Hacıya gidene..

kızlar hacıya gitmek diye birşey yok

hacca gitmek var..
zaten düşününce mantıksız geliyor

hacca gidene hacı denir.hacıya gidilmez

ebrucum ben umreye gittim geldim
genç kız olunca haliyle bi sürü çeyizlik hediye gelmişti:ecrin_bebek:

annem giderkende arkadaşların bahsettiği türden hediyeler gelmişti
çamaşır,gecelik,çorap,tülbent,patik vs..

he bir de borcam çok moda bu ara.ne alaka bilmiyorum bize çok geldi
bazılarını bizde başkalarına hediye ettik napalım o kadar cam eşyayı dimifisfisfis

allah kabul etsın canım ne guzel

Allahım kabul etsin canım benim babamda haca gitti geçen sene
arkadaşların dediği gibi havlular çoraplar
elişlemesi sabun bezleri gömlekler gömleklik kumaşlar getirmişlerdi

Allahımisteyen herkese nasip eder inş.

Canim allah öncelikle hac ibadetlerini kabul eder,bizlerede nasip eder.
Hediye olarak sofra örtüsü alabilirsin hira dağindaydi sanirim kaliyorlar ya erzaklarini yanlarinda götürdükleri için çok makbule geçiyor kokusuz kalip sabun,naylon olmayan pamuklu beyaz eşarp giysi çamaşir alabilirsin kaldiklari yerin durumuna göre çabuk bozulmayan kahvaltiliklardan koyabilirsin bisküvi türü koyabilirsin hah birde rahat terlik olabilir tavaf esnasinda kopabiliyor terlikleri ennnn önemlisi kelimei tevhid çekip yasin'i şerif okuyup peygamber efendimize hediye edebilirsin

Canim allah öncelikle hac ibadetlerini kabul eder,bizlerede nasip eder.
Hediye olarak sofra örtüsü alabilirsin hira dağindaydi sanirim kaliyorlar ya erzaklarini yanlarinda götürdükleri için çok makbule geçiyor kokusuz kalip sabun,naylon olmayan pamuklu beyaz eşarp giysi çamaşir alabilirsin kaldiklari yerin durumuna göre çabuk bozulmayan kahvaltiliklardan koyabilirsin bisküvi türü koyabilirsin hah birde rahat terlik olabilir tavaf esnasinda kopabiliyor terlikleri ennnn önemlisi kelimei tevhid çekip yasin'i şerif okuyup peygamber efendimize hediye edebilirsin

nasıl olcakkı okuyup gıdenlemı gonderıcem

bıde dıyolarkı gıden kısıyı operken dılek dıleyıp ıcınden,dılegım senınle gıtsın ıbadet edıp hayırlısıyla gelsın ve hayırlısıyla olsun tez zamanda demek ıyıyımıs duydunuzmu...?

benim annem babamda 5 yıl önce hacca 9 ay öncede umreye gitti onlara küçük bi çanta içinde 2 tane tek kişilik nevresim,boyuna asılan fermuarlı küçük cüzdanlar var para koymak için çok lazım oluyomuş,iç çamaşırı,rahat terliklerden,küçük dikiş setleri var içinde her renk ip çatal iğne falan oluyo bunları hazırlayabilirsin
ben annemler giderken peygamber efendimize salavat ve yasin okumuştum onun mezarına gittiği zaman adımı söyleyip bağışlamışlar bunu da yapabilirsiniz

Son düzenleme:
arkadaslar fıkırlerınızı onerılerınızı almak ıstıyorum..
hacıya gıdenlere hedıye goturulur ya guleguleye gıderken en makbule gecen en guzel hedıye ne olur..yanı muhakkak bızım burda hedıye goturulur ve belkı camasır belkı etek buluz beelkı corap nebılıyım degısık seyler ama yakınınız hacıya gıderken ne verılır halam hacıya gıdıcek yakında ve anenmle dusunuyoruz ve sıze sormak geldı klıma dusundugumuz seyler ama degısık onerıler gelebılır dıye dusundum..
hacıya gıdenler varsa yada yakınları gıdenler..orda ne lazım oluyo ınsana orda kullancakları bıseymı alsak ve o nedır yardım edersenız sevınırım ıyı olur...:enbuyukkk:

hacca gidecek olanlara eşya götürmek gereksiz bence,okadar ıvır zıvır ve ihtiyaç olmayan şeyler geliyorki,bence mümkünse parasını zarf ile bırakmanız daha mantıklı,hiç olmazsa ihtiyacını kendisi daha iyi bilir ve kullanır,ben anneme ihramını almıştım,yanına da para vermiştim,akrabalarıma da mümkünse yarım gram dahi olsa altın alacağım altı üstü şuan 45tl.veya para bırakacağım ,hiç olmazsa işe yarasın.

Back