• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Güzel Sanatlar Liseleri

Ceroos

Böcek *.*
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2008
192
0
96
İzmir
Aranızda bu liselerden birine giden ve bana bu konu hakkında bilgi verebilcek olan var mı ?

kuzenim anadolu güzel sanatlar lisesinden mezun oldu şuanda marmarada eğitim fakültesinde resim öğretmenliğinde okuyor.

ben güzel sanatlar lisesi mezunuyum üniversite olmadı malesef torpil olayları çok dönüyo bu bölümlerde..

20 kişi alıyorsa 3-4 tanesi torpilli oluyor ama kuzenim hiç torpilsiz 2 üniversiteye de giriş hakkı kazandı birini tercih etmek zorunda kaldı...bence çok güzel bir bölüm.gerçekten çok yetenekli çocuklar var.işleri çok zor.çünkü matematik gibi sonucu kesin olan bişeyi değil göreceli bir kavramı hocalara sunuyorlar.adam beğenir mi beğenmezmi meçhul.bir de öss haziranda bitiyor yazın rahatsın ama bu çocuklar bütün yaz kursa ve sınavlara mülakatlara koşturuyorlar ta eylül ortasında belli oluyor maddi ve manevi olarak çok çökertici bir alan güzel sanatlar...

Aranızda bu liselerden birine giden ve bana bu konu hakkında bilgi verebilcek olan var mı ?

Canım öğrenmek istediğin nedir? Benimde kızım geçen yıl mezun oldu reim bölümünden, fakat bir arkadaşın cevap verdiği gibi göreceli bir kavram ve sonuçlar tahmin edemeyeceğin gibi çıkabiliyor, tüm okul ve kurs öğretmenlerinin derece yaparak gireceksin dediği kızım istediği bölümü kazanamadı malesef.. 600 Kişi giriyor sınava mesela ama aradan sadece 12 kişi alınıyor böylede bir olay var, bizim istediğimiz animasyon, fakat bu yılda olmazsa başka bölümleride düşünebilir kızım. Geçen yıl Mimar Sinanda fotoğrafı kazanıp gitmedi bu bölümü istediği için..
Sormak istediğin şeyler olursa yardımcı olmaya çalışalıma.s.

Maddi olayına hiç değinmeyeyim :o)).. Felaket masraflı bir bölüm..

maddi yönden acayip masraflı evet birde eğitim fakültesi tercih etmek gerek yoksa boşta kalırsın birçok arkadaşım bu bölümü bitirip boşta geziyo fakültesini yani..bende gazi yi 2yıl denedim sadece orda denedim imkanımız o kadardı ozaman 2.yılımda yedeklerden kazanmışım ama haberim olmamış malesef çok üzülmüştüm..yedeklerdende kazanan giren çok var takip etmek gerekiyo..

en iisi benim bu sevdadan vazgecmem maddi durumumuz iyi ama ailemin bunu kabul edecgini sanmıyorum peki normal bi lise secmek yerine açık liseyi seçebilirmiyim ?

Bence torpile ya da maddi duruma takılma.Ben de agsl de okuyorum müzik bölümünde.Torpil olayları gerçekten oluyor bazen ama bence alanında çok çalışırsan gerçekten başarabilirsin...
Ama ilk önce şunu açıklamalısın."Bir yeri kazanamazsam oraya gider müzik ya da resim okurum eğlenirim" düşüncesiyle bu okula gidersen hüsrana uğrarsın.Bu okulların en büyük sorunu bu,yani haketmeyen öğrenciler yüzünden yetenekli çocuklar giremiyor okula...
Eğer gerçekten yeteneğin olduğu keşfedilmişse ve müziğe ya da resme "Gerçek" bir sevgi duyuyorsan,deneyebilirsin...
a.s.

Back
X