How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Gelinlik Modelleri Güzellik editörü Eda Şentürk'ün gelinliği

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Güzellik editörü Eda Şentürk'ün düğünü, birbirinden güzel karelerle, insanda en stil sahibi filmlerden 'Great Gatsby'yi izliyor hissi yaratıyor. Uzun zamandır bu kadar klas ve yaratmak istenen temaya uygun bir Türk gelin görmemiştim. Omuzları açıkta bırakan tümü dantel gelinlik, Şentürk'e kusursuz bir şekilde yakışmış. Ama en hoşuma giden, detaylara gösterilen özenli ve başarılı çalışma.

KUSURSUZ DETAYLAR
Makyajı ışıl ışıl, tam olması gerektiği gibi. Bizim, 'gelin makyajı' adı altında gelini tanınmaz hale sokan tuhaf bir makyaj adetimiz vardır. Eda Şentürk, güzellik editörü olarak uzmanlığını kendi makyajında da konuşturmuş. Şentürk'ün saç modeli, romantik havasıyla çok uyumlu. Saçlarında, 'Great Gatsby' filminde Carey Mulligan'ın canlandırdığı 'Daisy Buchanan'ın taktığı ikonik Tiffany&Co.'nun çok benzeri harika bir bant var. Mekan Sait Halim Paşa Yalısı da temaya eşlik etmiş. Minik çiçek kızlar bile en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Ee klas bir zevke sahipseniz, ortaya bu kadar başarılı bir sonuç çıkması sürpriz olmuyor.
alıntıdır.
1407600821587.jpg

[URL='http://scontent-b.cdninstagram.com/hphotos-xfa1/t51.2885-15/10584635_340325036118945_1240844295_n.jpg']
[/URL]

Konuyu yeniden gündeme getirmek istedim. Bu gelinliğe bayıldım ama çevremde kimseyi ikna edemedim böyle bir gelinlik giymek için. Herkes klasik kabarık prenses gelinlik giymem için ağızbirliği etmiş sanki:KK61: Kesinlikle favori gelinliğim bu ama sanırım ben de klasik bir model giyeceğim.

Konuyu yeniden gündeme getirmek istedim. Bu gelinliğe bayıldım ama çevremde kimseyi ikna edemedim böyle bir gelinlik giymek için. Herkes klasik kabarık prenses gelinlik giymem için ağızbirliği etmiş sanki:KK61: Kesinlikle favori gelinliğim bu ama sanırım ben de klasik bir model giyeceğim.

Prenses bir gelinlik ile bunun arasında dağlar kadar fark var. Tamam böyle tamamen düz inen bir model olmasa da neden tam zıddını sececeksiniz ki? Orta yolu bulmanızı öneririm. Bu gelinliğin havası esas olarak pelerini ve yaka kol danteli sayesinde oluşmuş. Daha geniş bir etek ile pelerini de belki yere kadar tutmadan bu havaya yakın bir şey diktirebilirsiniz. Istediğinizin tam zıddına gitmeyin, mutsuz olursunuz.

Prenses bir gelinlik ile bunun arasında dağlar kadar fark var. Tamam böyle tamamen düz inen bir model olmasa da neden tam zıddını sececeksiniz ki? Orta yolu bulmanızı öneririm. Bu gelinliğin havası esas olarak pelerini ve yaka kol danteli sayesinde oluşmuş. Daha geniş bir etek ile pelerini de belki yere kadar tutmadan bu havaya yakın bir şey diktirebilirsiniz. Istediğinizin tam zıddına gitmeyin, mutsuz olursunuz.

Ben esasen balık veya kalem modeli yakıştırıyorum kendime. Burada hoşuma giden şey de pelerini ve duvak kullanılmıyor oluşu. Ama kime gösterdiysem gelinlikten çok abiye gibi buldu ve hevesimi kaçırdılar. Bu özel günde kendi istediğim gibi olmam lazım diyorum ama, gelinliğim beğenilmeyip herkes ağız burun eğecekse de ne gerek var diyorum. Sonuçta düğünü de millet görsün diye yapıyoruz, sanki herşey kalabalığa hitap etmeliymiş gibi.

Bana kalsa sade bir elbise, düz nikah tamam ama işte..

Ben esasen balık veya kalem modeli yakıştırıyorum kendime. Burada hoşuma giden şey de pelerini ve duvak kullanılmıyor oluşu. Ama kime gösterdiysem gelinlikten çok abiye gibi buldu ve hevesimi kaçırdılar. Bu özel günde kendi istediğim gibi olmam lazım diyorum ama, gelinliğim beğenilmeyip herkes ağız burun eğecekse de ne gerek var diyorum. Sonuçta düğünü de millet görsün diye yapıyoruz, sanki herşey kalabalığa hitap etmeliymiş gibi.

Bana kalsa sade bir elbise, düz nikah tamam ama işte..

Birçok nişanlık da abiye olmasına rağmen gelinliğe benziyor o zaman :D İnsanlar bir gelinliği gelinlik kılan şeyin kumaşının güzelliği ve işçiliğin kalitesinden geçtiğini ne zaman anlayacaklar merak ediyorum.

Balık size yakışıyorsa ki gelinliğin yine de kaleme göre çok daha alışılan bir formudur, sizin yerinizde olsam balık üstüne böyle bir pelerin düşünürdüm. A kesimde bile olabilir pelerin ile. Mesela yabancılarda modified a line diye geçen, kalçaya kadar nispetle dar olup sonra açılan ama balıktan daha büyük etekli olan bir kesim de var:
candy-wedding-dress-monique-lhuillier.jpg

Bu etek genelde dikine kuplar arasına godelerle yapıldığından biraz daha emek ister ve bizim gelinlikçiler pek uğraşmaz gerçi...

Yani bilmiyorum, ben kendim de kabarık olmayan bir gelinlik giydim, pek kimseye de sormadım, insanların onayına da gerek duymadım açıkçası. Zaten bir şeyi bir cihazdaki bir fotoğrafta görmeleri ile o gün kıyafetin kendisini saçınızla makyajınızla görmeleri çok daha farklı etki yapıyor neticede...

Birçok nişanlık da abiye olmasına rağmen gelinliğe benziyor o zaman :KK70: İnsanlar bir gelinliği gelinlik kılan şeyin kumaşının güzelliği ve işçiliğin kalitesinden geçtiğini ne zaman anlayacaklar merak ediyorum.

Balık size yakışıyorsa ki gelinliğin yine de kaleme göre çok daha alışılan bir formudur, sizin yerinizde olsam balık üstüne böyle bir pelerin düşünürdüm. A kesimde bile olabilir pelerin ile. Mesela yabancılarda modified a line diye geçen, kalçaya kadar nispetle dar olup sonra açılan ama balıktan daha büyük etekli olan bir kesim de var:
candy-wedding-dress-monique-lhuillier.jpg

Bu etek genelde dikine kuplar arasına godelerle yapıldığından biraz daha emek ister ve bizim gelinlikçiler pek uğraşmaz gerçi...

Yani bilmiyorum, ben kendim de kabarık olmayan bir gelinlik giydim, pek kimseye de sormadım, insanların onayına da gerek duymadım açıkçası. Zaten bir şeyi bir cihazdaki bir fotoğrafta görmeleri ile o gün kıyafetin kendisini saçınızla makyajınızla görmeleri çok daha farklı etki yapıyor neticede...

Teşekkür ederim öneriniz için, bu tarz gelinlikleri görmüştüm ama denemedim hiç düşünülebilir. Aklıma şöyle birşey geldi, benim nikahımla düğünüm arasında 1 ay olacak. Yarım balık bir gelinlik alıp, nikahta duvak kullanmadan pelerinli giyebilirim. Pelerin çıkmalı olacak tabii. Düğündeyse pelerinli değil duvaklı kullanırım. Malum, pelerinle Ankara'nın bağları veya bu fasulya 7,5 lira oynamak kolay olmasa gerek :KK70:

Merhaba canım, gelinlikkirala sayfasından da modellere ve moda evlerine ulaşabilirsin tavsiye ederim ben memnun kaldım :)

Birçok nişanlık da abiye olmasına rağmen gelinliğe benziyor o zaman :KK70: İnsanlar bir gelinliği gelinlik kılan şeyin kumaşının güzelliği ve işçiliğin kalitesinden geçtiğini ne zaman anlayacaklar merak ediyorum.

Gelinliğimi seçtim ve cesur davrandım, elalem ne der düşüncesine kapılmayıp gayet sade ve zarif yarım balık bir gelinlik diktiriyorum. Pelerin detayı da olacak. Annem bile pek beğenmedi galiba, gerçi o yoktu yanımda sadece resmini gördü. Onun aklı kabarıklarda kaldı kuğu gibi oldun kabarıklarla diyip durdu :KK48:

Gelinliğimi seçtim ve cesur davrandım, elalem ne der düşüncesine kapılmayıp gayet sade ve zarif yarım balık bir gelinlik diktiriyorum. Pelerin detayı da olacak. Annem bile pek beğenmedi galiba, gerçi o yoktu yanımda sadece resmini gördü. Onun aklı kabarıklarda kaldı kuğu gibi oldun kabarıklarla diyip durdu :KK48:

Çok iyi yapmışsınız, bittikten ve saç-makyajla gördükten sonra beğenilecektir hiç merak etmeyin. Herkesi zaten hiçbir zaman memnun edemeyiz, bir halkadan sonrasını da umursamamalı.

Prova fotoğrafları gelinlikleri genelde olduğundan çok daha az güzel gösterir aklınızda olsun.

Back