Hacca gidene ne hediye alınır?

fndkfndk

Kûn fe yekûn <3
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
3.389
729
Evet kızlar Hacca gidene ne hediye edilebilir? Fikirleri olan var mı? Müstakbel kayınvalidem ve kayınpederim çok yakında hacca gidecekler inşallah. Kendilerinin bana şimdiye kadar maddi manevi çok emeği geçti. Ben de bir jest yapmak istiyorum.
Ama işe yarar şeyler almak istiyorum. Kuran-ı Kerim ve hac rehberi almayı düşünüyorum.(Böyle bir şeyin varlığından yeni haberim oldu. :) )
Anneye başörtüsü, çamaşır alabilirim. Ama aklıma başka türlü hiçbir şey gelmiyor.

Fikri olan var mı? Neye ihtiyaç oluyor orada? :44:

Maddi durumunuz iyiyse kayınvalidenize rahatça giyebilmesi için bir ferace, eğer yeterli vakit var ise kayınpederinize kendi işlediğiniz bir seccade hediye edebilirsiniz(çok zor birşey değil baka baka yapılabiliyor.)
Dediğim bu imkanlar yoksa ben sizin yerinizde olsam iki tane bohça alırdım güzel işlemeli..
İçlerine iç çamaşır, gül kokulu tesbih, çantada taşınabilir incecik seccade, kayınvalidenize beyaz çember, kayınpederinize namaz takkesi koyardım.
Daha da güzel fikirler gelecektir..
Allah hacc vazifelerini kabul eylesin.

canım şimdi bir bohça buluyorsun, pazarda 10 liraya falan çok güzel sade bir şey bulabilirsin. onun içine kayınvaliden için kumaş kestir ya da ferace tipli hac malzemeleri satan yerlerde uzun keten pamuklu pardesüler var hac için özel onlardan alabilirsin durumun müsaitse, kayınpederin için gömlek al (lcw da orada giyebilecekleri keten gömlekler var açık renk beyaz ya da krem 20 lira falan), çorap ve çamaşır koy, el yüz havlusu koy, kayınvaldene beyaz tülbent koyabilirsin, o dediğin şeyler diyanet tarafından dağıtılıyor hiç gerek yok o yüzden. sonra güzelce kapat bohçayı. :)

mesela bak burada bir örneği var belki kk'da da bulabilirsin el emekleri bölümünde, bence hem çok sık hem de işlerine yarar bir şey yapmış olursun
ece_satıyor: çiçekli bohça 15 tl.

şimdiden allah kabul etsin :)

bu anlattıklarım çevremde gördüklerimdir bu arada :)

Son düzenleme:
Aminn çok teşekkür ederim.
Çok param yok açıkçası ve anne nasıl giyinir, aldığımı sever mi bilmiyorum. Seccade fikri de iyiymiş ama o kadar vaktim yok. Cuma günü yanıma gelecek erkek arkadaşım. Onunla yollayacağım.
Diğer fikirler çok mantıklı geldi ama. Nereden temin edebilirim ince seccade, namaz takkesi vs bunları?

Çorap, çamaşır, havlu fikri mantıklı geldi bana da. Kayınpeder öyle her şeyi giymiyor, boşuna uğraşmayayım o yüzden. :)
Bohça fikri de iyi oldu. Şık olur hem.
Teşekkür ediyorum bu arada. Amin...

Benim amcam da gitmişti. Biz de bohça yapmıştık. Ikisine de ic çamaşırları. Pijama takımı. Başörtüsü. Çoraplar. Tesbih. Seccade filan koymuştuk. Bohça güzel olunca çok hoş görünüyor.

Döndükten sonra da bi tepsi baklava açarsın veya yaptırırsın. Allah tamamına erdirsin.

Ankarada iseniz hacıbayramdan alabilirsiniz...

Bohçayı fazla fazla doldurmanıza gerek yok bence.. Bu hem maddiyatınızı sarsar hem zaten kayınvalideniz havlu,pijama vsleri hazırlamıştır extra külfet olmasın.
Takke,çember,gül kkokulu tesbih,ince seccade bir çiftte iç çamaşırı çok güzel olur.Hem ince bir zevkle hazırlanmış olur hemde ihtiyaçlarını karşılar bence.
Bahsettiklerimi etrafınızda bir pasaj varsa onların içinde oluyor böyle dükkanlar.Birde büyük camiilerin yakınlarında satılıyor.Camii esnaflarına sorsanız bile söylerler.Birde eğer bana mesajla şehrinizi yazarsanız bildiğim bir yerdeyseniz yardımcı olurum.Fiyat olarakta;
Çember 7
Takke 5
Tesbihler toplam 10
İç çamaşırlarıda 25 filan tutsa bohçayla beraber 57 filan tutuyor tabii bu bizim buranın fiyatları.
Yardımcı olmuşumdur inşAllah:)

Genelde corap,havlu,tulbent,pıjama takımı,gecelık ayrıca orası cok sıcak oluyormus,rahat gııyınecılecegı elbıse de alabılırsın...
Allah kabul etsın ınsallah bızlere de nasıp olur...

Şimdi için meşhur, çok sevdikleri un kurabiyelerimden yapıp göndereceğim, sonrasını da düşünürüm. iyi hatırlattın. Gerçi sonrasında onların bana oradan getirdikleriyle meşgul olurum.

Ankarada iseniz hacıbayramdan alabilirsiniz...
Evet Ankaradayım. Sonradan aklıma gelmişti Hacıbayram ama hepsini bulabilir miyim diye tereddütteydim. Çok teşekkürler.

Olmaz olur mu, çok teşekkür ederim. :) Ankaradayım. Yukarıdaki arkadaşın bahsettiği mantıklı geldi, Hacıbayrama bakacağım. Çamaşır sadece anneye almayı düşünüyorum. Babaya don-atlet hediye etmeye utanırım. Bir de bir sorum daha olacak, bu bahsettiğiniz seccadeler tahminen ne kadardır? Ben kendi çeyizime almıştım şık bi şey, 120 liraydı da. Bu da öyleyse almam, onun yerine daha farklı şeyler alırım diye soruyorum.
Genelde corap,havlu,tulbent,pıjama takımı,gecelık ayrıca orası cok sıcak oluyormus,rahat gııyınecılecegı elbıse de alabılırsın...
Allah kabul etsın ınsallah bızlere de nasıp olur...
Amin inşallah. Çok teşekkür ederim. Genel tavsiyeler o yönde. Demek ki aklın yolu bir. :) Ben de yavaş yavaş oturtuyorum kafamda alacaklarımı.

Bir de sonradan aklıma bir fikir daha geldi kızlar. Bilmem çok mu anlamsız olur. :)

Ufak tefek kişisel ihtiyaçlardan oluşan bir kutu hazırlasam nasıl olur diye düşündüm. Ağrı kesici, yara bandı, iğne-iplik kutusu, minik kutuda sabun, kolonya vs. Hani genelde seyahat setleri olur ya, içerisinde mini boy ürünler, tırnak makası, diş fırçası falan olur. Öyle bir şey de alsam uğraşmaktan kurtulur insanlar. Çok makbule geçer gibi geliyor. Öyle resmi de değil ilişkimiz. İyi düşünmüşsün diyecek insanlar yani.

Bizde genelde hacdan gelen hediye alır, giden hayır duasıyla uğurlanır :S İlk defa duydum böyle bir adet.

şu bohçalardaki don işini halen çözemedim birine niye don alınır ki :))
kv. için tavaf patiği(klimalı yerlerde kullanmak için ) omuza örtülecek şal güzel bi havlu ve ince bir seccade
kp.de namaz takkesi ve havlu yeter :)

Benim bildiğim de hacca gidip dönen hediye dağıtır...

Şu bohça işleri de olmasa herkeşler ortalıkta donsuz gezecek

Son düzenleme:
Bizde genelde hacdan gelen hediye alır, giden hayır duasıyla uğurlanır :S İlk defa duydum böyle bir adet.
Bizim orada da pek yoktur ama etrafımda görüyorum. Ufak tefek de olsa bu tarz jestlerden hoşlanan insanlar. Mutlu olsunlar. :)
Don konusundaki düşüncem benim de farklı aslında. Önceki mesajlarımdan birinde söyledim, kayınpedere zaten alamam çok utanırım. :) Anneye de yalnızca atlet alabilirim. külot falan almam koskoca kadına. Her ne kadar resmi değiliz desem de o denli samimi de değiliz.

Ha bir de; tavaf patiği ne ola ki? İlk defa duydum. Hemen araştırıyorum. :)

Benim bildiğim de hacca gidip dönen hediye dağıtır...

Şu bohça işleri de olmasa herkeşler ortalıkta donsuz gezecek

O ayrı zaten. Kendime olacak hediyeleri hiç es geçmem, hatta liste yapmam istendi. Düşünmüyor değilim.
Belirttiğim gibi bizim oralarda da fazla olmaz bu tarz hediyeleşme ama etrafta görüyorum bazen. Makbule geçer diye düşündüm. Beni hatırlatır kullandıklarında.

Son düzenleme:
Bizim oralarda da yok hiç hacca gidene bişeyler alma genelde hacdan dönen getirir hediye. Ben umreye gittim çok fazla eşya oraya götürmek mantıklı degil. Seccade demişsiniz burda kullanır. Hac rehberi seccade tesbih vs zaten diyanet paketle veriyor. Hem onların seccadesi incecik verdikleri çantaya sığabilecek yanda taşınabilecek ölcüde oluyor. Seccade tesbih vs zaten onlar büyük ihtimal ordan getirecekler burdan sizin hediye vermeniz güzel ama çokta gerekli degil gibi. O dediğiniz ilk yardım kutusu ihtiyaç kutusu gibi şeyler daha mantıklı olur bu hacta Mescidi harama girdiğimizde ayakkabıları çıkarıyoruz yerine çorap ince ayakkabı tarzı bişeyler giyiliyor yürümede rahat olacak şeylerden de alabilirsiniz. Feracede aslında iyi olur ama tahmini olarakta almak zor olacaktır. Hac malzemeleri satan yerlere gidip bakarak belki orda bulabilirsiniz bişeyler. Bir de orda yaklasık bir aydan fazla kalacakları için ve oranın yemekleri ve temizlik anlayısları bize uymayacağından dolayı uzun süre dayanan yiyeceklerden oluşan bir pakette yapabilirsiniz. Cidden çok işe yarıyor ben on beş günlüğüne gittim ama burdan işte kraker bisküvi zeytin kuru yemiş tarzı şeyler götürmüştüm can simidi gibi olmuştu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…