Konuyu yeniden gündeme getirmek istedim. Bu gelinliğe bayıldım ama çevremde kimseyi ikna edemedim böyle bir gelinlik giymek için. Herkes klasik kabarık prenses gelinlik giymem için ağızbirliği etmiş sankiKesinlikle favori gelinliğim bu ama sanırım ben de klasik bir model giyeceğim.
Prenses bir gelinlik ile bunun arasında dağlar kadar fark var. Tamam böyle tamamen düz inen bir model olmasa da neden tam zıddını sececeksiniz ki? Orta yolu bulmanızı öneririm. Bu gelinliğin havası esas olarak pelerini ve yaka kol danteli sayesinde oluşmuş. Daha geniş bir etek ile pelerini de belki yere kadar tutmadan bu havaya yakın bir şey diktirebilirsiniz. Istediğinizin tam zıddına gitmeyin, mutsuz olursunuz.
Ben esasen balık veya kalem modeli yakıştırıyorum kendime. Burada hoşuma giden şey de pelerini ve duvak kullanılmıyor oluşu. Ama kime gösterdiysem gelinlikten çok abiye gibi buldu ve hevesimi kaçırdılar. Bu özel günde kendi istediğim gibi olmam lazım diyorum ama, gelinliğim beğenilmeyip herkes ağız burun eğecekse de ne gerek var diyorum. Sonuçta düğünü de millet görsün diye yapıyoruz, sanki herşey kalabalığa hitap etmeliymiş gibi.
Bana kalsa sade bir elbise, düz nikah tamam ama işte..
Birçok nişanlık da abiye olmasına rağmen gelinliğe benziyor o zamanİnsanlar bir gelinliği gelinlik kılan şeyin kumaşının güzelliği ve işçiliğin kalitesinden geçtiğini ne zaman anlayacaklar merak ediyorum.
Balık size yakışıyorsa ki gelinliğin yine de kaleme göre çok daha alışılan bir formudur, sizin yerinizde olsam balık üstüne böyle bir pelerin düşünürdüm. A kesimde bile olabilir pelerin ile. Mesela yabancılarda modified a line diye geçen, kalçaya kadar nispetle dar olup sonra açılan ama balıktan daha büyük etekli olan bir kesim de var:
Bu etek genelde dikine kuplar arasına godelerle yapıldığından biraz daha emek ister ve bizim gelinlikçiler pek uğraşmaz gerçi...
Yani bilmiyorum, ben kendim de kabarık olmayan bir gelinlik giydim, pek kimseye de sormadım, insanların onayına da gerek duymadım açıkçası. Zaten bir şeyi bir cihazdaki bir fotoğrafta görmeleri ile o gün kıyafetin kendisini saçınızla makyajınızla görmeleri çok daha farklı etki yapıyor neticede...
Birçok nişanlık da abiye olmasına rağmen gelinliğe benziyor o zamanİnsanlar bir gelinliği gelinlik kılan şeyin kumaşının güzelliği ve işçiliğin kalitesinden geçtiğini ne zaman anlayacaklar merak ediyorum.
Balık size yakışıyorsa ki gelinliğin yine de kaleme göre çok daha alışılan bir formudur, sizin yerinizde olsam balık üstüne böyle bir pelerin düşünürdüm. A kesimde bile olabilir pelerin ile. Mesela yabancılarda modified a line diye geçen, kalçaya kadar nispetle dar olup sonra açılan ama balıktan daha büyük etekli olan bir kesim de var:
Bu etek genelde dikine kuplar arasına godelerle yapıldığından biraz daha emek ister ve bizim gelinlikçiler pek uğraşmaz gerçi...
Yani bilmiyorum, ben kendim de kabarık olmayan bir gelinlik giydim, pek kimseye de sormadım, insanların onayına da gerek duymadım açıkçası. Zaten bir şeyi bir cihazdaki bir fotoğrafta görmeleri ile o gün kıyafetin kendisini saçınızla makyajınızla görmeleri çok daha farklı etki yapıyor neticede...
Gelinliğimi seçtim ve cesur davrandım, elalem ne der düşüncesine kapılmayıp gayet sade ve zarif yarım balık bir gelinlik diktiriyorum. Pelerin detayı da olacak. Annem bile pek beğenmedi galiba, gerçi o yoktu yanımda sadece resmini gördü. Onun aklı kabarıklarda kaldı kuğu gibi oldun kabarıklarla diyip durdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?