- 29 Ekim 2024
- 3
- 0
- 30
- Konu Sahibi mevanevaasel
Merhaba ben eylülün 5 inde ikinci kızımı kucağıma aldım ilk topuk kanı hastanede alındı 2.ci ise 4 gün sonra o 4 günlük arada kızım ne mama yedi ne meme emdi devamlı uyuyordu zorla yediriyorduk 4.gün topuk kanını verdikten sonra kontrole gittik sarılık değer 20 çıktı hemen küveze aldılar 2 gün mavi ışık aldı değer düştü gidip aldık 1 2 hafta sonra sağlık ocağı aradı bir değer şüpheli çıktı metebolizmaya gitmeniz lazım dediler kaç kez aradılar gittik fenilalanin değeri 1.topuk kanında temiz 2.de 4 ün üzeri şüpheli denilip tahliler yapıldı nasıl bir hastalık ne tür birşey olduğundan habersiz 2 gün sonucun çıkmasını bekledim ağlaya ağlaya ne olduğunu bilmyorum ilk kızımda birşey yok gayet iyi durumu derken tahlil çıktı 3.4 doktorumuz HAFİF HİBERFENİLALANİN dedi her ay kontrol denildi yükselme olasılığı var mı dedim milyonda bir dedi eşimle ben biraz rahatladık ama ben anneyim ister istemez aklımdan çıkmıyor ve nasıl bakmam gerektiğini bile bilmiyorum hafif hiberfenilalanin tedavisi olanlar burda bana bilgi verebilirmi sizde süreç nasıl ilerliyor yada kontrollü diyetsiz çocuğunu büyüten var mı bana akıl verin gerçekten çok üzülüyorum ağlıyorum üzülünce 4 yaşındaki yavrumda üzülüyor YORUMLARINIZI BEKLİYORUM