyle düşün bir poşetin içine bir paket sigarayı içip içip dumanını üflediğini düşün, sonra o duman dolu havasız poşete kafanı sokmaya çalıştığını, işte bebeğin de içerde sen sigara içtikçe onu yaşayacak, çünkü sigara dumanı plasentadan direk geçebiliyor.
Yine de karar senin bu konuda =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…