Güzellik Tüyoları =)

J

Jiklipaff

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Jiklipaff
• Öncelikle şunu söyliyim,ne yaparsanız yapın cildiniz için eğer doğru beslenmiyorsanız hiç birşey işe yaramıyor.

• Sabahları sodayla yüzü yıkamak bir müddet sonra sivilce lekeleri dahil tüm cilt lekelerini hafifletiyor.

• Ayrıca yüzünüzü soğuk suyla yıkayın..Kan dolaşımını hızlandırıp daha canlı bir cilt görünümü için...

• Ben adaçayı ve limondan hazırladığım doğal toniğimi kullanıyorum yüzüme.Toniği buzdolabında saklıyorum.Soğuk olduğu için etkisi çok daha iyi oluyor.Bu arada benim yüzümde fazlasıyla sivilce lekeleri ve sivilce var :KK43: Adaçayı gerçekten cilt için bir mucize.Benim lekelerime ve sivilcelerime çok iyi geliyor bence sizde bu toniği deneyin...

• Alkolsüz ürünleri tercih etmektede fayda var, çünkü alkol yüzü daha erken yaşlandırıyor...

• Kil + bal + limon karışımı süper bi maske.. test edildi onaylandı özellikle karma ve yağlı cilt tipleri için

• Uyumakta insanı güzelleştiren en önemli unsur kanımca... Açıkçası ben kendimi uykudan kalkınca çok güzel hissediyorum hihoyyyt

• Cilde yapılcak bakımı önce cilt tipimizi öğrenerek belirlemeliyiz.Örneğin yağlı cilde herhangi bir bitkisel yağı uyguladığımızda sivilceler beliriyor...:1no2:

• Elma yemeyi aksatmayın cildi pürüzsüzleştiriyorr..

• Domates cildi sıkılaştırıyor.Özellikle benim gibi geniş gözeneklere sahip olanlar kil + domates suyunu macun kıvamına getirip yüzlerine uygulasınlar yerimseniben

Sivilceler için Maske Tarifleri :
Kuru maya
Bi kaç damla limon
1 adet asprin

Tüm malzelemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve haftada 3 kez uyguluyoruz...
------
1 adet asprin 'i
1 bardak soda katıp yüzümüzü bununla siliyoruz... 20dk sonra yıkıyoruz.

Bu da Suna Dumankaya'dan :
Kil + mısır unu + su ; hepsinden eşit miktarda alıp karıştırıyoruz maske kıvamına gelene kadar...Bu sayede cildimiz porselen gibi bir görünüm kazanıyor...

• Konu Sahibi Jiklipaff
Arkadaşım adaçayı ve limondan hazırladığın tonikle kil maskesinin malzemelerinin ölçüsünü, nasıl hazırladığını söyleyebilir misin? Teşekkürleer..

• Konu Sahibi Jiklipaff
önce ne kadar tonik elde etmek istiyorsan o kadar suyu herhangi bir ısıtma kabına koy...su kaynayınca içine bir tutam adaçayı koy... kullandığın su miktarına göre adaçayını daha az yada daha çok koyabilirsin.soğuduktan sonrada 10-15 damla limonu damlat ve buzdolabında beklet.soğuyunca bi parça pamukla cildini sil.. soğuk kalmasına dikkat et çünkü soğuk ortamda saklanan tonikler daha iyi etki ediyor...
kil maskesine gelince,
aktarlarda poşetlerde killer satılıyor tek kullanımlık.. poşetin tamamını bir kaseye dök.1 tatlı kaşığı bal ve 5 damla limon koy iyice karıştır.tüm malzemeler yüzüne sürdüğünde yüzünden akmayacak bir kıvamda olmalı... sonra maskeyi uygula ve kil kuruduktan sonra soyabildiğin kadarını soy,sonra durula :KK66: kolay gelsin... kaydirigubbakcemile2

• Konu Sahibi Jiklipaff
ben gülsuyu+papatya suyu+kekık suyu tonıgı yaptm hepsını kaynatp karıstırarak :) gayet guzel memnunum

• Konu Sahibi Jiklipaff
Gül suyuda süper bi tonik :KK66: ama çok kaliteli ve emin bir yerden almak lazım çünkü bazı gülsularının içinde renklendirici maddeler var .. en iyisi çiçekçiden bir kaç tane gül alıp evde kaynatıp bekletip kendi doğal gül suyunu hazırlamak hihoyyyt hem doğal hem güvenilir (;

• Konu Sahibi Jiklipaff
makyaj temizlemek için : bebak acı badem sütü harika temizliyor.arkasından gülkent markalı gül suyunu pamuga döküp tüm yüzümü 2-3 d k siliyorum.kuru ciltler bebak acı bademin kremini kullanabilir harika nemlendirici.zaten ne varsa eskilerde var diye boşa dememişler.haftada 2-3 kere biraz sirke biraz limon suyu biraz da saf su eklenerek 1 bardaga hazırlanan karşımı pamukla yüzüme kompres yapıotrum.asidik oldugu için aktif sivlcelerin üzerinede bastırabilirsin.maden suyunu sprey gibi ibşeyin içine koyuyorum aklıma geldikçe yüzüme fısfıs yapıyorum onunlada.ama en önemlisi ayda 1 kez tca %15 ile yüzüme kimyasal peeling yapıyorum :)))

ben de limon + yoğurt ikilisinden faydalanıyorum yağlı cildimi adam edebilmek için

• Öncelikle şunu söyliyim,ne yaparsanız yapın cildiniz için eğer doğru beslenmiyorsanız hiç birşey işe yaramıyor.

• Sabahları sodayla yüzü yıkamak bir müddet sonra sivilce lekeleri dahil tüm cilt lekelerini hafifletiyor.

• Ayrıca yüzünüzü soğuk suyla yıkayın..Kan dolaşımını hızlandırıp daha canlı bir cilt görünümü için...

• Ben adaçayı ve limondan hazırladığım doğal toniğimi kullanıyorum yüzüme.Toniği buzdolabında saklıyorum.Soğuk olduğu için etkisi çok daha iyi oluyor.Bu arada benim yüzümde fazlasıyla sivilce lekeleri ve sivilce var :KK43: Adaçayı gerçekten cilt için bir mucize.Benim lekelerime ve sivilcelerime çok iyi geliyor bence sizde bu toniği deneyin...

• Alkolsüz ürünleri tercih etmektede fayda var, çünkü alkol yüzü daha erken yaşlandırıyor...

• Kil + bal + limon karışımı süper bi maske.. test edildi onaylandı özellikle karma ve yağlı cilt tipleri için

• Uyumakta insanı güzelleştiren en önemli unsur kanımca... Açıkçası ben kendimi uykudan kalkınca çok güzel hissediyorum hihoyyyt

• Cilde yapılcak bakımı önce cilt tipimizi öğrenerek belirlemeliyiz.Örneğin yağlı cilde herhangi bir bitkisel yağı uyguladığımızda sivilceler beliriyor...:1no2:

• Elma yemeyi aksatmayın cildi pürüzsüzleştiriyorr..

• Domates cildi sıkılaştırıyor.Özellikle benim gibi geniş gözeneklere sahip olanlar kil + domates suyunu macun kıvamına getirip yüzlerine uygulasınlar yerimseniben

Sivilceler için Maske Tarifleri :
Kuru maya
Bi kaç damla limon
1 adet asprin

Tüm malzelemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve haftada 3 kez uyguluyoruz...
------
1 adet asprin 'i
1 bardak soda katıp yüzümüzü bununla siliyoruz... 20dk sonra yıkıyoruz.

Bu da Suna Dumankaya'dan :
Kil + mısır unu + su ; hepsinden eşit miktarda alıp karıştırıyoruz maske kıvamına gelene kadar...Bu sayede cildimiz porselen gibi bir görünüm kazanıyor...

mrblar cnm benim cildimde çok hassas alkolsüz ürün tercih etmeye dikkat ediyorum ama alkolsüz ürün olduğunu biz nasıl anlayabiliriz acaba sonuçta üzerinde anlamını bilmediğimiz kelimeler yer alıyor. karma Kuruya dönük hassas cildime önereceğin bir maske de varsa çok sevinirim:eek:

şimdi baktım valla temizleme sütümde alkol var kremimde yok ama bi de dermotolojik ürünler olacak of yaa cildimi temizledikten sonra cildim bi süre kızarık duruyo ondan olabilir mi acaba yine ürün mü değiştircm ne kullancm yahuÇok üzgünüm çoook

kızlar MeRhAbA...:KK70: aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır takip ediodum..ben size kendi cildim için yaptıklarımı söliiim...her ILIK banyodan sora 5 dk soğuk duş alıyorum.hem cildim sıkılaşıo hemde hücreler canlanıo xD banyodan çıktıktan sora mutlaka önce yüzüme gül suyu sürerim(yararını çok gördüm - gül suyunu spreyli bi şişeye koyun ve buz dolabında tutun...) 2 haftada 1 de yeşil kil maskesi yapıorum yarım saat bekleyip yıkıorum ve arkasından gül suyu...çok ii gelio..kaymak gibi cildimi gül suyuna borçluyum.... :) eğer sivilceniz çıkıyosa da AVON un düzleştirici jelini (clearskin) kullanın..ya da benzamicyn kurutmak için çok iyi...

harikasın canım
cok guzel ozetlemişsin
ozellikle asprin maskesi kesinlikle harika
limon ile macun haline getirip ciltte 15-20 dakika bekletmek inanılmaz değişiklikler yaratiyor ciltte zamanla hihoyyyt

makyaj temizlemek için : bebak acı badem sütü harika temizliyor.arkasından gülkent markalı gül suyunu pamuga döküp tüm yüzümü 2-3 d k siliyorum.kuru ciltler bebak acı bademin kremini kullanabilir harika nemlendirici.zaten ne varsa eskilerde var diye boşa dememişler.haftada 2-3 kere biraz sirke biraz limon suyu biraz da saf su eklenerek 1 bardaga hazırlanan karşımı pamukla yüzüme kompres yapıotrum.asidik oldugu için aktif sivlcelerin üzerinede bastırabilirsin.maden suyunu sprey gibi ibşeyin içine koyuyorum aklıma geldikçe yüzüme fısfıs yapıyorum onunlada.ama en önemlisi ayda 1 kez tca %15 ile yüzüme kimyasal peeling yapıyorum :)))

ilk defa duydum bu tca% 15 i.. forumda arattım epey kullanan arkadaşlar varmış..

harikasın canım
cok guzel ozetlemişsin
ozellikle asprin maskesi kesinlikle harika
limon ile macun haline getirip ciltte 15-20 dakika bekletmek inanılmaz değişiklikler yaratiyor ciltte zamanla hihoyyyt

limonla aspirinimi karıstırcaz :uhm:

BAk elma nin cilde iyi geldigine hak verebilirim ben kücüklügümden beri elma'yi severek bol bol yerdim cildim simdi Allaha sükürler olsun ki pek sorunlu bir cilt degil, yagli bigi bir ciltim var ve sadece regl döneminde 1-2 sivilce cikar ve cok gecmeden gider:))

X