• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Hafif fenilalanin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mevanevaasel

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2024
10
0
1
30
Merhabalar
Benim 2.kızım 3 aylık 1.topuk kanı temiz çıkarken 2.ci topuk kanında pku şüphesinden dolayı metebolizmaya gittik ve 1.ayında kan talilinde 3.4 çıktı doktorumuz hafif fenilalanin diyetsiz kontrollü takip dedi 2.ayımızda 3.7 çıktı aynı şekilde diyetsiz kontrollü takip devam edecek önemli olan 6 nın üstüne çıkmaması dedi dünde 3.ay takibine gittik Rabbime bin şükür 1.7 çıktı bu sefer hocası düşüş iyi bu sefer 2 ay sonra gelin dalgalanmalara bakacam 6 nın üzerine çıkmadıkça sıkıntı yok dedi ben tekrardan 3 lerde beklerken çok şükür düşmesine mutlu olduk bu kadar düşüşten sonra tekrar yükselme olasılığı var mı yada bu süreçde doktorum hafif diye diyet önermiyor hafif olanların dikkat ettiği birşey var mı daha düşürmek yada yükselmemesi için kendi içinizde yapmamız gereken birşey var mı yani kendi çabımızda önlem almak için yapılması gereken birşey var mı bilgi verirmisiniz doktorumuz takipi aksatmayın istediğiniz gibi besleyin dedi ama anneyim bir yerden kendimce önlem almak istiyorum

Merhabalar canım bende yeni doğum yaptım 2 aralıkta o gün alınan topuk kanında 1.7 çıkmış sonra sarılık oldu bebeğim benimde sütüm gelmedi ve yetersiz beslendi birkaç gün sonra tekrar topuk kanı aldılar o zamanda 2.3 çıkmış dün aradılar tekrar alacaz topuk kanı diye çok korkuyoruz düşmesi için siz neler yaptınız acaba pazartesi günü tekrar kan vereceğiz

Merhaba, bu değer kandaki fenilalin değeri eğer bebeğinizde pku ( fenilketonuri) varsa bebeğiniz beslendikçe ya yukardaki hanımefendinin bebeği gibi aynı seviyelerde kalacak ya da yükselmeye devam edecektir çünkü vücuda giren protein bu değerin yükselmesine sebep oluyor. Eğer bebeğinize pku yoksa zaten topuk kanında değer düşecektir kimi zaman hatalı sonuçlar çıkabiliyor bir çok sebepten dolayı. Şuan için sizin alacağınız önlem yok diye biliyorum sizin protein az tüketmeniz değere etki eder mi bilemiyorum açıkçası.

Merhabalar canım bende yeni doğum yaptım 2 aralıkta o gün alınan topuk kanında 1.7 çıkmış sonra sarılık oldu bebeğim benimde sütüm gelmedi ve yetersiz beslendi birkaç gün sonra tekrar topuk kanı aldılar o zamanda 2.3 çıkmış dün aradılar tekrar alacaz topuk kanı diye çok korkuyoruz düşmesi için siz neler yaptınız acaba pazartesi günü tekrar kan veremm

Merhabalar canım bende yeni doğum yaptım 2 aralıkta o gün alınan topuk kanında 1.7 çıkmış sonra sarılık oldu bebeğim benimde sütüm gelmedi ve yetersiz beslendi birkaç gün sonra tekrar topuk kanı aldılar o zamanda 2.3 çıkmış dün aradılar tekrar alacaz topuk kanı diye çok korkuyoruz düşmesi için siz neler yaptınız acaba pazartesi günü tekrar kan vereceğiz

İnanın bende hiç birşey yapmadım benim kızımda 5 eylülde doğdu ve ozamanki değeri senin gibi 1.7 9 eylülde de topuk kanuna tekrar götürdüm alındı ve ordan kontrole götürdüm sarılığı 20 çıktı ve yeterince beslenmeme diye küvezde aldılar 3 gün sonra aldım sağlık ocağı aradı fku 4.7 çıkmış araştırmaya gittim oradaki hemen tahlil yaptı ve dedi yüksek çıkarsa hemen küvezde alınacak oturdum ağladım sonul çıktı 3.4 doktoru hafif dedi diyetsiz devam kontrol dedi 2.ay kontörlünde de 3.7 çıktı ve hacattepeye 3.topuk kanı yolladı o sonuç çok geç çıkıyormuş çıkmadı daha 3.ay kontorülüde aralık 4 de gittik ben yine 3 lerde bekliyorum tabiki ama bu sefer çok şükür 1.6 çıktı normal insanlarda da 2 nin altıymış ben görünce mutlu oldum doktoruda bu sefer 6.ayda getireceksin dedi bir tavsiye birşey vermedi ben Elazığ Fırat üniversitesinde tedavi görüyorum ve her çarşamba o hastalığın günü ve doğuda tek Fırat iyimiş bu hastalıkda bende şansa elazığlıyım ama o gün çok hasta geliyor ve çok ağır olanlar olunca hafiflere doktor pek öneride bulunmuyor ağır olanlara ağırlık veriyor

Merhaba, bu değer kandaki fenilalin değeri eğer bebeğinizde pku ( fenilketonuri) varsa bebeğiniz beslendikçe ya yukardaki hanımefendinin bebeği gibi aynı seviyelerde kalacak ya da yükselmeye devam edecektir çünkü vücuda giren protein bu değerin yükselmesine sebep oluyor. Eğer bebeğinize pku yoksa zaten topuk kanında değer düşecektir kimi zaman hatalı sonuçlar çıkabiliyor bir çok sebepten dolayı. Şuan için sizin alacağınız önlem yok diye biliyorum sizin protein az tüketmeniz değere etki eder mi bilemiyorum açıkçası.
Ay çok şükür yine sen 2.ay 3.7 çıkmıştı 3.ay 1.6 çıktı doktor bu sefer 3 aya attı 6.ay gidecez nasıl bir yol izlemeliyim doktoru hafif diye değerde düşünce pek bilgi akıl vermiyor ama anneler ister istemez tedirgin oluyor yükselir mi diye sizce ben ne yapmam lazım bu 3 aylık arada

Back