Güzel emmesine rağmen göğüslerim sert?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.972
1.470
133
32
Bebeğim güzel emiyo devamlı emiyo kısa da emmiyor kısa emince acıkıp geri uyanıyor emmek için zaten ama gögüslerim gene de sert sıkıyorum süt gelmiyor ama hafif de acıyo yeni emzirmeye başladım diye mi öyle bir de gögüslerim küçük benim hamileyken de öyle yumuşak değildi süt kalsa memeyi boşaltmasa sıkınca gelmez miydi?

Süt birikime meme kısmında boncuk boncuk sertleşme olur. Bu yüzden çok çektim öyle birikmişti ki koltuk altına. Bile atmıştı süt. Sütümü kızımı verip gerisini sağıp oğluma içirirdim. Gerisini ise yere dökerdim. Sırf o sertlik gitsin diye emzirme düzeni oturunca düzeldi. Ama sütü boşaltmalısın içinde kalırsa geri çekilir sütün azalır

Göğüslerin terbiyesi diye bir olay var bende o dönemde öğrenmiştim. Çok şişer, dolgunluk olur ortalama 6-8 haftadan sonra normal yumuşak seviyesine geri döner.

Göğüs pompası aldın mı? Her emzirmeden sonra sağım yap göğüslerin tamamen boşalırsa hızlı dolar ve sende rahatlarsın.

Uç kısmında mı oluyo boncuk boncuk öyle bişey yok sadece sert tam boşaltamıyo mu diye düşündüm ama sıktım gelmedi yeterince de emiyor aslında uzun emiyo

Gögüs pompası almadım alıcam yeterince emdiği için boşaltıyordur diye düşündüm hemşire göğüslerin sert dedi emince yumuşak olması lazım dedi ama gene sert şuan bide gögüsüm küçük ondan olabilir mi acaba

Yenidoğan bebeklerin emme refleksi zayıf olur zaman geçtikçe artar.
Süt inmesi diye bir şey de var, bir göğüsten emerken diğeri asılıp otomatik boşalır. Yani elinle sıktığın zaman belki uç kısma süt inmemiş olabilir.

Pompa al mutlaka rahat edersin acaba mı diye düşünmek yerine sağım yap baktın sütün çok artıyor hemen buzluğa stok yapabilirsin, ileride işine yarayacak.

Uç kısmında mı oluyo boncuk boncuk öyle bişey yok sadece sert tam boşaltamıyo mu diye düşündüm ama sıktım gelmedi yeterince de emiyor aslında uzun emiyo
Bebek emerken yanakları gamze gibi çöküyorsa emmiyordur, ağzında tutuyordur. Nedenini bilmiyorum benim iki çocuğum da bebekliginde bir dönem yaptı bunu, emmeyi unutmuş gibi sanki.

Meme hassasiyet sebebiyle, ödem sebebiyle de sert olabilir. Sütten dolayı sertse kahverengi kısım boncuk boncuk olur, meme boşken ayni bölge yumuşacık deri gibi gelir ele. Kahverengi kısımdan göğüs kafesine doğru bir iki parmak sonrasında süt bezleri var, meme çok doldugunda o süt bezleri adeta birer hurma şeklinde gelir ele. Meme başına bakacak şekilde dairesel dizilmiş beş altı hurma düşünün. Ve bence sütten sertleşmiş memeden -tıkanıklık, kızarıklık, ağrı, ateş yoksa- sıkınca süt gelir.

Hurmalar :)

Sıcak su ile banyo yapabilir ya da sıcak havlu ile bekleyebilirsin sonrasındada masaj yapıp açabilirsin ama göğüslerin zamanla yumuşayacaktır. Bebeğin çenesi henüz uzun sürede emme gücüne sahip çene kuvvetlendikçe daha da süreler azalıp memelerinde terbiye olup yumuşayaack

emmesi iyi lık lık ses geliyo zaten süt bitince ve doymazsa yaygarayı koparıyor yine de bi sağım yapıp deneyim ben güzel emdiği için boşaltıyordur diye düşünüyordum

deneyim teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…