• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafızayı geliştirme yolları ingilizce kelime ezber

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
333
kızlar yanlış yere mi açtım bilmiyorum. 11. sınıf dil bölümü öğrencisiyim gramerim çok iyi ancak kelime yok. ezberim kötü. internetten araştırdıgım bikaç kitaP VAr hafızayı geliştirmek üzerine. ingilizce bi kelimenin sağını solunu önünü arkasını kullanarak akli gözümüzle canlandırarak türkçe karşılığını hatırlayabiliyoruz .

Deve nasıl gelişir - Löp löp yiyerek
"deve" "lop" develop gelişmek anlamında.
gibi...

ama nettekiler yetmiyo kelimeleri kendim bulmak uydurmak istiyorum
kitap alıcam tekniklerle ilgili melik duyarın seti çok pahalı geldi zaten bakalım uygulayabilcem mi onuda bilmiyorum. şöyle 10 15 tl ucuz bi kitapla başlicam oluyorsa set düşünüyorum yardımcı olurmusunuz önerebilceginiz bişey??

kızlar yanlış yere mi açtım bilmiyorum. 11. sınıf dil bölümü öğrencisiyim gramerim çok iyi ancak kelime yok. ezberim kötü. internetten araştırdıgım bikaç kitaP VAr hafızayı geliştirmek üzerine. ingilizce bi kelimenin sağını solunu önünü arkasını kullanarak akli gözümüzle canlandırarak türkçe karşılığını hatırlayabiliyoruz .

Deve nasıl gelişir - Löp löp yiyerek
"deve" "lop" develop gelişmek anlamında.
gibi...

ama nettekiler yetmiyo kelimeleri kendim bulmak uydurmak istiyorum
kitap alıcam tekniklerle ilgili melik duyarın seti çok pahalı geldi zaten bakalım uygulayabilcem mi onuda bilmiyorum. şöyle 10 15 tl ucuz bi kitapla başlicam oluyorsa set düşünüyorum yardımcı olurmusunuz önerebilceginiz bişey??

Bizim okulda kı hocamız vardı oda boyle ezberlemızı soylerdı
Mesela aklıma gelen

Testimony=ifade vermek. (Temel kestim oni diye ifade verdi derdi:)))

Zor evet kelıme ezberlemek ben unv gunluk 200 kelıme sınırı koymustum tabı hepsını ezber yapamıyosun ilk başladıgımda 180 tanesını bılmıyodum sene sonunda 20 ye dusuyor hergun hergun aşina oluyosun artık

Dil bölümü zor sevıyorsan yaparsın sevmiyosan işkence
Allah yardımcın olsun

Bizim okulda kı hocamız vardı oda boyle ezberlemızı soylerdı
Mesela aklıma gelen

Testimony=ifade vermek. (Temel kestim oni diye ifade verdi derdi:)))

Zor evet kelıme ezberlemek ben unv gunluk 200 kelıme sınırı koymustum tabı hepsını ezber yapamıyosun ilk başladıgımda 180 tanesını bılmıyodum sene sonunda 20 ye dusuyor hergun hergun aşina oluyosun artık

Dil bölümü zor sevıyorsan yaparsın sevmiyosan işkence
Allah yardımcın olsun

ingilizceyi çok seviyorum ortaokuldan beri. TM ile dil arasında kalmıştım sayısalım zaten kötü matematik de yapamıyorum bari kendimi zorlamayım dedim. ben dün sadece netten baktıklarımla 63 kelime ezberledim bugünde tekrarımı yaptım hepsi aklımda. ama sen günde 200den bahsediyosun çok iddalı. ben asla yapamam. ve şu kitapların içeriği nasıl bilmiyorum hiç alıp bakmadım kelimeler böyle develop falan gibi mi veriliyor yoksa teknikler veriyor biz mi kendimiz kelimeyle bişeyler uyduruyoruz?

Son düzenleme:
ingilizceyi çok seviyorum ortaokuldan beri. TM ile dil arasında kalmıştım sayısalım zaten kötü matematik de yapamıyorum bari kendimi zorlamayım dedim. ben dün sadece netten baktıklarımla 63 kelime ezberledim bugünde tekrarımı yaptım hepsi aklımda. ama sen günde 200den bahsediyosun çok iddalı. ben asla yapamam. ve şu kitapların içeriği nasıl bilmiyorum hiç alıp bakmadım kelimeler böyle develop falan gibi mi veriliyor yoksa teknikler veriyor biz mi kendimiz kelimeyle bişeyler uyduruyoruz?

Sevıyorsan ne mutlu sana
Benımde sayısalım kotuydu:53:

Ama ben dilide sevmıyordum halada dusuncelrım aynı
Ben o tenıklerı okul hocalarından ogrenıyordum kıtap olarak incelemedim

O 200 kelımeyı bırazda bızı dıken uzerıde oturdan anıden kelıme soran bılmeyınce sınıf ıcınde kucuk dusuren hocamız yuzunden ezberlıyordum

63 kelıme zamanla dahada cok olacak hem azda degıl lısede bu kadar bılınçlı oldugun içinde tebrik ederim

Yardımcı olabılecegım bısey olursa seve seve olurum:34:

Kurgusal Sözlük ve Hafıza Teknikleriyle İngilizce Kelimeler kitapları işinize yarayabilir diye düşünüyorum.sıfırı ne kadar şu anda bilmiyorum ama ikinci el düşünürseniz bende var. yardımcı olmaya çalışırım.

Son düzenleme:
Sevıyorsan ne mutlu sana
Benımde sayısalım kotuydu:53:

Ama ben dilide sevmıyordum halada dusuncelrım aynı
Ben o tenıklerı okul hocalarından ogrenıyordum kıtap olarak incelemedim

O 200 kelımeyı bırazda bızı dıken uzerıde oturdan anıden kelıme soran bılmeyınce sınıf ıcınde kucuk dusuren hocamız yuzunden ezberlıyordum

63 kelıme zamanla dahada cok olacak hem azda degıl lısede bu kadar bılınçlı oldugun içinde tebrik ederim

Yardımcı olabılecegım bısey olursa seve seve olurum:34:

teşekkür ederim çok :) aldım dün kitabı şuan yarıdayım. ferit delen süper hafıza teknikleri aldım sürekli beyni anlatıyo tekniklere geçemedim bi türlü :D ama yorumlar olumlu. inşallah etkisi olur :)

Kurgusal Sözlük ve Hafıza Teknikleriyle İngilizce Kelimeler kitapları işinize yarayabilir diye düşünüyorum.sıfırı ne kadar şu anda bilmiyorum ama ikinci el düşünürseniz bende var. yardımcı olmaya çalışırım.

normalde fiyatı ne kadar . ben dün aldım yarıya geldim umarım fayda görürüm

normalde fiyatı ne kadar . ben dün aldım yarıya geldim umarım fayda görürüm

normalde dediğiniz piyasa fiyatıysa ben 3o küsüre aldım sanırım.
neyse zaten halletiğinize göre çok da önemli değil :31:

Back
X