Hadi kızlar shçek göztepe semiha şakir çocuk yuvasını ziyarete ne dersiniz???

Ardayasbu

ARDA & ADA
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2008
2.850
75
363
onların anne babaları yok. çok küçük yaşta hatta bebekken ya terkedildiler ya da yalnız kaldılar çeşitli nedenlerle. bizse sıcacık evlerimizde binbir özenle büyütüyoruz yavrularımızı. kaç zamandır araştırma içindeyim.Allah izin verirse bir kimsesiz yavruyu ya koruyucu aile olarak sahiplenmek ya da evlatlık almak istiyoruz.
Bu konuyu açmamdaki sebep ise sürekli çay bahçelerinde. cafelerde buluşuyoru sohbet ediyor kaynaşıyoruz. Acaba diyorum bu seferlik buluşmamızı bir çocuk yuvasında gerçekleştirsek nasıl olur. açıkçası ben çok heyecanlanıyorum KK nın güzel kalpli bayanlarıyla ellerimizde şekerlerimiz miniklerimizi ziyaret ettiğimizi hayal ettikçe
onların herşeyden önce sevgiye ihtiyaçları var arkadaşlar eminim hepiniz çok mutlu olacaksınız bu güzel ziyaretle.
benim şu an tercihim göztepe semiha şakir çocuk yuvası çünkü orada 0-6 yaş çocuklarımız var ve o minicik yavrular sevgiye en muhtaç olanlar. hepinizin katılımını bekliyorum.

96 çocuğun anne babası oldular
Perihan-Yıldırım Giray, 23 yıldır Semiha Şakir Çocuk Yuvası'ndaki 96 çocuğun her ihtiyacına koşuyor. Fedakârlıkları karşılığında 3 kez altın madalyayla ödüllendirildiler
Perihan -Yıldırım Giray çifti yuvada yaşayan pek çok minik için hem anne hem de bir baba... Zira onlar yıllardır kendilerini adadıkları İstanbul Göztepe'deki Semiha Şakir Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların eğitimden sağlığa, giyimden gıdaya kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama daha da mühimi, hasret kaldıkları sevgi ve ilgiyi onlara veriyor. Dört torun sahibi olan Giray'lar, torunlarından çaldıkları tüm zamanı yuva çocuklarının maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için ayırıyor. 23 yıl önce Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası Koruma Derneği'ni kuran çift, kendilerine destek veren 15 gönüllünün de desteğini arkalarına alarak, 96 çocuğun eğitim, sağlık, giysi, gıda gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor... Bununla da yetinmeyip çocukları her yıl tatile bile gönderiyorlar.

'GÜLMELERİ BİZE YETİYOR'
Yuvanın 60 bin TL'yi bulan giderleri için yılda 3 kez kermes düzenleyip, kapı kapı dolaşarak bağış toplayan çift, derneğin diğer gönüllüleriyle kurdukları atölyede de nevresim, çarşaf, yatak ve masa örtüsü dikip, ahşap boyayıp, kazak örüyor. Ev hanımı Perihan Giray'la, Göz Nurunu Koruma Vakfı'nın kurucularından olan eşi Yıldırım Giray'ın kurduğu dernek, SHÇEK tarafından, çocuklar için yaptığı yardımlardan dolayı 3 kez altın madalya ile ödüllendirildi. Ömrü yettiği sürece yuva çocuklarına yardım edeceğini söyleyen Perihan Giray duygu ve düşüncelerini şöyle özetliyor: "Çocukların her türlü ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz. Her hafta sinema, tiyatro hatta doğum günü kutlama giderlerini de karşılarız. Yuvadaki tamirat işlerini bile gönüllülerimiz yapar. Onların yüzlerini gülerken görmek bize yetiyor. Yeni gönüllülerin aramıza katılıp, görevi bizden devralması gerekiyor. Ne kadar çok üyemiz olursa o kadar güçleniriz."

HAYATLARINI ONLARA ADADILAR
Perihan Giray ve eşi Yıldırım Bey, 4 torun sahibi... Ancak onlardan vakit çalmak pahasına fırsat buldukça yuvadaki 'torunlarına' koşuyorlar. En büyük mutlulukları ise, onlarla oyunlar oynamak ve miniklerin yüzündeki gülümsemeyi görmek... Sadece okutup yedirmekle kalmıyor Giray çifti... Aynı zamanda her yıl çocukları tatile de gönderiyorlar...

ben varım kesinlikle toplantı olursa gelirim, ahh o bebişleri görmek onlar için elimden geleni yapmak isterim.

slm cnm ben yenı uyeyım sıte ıcı dolasırken yazını gordum cok sevındım tabıkı bende seve seve gelırım.4 yıllık evlıyım ve hala bebısım yok.onlar bana umut olur ınsallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…