Maske Tarifleri Güzellik Uzmanından...

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Bear

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
13
0
Merhaba kızlar..

Bu forumda ki ilk konum ve oldukça heyecanlıyım umarım beğenirsiniz ben 20 yaşında güzellik uzmanıyım. Lisede kuaförlük alanı cilt bakım dalından mezun oldum şuanda bir güzellik salonunda uzman olarak çalışıyorum. Bugün size kendimde ve salonumuzda sürekli kullandığımız cildimizi tazecik bebek gibi yapan 2 maske tarifi vericem :) Belki duyanlarınız vardır ama etkileri harika diye paylaşmak istedim.

İlk maskemiz : Kahve Maskesi
Hepimiz hemen hemen hergün türk kahvesi içiyoruz içtiğimiz kahvenin telvesini atmayıp yüzümüze maske olarak uyguluyoruz yaklaşık10 dakika kadar bekletip yıkıyoruz ve yüzümüzü gül suyu ile tonikliyoruz. Bu maskeyi aşırı kuru cildi olanların kullanmasını tavsiye etmiyorum tahriş olmaması nedeniyle.

İkinci maskemiz : Bal, yumurta ve zeytinyağlı maskesi
Bu maske içinde 1 tatlı kaşığı balın içine 1 yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırıyoruz ve yüzümüze uyguluyoruz. 10 dakika kadar bekletip tekrar gül suyu ile temizliyoruz. Balın hem yenileme hemde gerginleştirme özelliği ile cildiniz yumuşacık pamuk gibi olucaktır ve parıl parıl parlıcaktır :))

Son olarak söylemek istediğim bu maskelerin her biri haftada 1 kere kullanılmalıdır örneğin kahve maskesini pazartesi bal yumurta zeytinyağı maskesini pazar günü kullanırsanız 1 haftada 2 maske ile cildiniz yaklaşık 3 hafta sonra muhteşem olucaktır :))

Paylaşım için teşekkürler :) denemekte fayda var :KK70: bunuda yazdım not defterime

Ben bu telve maskesini ilk kez duydum şimdi yaptım bekletiyorum yüzümde 10 dk. İnternette biraz baktım galiba selülitlere de iyi geliyomuş... öyle mi? öyleyse deniycem. :KK70:

ben kil maskesi kullnıyorum iyüzümdeki yağı kiri silip atıyor resmen :KK1:
sizce kil maskesi nasıl ,benimki hiç kimyasal içermiyor tamamen bitkilerden ve kilden oluşuyor ,içerisinde bir sürü bitki yağları da var ..
krem gibi sürüp kuruyunca yıkıyorum

Son düzenleme:
:KK55:2. maskeyi cilt değil saç maskesi diye duymuştum. Bir de maskelerinn neye iyi geldiğini yazabilir misiniz ?

ben kil maskesi kullnıyorum iyüzümdeki yağı kiri silip atıyor resmen :KK1:
sizce kil maskesi nasıl ,benimki hiç kimyasal içermiyor tamamen bitkilerden ve kilden oluşuyor ,içerisinde bir sürü bitki yağları da var ..
krem gibi sürüp kuruyunca yıkıyorum

Bende ilk kez bu akşam yeşil kil maskesi yapıcam. Sen ne zamandır kullanıyorsun? Faydasını gördün mü? Okudum çoğu yerde yorumları herkes memnun kalmış. Ama bi yerde okudum kız demiş ki 5 dk beklettim suratım kızardı yanma yaptı demiş.Çok bekletince böyle yapıyomuş galiba ama 5 dk nedir ki?.. Maksimum ne kadar bekletmeliyiz yüzümüzde?
Bi de kız kaşlarımı döktü demiş.Yok değil mi böyle bi şey?

Dalgakiran selülit için daha etkili yöntemler kullanılıyor onlarıda paylaşmak isterim sizinle kahve telvesini yüz için kullanıyoruz.

deli_kiz0606 kil maskesi çok faydalıdır fakat her cilt tipine uymayabilir yanma kaşıntı gibi şeyler yapabilir.

bellamania içerisinde bal olan maskeleri saçta kullanmıyoruz saç derisinden kolay kolay temizlenmiyor maskelerin ikiside her cilt tipine uygun ışıltı yumuşaklık veren maskelerdir. :)

Selülit için kesin tarifler var mı? Bi de bu gece ilk kez yeşil kil maskesi yapıcam. Okudum bazı tariflerde limon sıkın diyolar. Limon asit içerdiğinden cilt için zararlı mıdır? Zeytinyağı da katılmalıymış içine azcık. ama yağ vıcık vıcık yapmaz mı? ben bi kez yoğurt maskesi yaptım,ne yağ varmış yoğurtta yüzümü yıkıyorum yıkıyorum hala yağ varmış gibi geliyor cildim de yağlı biraz, sivilce sorunum var.

bear bısey sormak ıastıyorum : gecenlerde b ı aktarcıdan beyaz kıl ıstedım ve o da bana bugun bı kac kısı daha sordu ne ıcın kullnıyosunuz bu kılı dedı ben de yuz ıcın dedım beyaz kıl dıye bısey yok yok kı bakın bu kıl ıste dıye yesıl kılı gosterdı bundan baska yok dedı ben de ama pembesı de oluyomus bı kıllerın demıstım hayır pembelı olan krem dedı kıllı bı kremmıs ben de kafam karıstı almadım sence de ole mı bu konuyla ılgılı bı bılgın varsa paylasabılırmısın ????

Canım benim cildimde svilce izleri kalıyor onun için ne önerirsin evde neler yapabiliriz şimdiden çok teşekkürler

Dalgakiran canım selülit için çok etki eden formüller tabi ki var ama uzun kullanımlar sonucunda bir kerelik uygulamada değil.. Daha çok beyaz kil maskesi öneriyorum ama yeşil kil maskesi yapıcaksan içine limon sıkabilirsin limon cilde zarar vermez ancak yağlı cildin olduğu için zeytinyağı bir iki damla yeterli olucaktır istersen hiç koymayabilirsin.

anqeLicaL yüzdeki sarkmalar için pek çok maskeler var bunlardan biri Suna Dumankaya'dan öğrendiğim ve pek çok kişide etkili olanı bir sütü buz kalıbına boşaltın ve hergün makyajdan önce yüzünüzde dolaştırın.

mervemervemerve beyaz, pembe ve yeşil kil mevcuttur. En doğal olanı beyaz kildir beyaz kil kullanmanı öneririm ama diğerlerininde faydasını görebilirsin.

incimnaz en basit olanlarından birisi bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyin süzün ve sabah akşam yüzünüze tonik şeklinde uygulayın. Daha fazla demleyip saklayabilirsiniz ama pek önermiyorum. :)

Dalgakiran canım selülit için çok etki eden formüller tabi ki var ama uzun kullanımlar sonucunda bir kerelik uygulamada değil.. Daha çok beyaz kil maskesi öneriyorum ama yeşil kil maskesi yapıcaksan içine limon sıkabilirsin limon cilde zarar vermez ancak yağlı cildin olduğu için zeytinyağı bir iki damla yeterli olucaktır istersen hiç koymayabilirsin.

anqeLicaL yüzdeki sarkmalar için pek çok maskeler var bunlardan biri Suna Dumankaya'dan öğrendiğim ve pek çok kişide etkili olanı bir sütü buz kalıbına boşaltın ve hergün makyajdan önce yüzünüzde dolaştırın.

mervemervemerve beyaz, pembe ve yeşil kil mevcuttur. En doğal olanı beyaz kildir beyaz kil kullanmanı öneririm ama diğerlerininde faydasını görebilirsin.

incimnaz en basit olanlarından birisi bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyin süzün ve sabah akşam yüzünüze tonik şeklinde uygulayın. Daha fazla demleyip saklayabilirsiniz ama pek önermiyorum. :)

teskkur edrım cevabın ıcın :)

hmm ben de bir şeyler sormak istiyorum. benim yüzüm çook yağlı sürekli ben temizledikçe siyah nokta oluşuyor hemen yağlanıyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim :KK50:

poly4 yağlı cildi çok fazla yıkamaya gerek yoktur siyah noktaları eğer sıkıyorsan tekrar oluşucaktır bununda bilincinde olup bi uzmanla görüşmeni tavsiye ederim çok kötü durumda değilse yağlı ciltler için bi maskede söyleyebilirim.

yıkıyorum 5 dk sonra yağlı yağlı oluyor yine. ben tamamen bu durumdan kurtulmak istiyorum :KK43:

poly4 bir yumurtanın sarısı bir yemek kaşığı susam yağı bir kaç damla limonu karıştırıp yüzünüze sürün 10 dakika bekleyip yıkayın haftada 2 kere uygulayabilirsiniz 3 hafta sonunda bi değişiklik olmazsa başka maskeler denemek üzere mesaj atabilirsiniz :)

Tamam canım sen yazarsın selülit formüllerini uygulamaya çalışırım evet bi kere de geçmez zaten. :KK70: Beyaz kili kuru ciltlere önerdikleri için kullanmayı düşünmedim,kil maskesini haftada kaç kez önerirsin?kaç dk tutmalıyız max. olarak? 10 dk tuttum yeterli mi? Peki gül suyu için ne diyorsun? Pamukla sabah akşam yüzü silmek iyi geliyomuş.

X