• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel olmak mı avantajlı çirkin olmak mı?

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
herkes güzelliğin çok avantajlı olduğunu söyler.ama ben böyle düşünmüyorum.hatta aksini düşünüyorum çirkin ama hafif sempatik olmak çok daha avantajlı bana göre.

eğer güzelseniz size yaklaşan erkeklerin niyetleri sadece cinsel içeriklidir.kısa vadeli kullanma peşindedirler.ama çirkinlerin öyle midir?onların hep uzun süreli ilişkileri olur.çünkü sevgilleriyle sevgili olmadan önce dostturlar ve sevgilileri önyargısızca önce onların yüreklerini sever.böylece onlara bağlanır olay aşka dönüşünce de asla onlardan vazgeçmezler.ama güzelin yüreğini kimse düşünmez.o sadece bedendir.

işe girme konusunda güzelliğin bir avantaj olduğu düşünülür.ha belki öyledir de ama o işe güzellik için alındıysanız sonunuz taciz olacaktır.ne kadar yetenekli de olsanız herkes güzelliğinizi kullandığınızı düşünecektir.

gelelim sosyal ilişkilere güzelseniz kolay kolay kimse sizinle arkadaşlık kurmak istemez.sizinle gezerse olduğundan daha çirkin görüneceğini ve hissedeceğini düşünür çünkü arkadaşlarınız.halbuki çirkin kızlar sevimlidir,zararsızdır ve sempatiktir.çevreleri arkadaş kaynar.

ha güzelseniz ablanız,gelininiz,görümceniz şu bu en yakınlarınız için bile potansiyel düşman olursunuz ve varlığınız bile çekilmez olur.kimseye kötülük yapmasanız da kötü olursunuz.herkes sizin dedikodunuzu yapar.herkes sizin açığınızı aramaya çalışır.ama çirkinseniz amaaan o mu çok şeker biri aslında olursunuz.

aslında güzel olmak çok büyük bir dezavantajdır.yazdıklarım genel anlamdadır.kendime güzelim ya da çirkinim demiyorum.ama hayatta gördüklerim bu.çirkin kelimesini kullandığım içinde özür dilerim Allahın yarattığına çirkin denmez ama konuyu anlatabilmek için kullanmak zorundaydım.ben açıkçası bu konuda böyle düşünüyorum.sizlerin firkirlerini merak ettim.

isteyen bunu avantaja çevirip kendine fayda sağlayabilir ama bana fazla güzellik hep başa bela olmuştur

yazdıklarınıza aynen katılıyorum
insan isterse kendini güzel gösterebilir
sempatik olur güzel konuşur vs..
ama güzelleri kimse çekemez

Güzelsen gözdesin,güzelsen göz önündesin,dikkat çekersin..vs..evet olumlu yanları oldugu kadar bir çok olumsuz tarafı da var malesef..

Son düzenleme:
Konu cok... basit (?) geldi. Siyah ve beyaz olarak ayrilmis hersey. Griye hic yer verilmemis. Guzel olmak cok avantajli, ise alinmada da cok avantajlidir ve bunun sonu sizin soylediginiz gibi mutlaka tacizle sonuclanmaz. Ilk okulda bile ogretmenden en az azar isitenler yuzleri guzel olan cocuklardir. Daha sevimlidirler, daha cabuk arkadas bulurlar daha cabuk sevilirler. Sizin soylediginizin aksine insanlar guzellerle arkadaslik yapmak isterler cogu zaman. Bu yaziyi siz mi yazdiniz bilmiyorum ama size hic ama hic katilmiyorum. Yine de fikrinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.

evet yazıyı ben yazdım.alıntı falan değil.aslında bu fikir bende yeni oluştu.önceden güzelliğin çok avantajlı olduğunu düşünürdüm.ama bunun üzerine hiç etraflıca düşünmemiştim.yalnız daha sonra güzelliğin böyle olumsuz sonuçlar getirdiğini farkettim.tabiki avantajları da var yalnız ben özellikle dezavantajlarından bahsetmek istedim.çünkü bunlar gözardı ediliyor,ama sürekli yaşanıyor.

evet yazıyı ben yazdım.alıntı falan değil.aslında bu fikir bende yeni oluştu.önceden güzelliğin çok avantajlı olduğunu düşünürdüm.ama bunun üzerine hiç etraflıca düşünmemiştim.yalnız daha sonra güzelliğin böyle olumsuz sonuçlar getirdiğini farkettim.tabiki avantajları da var yalnız ben özellikle dezavantajlarından bahsetmek istedim.çünkü bunlar gözardı ediliyor,ama sürekli yaşanıyor.[/QUO

yazdıklarının kimisine katılıyorum kimisine de katılmıyorum. taciz konusuna katılmıorum. ama güzel olunca kız arkadaşlarınız tarafından kıskanılıosunuz ve kötülük görebilirsiniz. bizzat yaşadım. kimseye güvenemiosunuz. şeyde doğru biraz erkekler güzelliğimiz için yaklaşıo ilk etapta.

ama tüm dezavantajlarına rağmen bn memnunum valla. avantajları da çok çünkü:34:

aslında cok doğru bu yazdıkalrın...olaya bu yönlerinden hiç bakmamıştım...ama bu yazdıklarının hepsi her güzelin başına gelcek diyede bişey yok...olabilir sadece..bir ihtimal...böyle ihtimalleri ben sana çirkinler içinde yazabilirim...illede olacak,başlarına gelecek diye bişey yok...kendim çok güzel bi bayan olarak söyleyebilirim ki:hep avantajlarını gördüm:51:

Güzelliğin avantaj ya da dezavantaj olduğunu düşünmüyorum, çirkin olmanında aynı şekilde hem güzel ya da çirkin arasındaki fark nedir? kime göre çirkindir? güzelliğin bir kriteri mi vardır? , güzeli güzel gören gözdür.. Bana dünya güzeli görünen, sana göre belki de dünya çirkinidir. Herkesin farklı bir güzellik anlayışı vardır. Eğer kendini seviyorsan, hayattın güzel taraflarını görüyorsan, elinde olanla mutluysan, allahın sana bahşettikleriyle mutluysan senden daha güzeli yok.. Nice güzeller okuduk gazetelerde, milyonlarca insanın taçlandırıp kraliçe seçtiği, intihar edenler, hayatları sönüp gidenler, daha neler neler, sırf hayata, herşeyin doruğunda olmaya doydukları için... Umarım hiç birimiz hayata, yaşamaya, sevmeye, sevilmeye doymayız, güzellik budur..

açıkçası ben bunların hepsini yaşadım hem de defalarca...

o da senin şanssızlığın olmuş cnm:26: hepsini yaşamış olman ilginç cidden:44: gerçi bi çoğunu yaşadım bnde. ama bu tip şeyler güzel olmayanların başına da gelebilir:26:

Güzelliğin avantaj ya da dezavantaj olduğunu düşünmüyorum, çirkin olmanında aynı şekilde hem güzel ya da çirkin arasındaki fark nedir? kime göre çirkindir? güzelliğin bir kriteri mi vardır? , güzeli güzel gören gözdür.. Bana dünya güzeli görünen, sana göre belki de dünya çirkinidir. Herkesin farklı bir güzellik anlayışı vardır. Eğer kendini seviyorsan, hayattın güzel taraflarını görüyorsan, elinde olanla mutluysan, allahın sana bahşettikleriyle mutluysan senden daha güzeli yok.. Nice güzeller okuduk gazetelerde, milyonlarca insanın taçlandırıp kraliçe seçtiği, intihar edenler, hayatları sönüp gidenler, daha neler neler, sırf hayata, herşeyin doruğunda olmaya doydukları için... Umarım hiç birimiz hayata, yaşamaya, sevmeye, sevilmeye doymayız, güzellik budur..

çok güzel ifade etmişsin arkadaşım:46::46::46::46::46::46:

Ne güzellik nede cirkinlik önemli, sadece ve sadece zekilik ise yariyor bu hayatta.:32:

Ne güzellik nede cirkinlik önemli, sadece ve sadece zekilik ise yariyor bu hayatta.:32:

doğru =) zeka ve güzel ahlak olmazsa bir kişide isterse dünya güzeli olsun ne yazar. kırıp döken duyarsız güzeldense, akıllı hoş sohbet çirkini tercih ederim...

erkeklerde de ilk başta bir kadındaki güzellik dikkat çekiyor fakat onları ilişkiye bağlayan şeyler çok farklı. salt güzel olduğu için ilişki kuranlarında niyeti zaten farklıdır.

ha elbetteki güzel olmayı bir çok kişi ister. dikkat çekiyor toplumda ona şüphe yok. lakin bu ölçüt ilişki kurduğumuz insanları seçerken belirleyici olmuyor bence...

Benim bir arkadaşım var kendisi hi beğenmezdim, zamanla samimi olduk. Ay çok güzelim dimi ay gülüşüm güzel dimi diye diye bunu bana empoze etti.Baktım zamanla bende güzel buluyorum onu :9:Sen kendi nasıl görürsen karşı tarafta öyle görür....Bu taktiğimi bende nişanlıma uyguluyorum..Psikolojik savaş :60:

söylediklerin doğru ama ben güzelliğin erkek versiyonunu söyleyeceğim
sabah kalkınca insan yanında güzel bir yüz istiyor anacım
avantajlı çirkin o dakikada pekte hoş gelmiyor

güzel olmak zordur....
hemcinslerin genelde kıskanır kıskanç insa herşeyi yapar korkarım kıskancın şerrinden
nezaman güzel giyinsem makyaj yapıp dışarı çıksam bazı hemcinslerim yanımdan geçerken öyle bir yan bakış atıyorlarki boğazlarına sarılasım geliyor..annem bile geçende sinir oldu kızın birine allahım o nasıl bakış attı öle diye
ibu da bi örnekti işte.

Back