güzel temizleyen çamaşır deterjanı ?

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
kızlar 1 senelık evlıyım ben mı beceremıyorum bılmıyorumda çamaşırlarımda bazen kirler kalıyor
deterjanımın hangı marka olduğunu unuttum alalı epey oldu ama genelde renklilerı 30 derecede(kumaş pantolonlar var),beyazları 60 derecede 2 saatlik programda yıkarım.
sizler hangi deterjanı kullanıyorsunuz ve kaç derece de kaç dk da yıkatıyorsunuz
yorumlarınız birçok kişiye yol gösterecektir,cvp yazarsanız sevınırım.şimdiden teşekkürler

anladım kimse çamaşır yıkamıyor burada

Reklama girmez umarım ben ariel kullanıyorum beyazlara. Bembeyaz çıkıyor. Deterjanı az koyuyor olabilir misin?

Ben 1,5 yildir tursil kir cicekleri kullaniyordum, sonra ablami ziyarete gitmistim, pardesume yag ve cay damlattim, aksama kadar sadece islak mendille sildim ve eve gidince hassas programda yikadim, cikmadi leke. Kuruyunca bir kere de omo ile yikadim 15 dk.lik kisa programda cikti. Tursil de kotu degil, marketleri takip edersen ucuza da alirsin hatta, buarada jel kullaniyorum, toz degil. Ama omo'nun pardesumu kurtarmasi fikrimi degistirdi, tursilim bitince omo aldim.
Beyazlari koslaya bastiriyordum, memnun kalmadim, ne kadar yipratsa da eger leke varsa camasir suyu kullanmaya devam edecegim.
Bunun disinda yumusaticim da yumoşş, kokusunu seviyorum, bence kalici da.
İşte boyle
Amma anlattim ya

omo nun hangisi cnm toz mu sıvı mı?

Ben tursil çamaşır suyu katkılı olanını kullanıyorum 50 derece beyazlar misler gibi çıkıyor bazende gece biraz calistiriyorum deterjanı iyice aldığında hafif kopurdugunde kapatıyorum makinayi sabaha kadar bekliyo sonuç süper renklileride tursil color la genelde hassas birsey yoksa 40 derece renklileride makinayi çok nadirde olsa kapatıyorum ama 1 saat falan çok memnunum

teşekkür ederim cnm:)

biobellinda kesinlikle.. hatta camasir deterjani hali silerken bile kullaniliyor.. ustelik helal sertifikasi var.. ve Turk mali..

biobellinda kesinlikle.. hatta camasir deterjani hali silerken bile kullaniliyor.. ustelik helal sertifikasi var.. ve Turk mali..
cnm ben bipbellinda nın bul.mak. için olanı kullandım da bardaklarım falan sapsarı oldu.
beraberinde camasır suyu parlatıcı falan kullanmayın dedilerdi dıkkat de ettım ama hep sapsarı çıktı pis çıktı falan memnun kalamadım.
o yuzden birdaha almam sanıyorum o markayı cnm

Ben renklileri her zaman 40 derecede yikiyorum, 30 cok dusuk bence. Eger camasirlar lekeliyse 1,5 saatte az lekeliyse 1 saat yikiyorum. Ve beyazlari 60 derecede 2 saat. Havlulari ise 95 derecede 2 saat.

Ben 30 dereceye 40 dakika sentrufuj az, yun ipek saten falan yikiyorum. Onda zaten leke olmuyor ve yeterli oluyor.

Bebegim oldugu icin onun camasirlarini hep ayri 1 makine yapiyorum 40 derece 1,5 saat. Ve mesela citcitli badileri bez tasinca kirleniyor onlari hemen sicak suda bir yikiyorum sonra leke cikarici puskurtuyorum oyle yikiyorum. Kiyafetlerindeki lekelerede salca yag meyve gibi olanlarada once leke cikarici yapiyorum.

Deterjan olarakda sivi persil kullaniyorum. Renkliler icin color persil, beyazlarada toz persil. Toz persilde cunku cok az camasir suyu gibi birsey var daha beyaz olmasi icin. Ama cok acik pembe beyaz karisik camasirlarada sivi beyaz persil kullaniyorum. Ayrica bazen siyah camasirlar icin olan siyah deterjanda aliyorum.

Beyazlarim kar gibidir, renklilerin parlak canli ve siyahlarimin rengi 5-6 senelik siyah badilerim bile simsiyah.

Ve su cok onemli camasirlarinizi guzel ayirmaniz. Ben mesela renklileri bile 2-3 cesit ayiririm. Acik renkliler, canli renkliler, koyu renkliler. Bazen sadece ayri bir makine kirmizi koyu pembe falan bile yaparim.

Ayrica makineyi tika basa doldurmakta camasirlarin kirli kalmasina sebep olur. Camasirlar cunku cok fazla hareket edemez ve yikanamaz.

Green clean deterjanlarını kullanıyorum.. çok da memnunum. eğer organik ürünleri seviyorsan deneyebilirsin derim

kızlar bende rinso renkliler ve beyazlar için olanı indirimdeydi ondan aldım.
yaw saçma sapan deterjan alıp yok makinede beklet,yok leke çıkartıcı kullan..hiç de gerek yokmuş.önceki deterjanımla kol yaka lekelerı bıle on ıslem yapmama ragmen çıkmıyordu,rinso ile bi yıkadım tertemiz olmuşlar
deterjanda biraz paraya kıymak lazım sanırım,paraya kıymakta sayılmaz aslında leke çıkartıcıdan kurtuldum,çıkmayanları tekrar yıkamaktan da kurtuldum
sizlerlede paylaşmak istedim..
eşimin 2 yıkamadır çıkmayan bir pantalonu vardı,üzerine çimen gibi bişey sürmüş.oda çıkarsa rinso favorım olacak

Ya ara ara leke kalir ikinci yikamada cikar merak etme ama ben persil sivi kullaniyorum hem renkliye hem beyaza kullaniliyor cokta memnunum

canım bende bir buçuk yıldır evliyim denemediğim marka kalmadı omo,alo,persil,pervol hepsini denedim en iyi sonucu ariel den aldım gerçekten mükemmel. Sıvı deterjan kullanıyorum bu arada. Renklileri 40 koyu renkleri,siyah laci kahve falan özelliklede koyu renk notları 30, beyazları 60 kazak vs yunluleri,de 30 derecede yıkıyorum. Bebişiminkileri de omo baby sensitive ile 50 derecede yıkıyorum.

deterjanda helal sertifikası aramak hiç aklıma gelmezdi ilginç. Yani deterjanın içinde helal olmayacak ne olabilir ki?
Domuz jelatini mesela.. Veya sagliga zararli baska maddeler.. Ozellikle Israil ürünlerinde bolca bulunan maddeler.. Yani domuz,alkol gibi Muslumanlarca helal olmayan seyler icerige karistirildiginda kullanimi da caiz olmayabiliyor, sadece yeme içme ile alakali degil helal haram durumu..
Detay icin arastirabilirsiniz internetten..

yuh ya deterjana bile domuz jelatini mi koyuyorlar ne biçim şey ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…