• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haciz ile Ev Satışı

glcnplt

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2013
100
32
298
Merhaba sevgili bayanlar,

Bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum. Bu platformdaki bilgi, destek, paylaşım ve yol gösterme gibi durumların çok faydalı olduğunu üyeliğimden beri gördüm, çok güzel bir şey..

Ben 2018 Kasım ayından beri boşanmaya çalışıyorum. Çekişmeli boşanma olduğu için uzun sürüyor. Oturduğum evin 1/2 hissesi benim, 1/2 hissesi malum kişinin. Bana bu evde hayatı berbat hale getirmek için de ticari borçlarını ödemedi ve şuan evin ondaki hissesinde 15 adet haciz var.

Bu hacizcilerden biri evin satış işlemlerini başlattı 2019 Ekim ayında. Bir kaç ay içinde satış olacak sanırım. Böyle kötü bir tecrübe kimse yaşamamıştır inşallah diyeceğim ama milyonlarca insanlardan bazıları bu duruma maruz kalmış olabilir. Böyle bir durum yaşayan veya yakınında yaşamış olanlardan gören var ise, evin haciz yoluyla satışı, nasıl bir süreç olduğu ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. Destek olur musunuz?

Teşekkürler şimdiden..

Böyle bir tecrübem olmadı ama okulda öğrendiklerime göre bu 1/2 hisse tapuda da tescilliyse ve borç sadece eşinizin ise hacizli ev satılır, sizin hakkınız size verilir kalan 1/2 ile ise borçlular tatmin edilir.

Merhaba,

Teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için. Evet bu şekilde haklar paylaşılıyor ancak benim merak ettiğim satışın olduğu icra mahkemesinde açık arttırma aşaması. Ben evin satışına katılıp evimi icradan elimden gelen belli bütçeye kadar almak istiyorum ancak öğrendiğime göre açık arttırmanın olacağı gün salona mafya vari kişiler de katılım gösterip evi alma durumunda zorluk çıkarıyorlarmış. Bu nedenle yaşanmış bir tecrübe sormak istedim.

Sevgiler..

Merhaba,

Teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için. Evet bu şekilde haklar paylaşılıyor ancak benim merak ettiğim satışın olduğu icra mahkemesinde açık arttırma aşaması. Ben evin satışına katılıp evimi icradan elimden gelen belli bütçeye kadar almak istiyorum ancak öğrendiğime göre açık arttırmanın olacağı gün salona mafya vari kişiler de katılım gösterip evi alma durumunda zorluk çıkarıyorlarmış. Bu nedenle yaşanmış bir tecrübe sormak istedim.

Sevgiler..
Merhaba,
Önemli satışlarda maalesef bu tür insanlar gelip gözdağı verebiliyor ama ihaleye katılıp pey sürerseniz ve açık bir şekilde böyle bir tehdit alırsanız ihalenin feshini talep edebilirsiniz. Ama ispatlayamazsanız da zararlı çıkarsınız. Bana kalırsa ilerde pişman olmamak için ihaleye katılın ve bütçeniz oranında pey sürün. Kimse size neden ihaleye katıldın demez bence. Umarım böyle bir tecrübesi olan biri çıkar da size daha çok yardımcı olur.
Iyi akşamlar.

Merhaba,
Önemli satışlarda maalesef bu tür insanlar gelip gözdağı verebiliyor ama ihaleye katılıp pey sürerseniz ve açık bir şekilde böyle bir tehdit alırsanız ihalenin feshini talep edebilirsiniz. Ama ispatlayamazsanız da zararlı çıkarsınız. Bana kalırsa ilerde pişman olmamak için ihaleye katılın ve bütçeniz oranında pey sürün. Kimse size neden ihaleye katıldın demez bence. Umarım böyle bir tecrübesi olan biri çıkar da size daha çok yardımcı olur.
Iyi akşamlar.

Selamlar tekrardan,

Benim evimin böyle bir öneme sahip olacağını düşünmüyorum ancak yine de kim bilebilir tabi. Tavsiye ettiğiniz şekilde dikkatli olacak ve katılım sağlayacağım. İlginiz için çok çok teşekkür ederim :KK15::KK68:

Sevgiler..

Back
X