Bebek İkinci El güzel bişey yapalım

asya16

kuzucuğun anneciği
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
794
26
118
37
Bursa
Selam hanımlar bu konuyu buradan bi hanım için açıyorum.

Bazen herşey istemediğimiz gibi gitmez ve işler bozulabilir.

Tabiki imtihan dünyasındayız kimimiz sabrederek kimimiz sabredenlere hızır gibi yetişerek bu sınavı geçeriz inşallah.

Arkadaşa söyledim onun adına konu açacağıma bir şey söylemedi.konu açmayı teklif etmemin sebebi hepimiz aynı şeyleri yollamayalım diye.

İiki kızı varmış arkadaşımızın ve kızlarına 2 -2.5 yaşlarında kışlık elbiseler arıyor.birde ateş düşürücü şuruplar.

hadi hanımlar bu iki miniği hastalıktan ve soğuktan koruyalım onlara elimizde olanlardan birer paket yapıp gönderelim.hep beraber bir güzellik ortaya çıkaralım

Canim cok isterdim ama kizim daha 20 aylik..keske daha buyuk olsaydi giysilerinden gonderirdim..bursadamisiniz?benim ailem orada..

Merhaba nerede oturuyorsunuz?elımde ateş düşürücü şuruplar ve 2-3 yas ıcın kıyafet var , bılgı verırsenız yardımcı olmaya çalışırım ınşallah..

Son düzenleme:
Canim cok isterdim ama kizim daha 20 aylik..keske daha buyuk olsaydi giysilerinden gonderirdim..bursadamisiniz?benim ailem orada..

Merhaba nerede oturuyorsunuz?elımde ateş düşürücü şuruplar ve 2-3 yas ıcın kıyafet var , bılgı verırsenız yardımcı olmaya çalışırım ınşallah..

çok teşekkür ederim hanımlar sağolun. arkadaş istanbulda oturuyor.
nicole78 ben bursadayım :)

Ben dogrudan kışlık birkaç birşey alıp gönderebilirim ama boy - kg - ayakkabı no su - ve en önemlisi adres ? nasıl ulaştıracagım , ben de İstanbul 'dayım .

Hanımlar sakın ateş düşürücü şurup ,ilaç vs göndermeyin . Her ilaç , her bebege çocuga verilmez , alerji yapabilir . Doktor hem de çocuk doktoru dışında kimse bebege ilaç veremez . Acile götürüldügünde zaten bedava ilaç veriliyor diye biliyorum .

merhaba asya konu açtığın ve ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. ben de elimden geldiğince her zaman her şeyi yapacağım çok cici bir anne ve dünya tatlısı 2 kız çocuğu tanıdım inşallah en kısa sürede her şey onlar için çok güzel olur.

arkadaslar kıyafet vs tamamda ılac arkadasın dedıgı gıbı bıraz sakat ıs bence sakın ılac olayına karısmayın basınıza ıs almayın bır tavsıye bısey olursa kendınızı aka cıkaramazsınız bence bu buyujk bır cesaret

kıyafet yardımı yapmayı çok isterdim ama malesef kızım daha küçük inş. bol bol yardım toplanır

Sıze katılıyorum ..arkadasa ilaç gönderirim dedim ama vazgeçtim sonra , ben genelde sağlık Ocağı'na götürüyorum oradan ücretsiz veriyorlar..

ilaç konusunda o hanım ateş düşürücü istediği için aklıma geldi ama haklısınız galiba her ilaç her çocuğa olmayabilir. peki sağlık ocakları ilaçları ücretsiz mi veriyor?

ilaç konusunda o hanım ateş düşürücü istediği için aklıma geldi ama haklısınız galiba her ilaç her çocuğa olmayabilir. peki sağlık ocakları ilaçları ücretsiz mi veriyor?

Evet ihtiyacı olanlara ücretsiz veriyorlar diye biliyorum..ben evde açılmamış fazla olan ilaçları götürüp saglık ocaklarına veriyorum..hastaneler de veriyormuş galiba ben birazdan hastaneye gıdıcem sorup kesın bır bilgi verırım yine..kıyafet içinde tam beden ve ayakkabı numaraları nedir acaba ?

kızlar 2.5 yaşlarındaymış ikizlermiş ama ayakkabı numarasını bende bilmiyorum. benim kızım 2.5 yaşında botta 23 normalde 22 numara ayakkabı giyiyor

asya mükemmelsiniz, çok güzel bi iş başlattınız haydi hayırlısı. dünden beri yavrucaklar aklımda. ben de yardımda bulunmak istiyorum. kıyafet mama bez (2.5 yaşta kullanılıolar mı bilmiyorum ama) konularında.

benim kızım 8 aylık, ankara dayım ama miniklere mutlaka ulaşmak istiyorum. size de yardımcı olup bu organizasyonun altından alnımızın akıyla çıkalım isterim.

isterseniz anneye çocukların ihtiyaçlarından bir liste yapmasını isteyelim. buradaki arkadaşlar da üstenebildiklerini belirtsinler. hem aynı şey mükerrer gönderilmemiş olur hem de ihtiyaçlar düzgünce karşılanabilir diye umuyorum.

Son düzenleme:
çok haklısınız bende bu konuyu açmamdaki amaç aynı şeyleri göndermemekti.ben şimdi o hanıma mesaj atayım ister kendi buraya mesaj yazsın ister bana özelden atsın ben size ileteyim

çok haklısınız bende bu konuyu açmamdaki amaç aynı şeyleri göndermemekti.ben şimdi o hanıma mesaj atayım ister kendi buraya mesaj yazsın ister bana özelden atsın ben size ileteyim

Merhaba
Bencede en azından ihtiyaclarının hepsi karşılanmış olur.. Herkes aynı şeyleri göndermez ..

Son düzenleme:

Istanbul'da nerede oturuyor acaba elden teslım edebılırım ...

kızlar 2.5 yaşlarındaymış ikizlermiş ama ayakkabı numarasını bende bilmiyorum. benim kızım 2.5 yaşında botta 23 normalde 22 numara ayakkabı giyiyor

arkadaşlar merhaba,
sevgili asyanın bahsettiği hanım benim. sağolsun böyle bir konu açtı, yardım için önayak oldu.kendisine teşekkür ederim.
kendimden ve bebişlerimden bahsedeyim;
27 yaşında ev hanımıyım.iki bebiş olunca çalışmayı bıraktım ama inşallah en geç yaza işime geri döneceğim. ekonomik sıkıntılar çekiyoruz. eşimin işleri ile ilgili sorunlar yaşadık. hiç hesapta olmayan borçlar ile yüz yüze kaldık. hayat bizi de böyle sınıyor. yine de her günümüze, güzel kızlarıma, aldığım nefese şükürler olsun.
kızlarım 17. ayını bitirdi. düzeltilmiş 15. ayları bitti. (prematüre bebek idiler ) gelişimleri iyi çok şükür.genellikle 18-24 ay giydiriyorum. detay yazacak olursam boy 80 cm, kg 10,5 ayakkabı numaramız 22-23.bezimiz canbebe 4 no. mamız bebelac 4 no. mamayı 1 ay daha vereceğim sonra süte geçeceğim. çok elzem ihtiyacım değildir.ayakkabımız şuan var.birkaç aya ayakları büyür. fazlasını istemeye hakkım yok. başka ihtiyacı olan bir bebiş için organize edilebilir.oyuncağımız, biberonumuz (aklıma gelenleri yazıyorum) var.
güzel gönüllü hanımlar ilginize gerçekten çok teşekkür ederim. benim için şunu istiyorum demek öyle zor ki.elbette yarın ne olacağımız belli değil.elbette gocunmuyorum ama talep edemiyorum.yukarıda yazdıklarım da kızlarım için zaten. kendim için birşey istemiyorum. ha belki istanbul pendik civarı arkadaşlarımızdan halılarını yenileyenler var ise eski halılarına talibim.oturduğum evin altı dükkan ve yerlerim çok soğuk oluyor.ısıtamıyorum. kızlar da nerede halı yok ise oraya oturuyorlar. zaten bu günlerde her ikisi de rahatsız. ateşleniyorlar. idrar yolları iltihabı var birinde, diğerini yarın dr götüreceğim.üşüttü sanırım.
arkadaşlar benim kızlara fazla gelen veya küçülen cicilerin de 2 sahibi var bilin istedim. birisi akrabam. bebişin babası işsizdi ne oldu bilmiyorum. diğer bebeişin babası hapisteymiş. kv aracılığı ile gönderiyorum.
kuzular öyle çabuk büyüyor ki giysiler eskimiyor.bende başkalarından gelenler ile büyüdüm. hem dışı nedir ki insanın içi boş olmasın yeter. sizin gibi gönlü dolu dostlar edindim burada hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim.
rudiii öpüyorum seni. o gün unuttum. fıstıkların resimlerini görmek isterdim. anneleri kadar tatlıdırlar eminim.
kapım gelmek isteyene, telefonum arayana açık hanımlar. ben ne isem oyum. ha belki içinizde önceden tanıdığım, belki biryerlerde karşılaştığım insanlar var. hayat; yolda omzunuza yanlışlıkla çarptığını sandığın insanı bile boşuna çıkarmıyor karşımıza buna inanıyorum.
sorusu olan özelden mesaj atabilir.
tekrar teşekkür ederim.
sevgiler.

öncelikle kesinlikle hiçbirşeyden alınmayın, kırılmayın. burda yüzyüze değil, klavye ile konuştuğumuzdan belki bazı yazdıklarımızı hatalı yazabiliriz alınganlık göstermeyin. hepimizin başına her an her şey gelebilir. Allah sağlıkla sınamasın bizi yoksa para bir gelir bir gider ama sağlık gitti mi gelmez. Allah a bin şükür. bakın en azından azıcık ta olsa uzanabiliryor ellerimiz size. inşallah siz de tez vakitte ayağa kalkarsınız dimdik.
benim kızım daha çok küçük sizinkilere göre ve ben diğer yakınlarınıza yardımcı olmak isterdim ama burada bir ailenin yavrusunu kızıma kardeş belledim ona yardım etmeye çalışıyorum ama sizin güzel yavrucaklar hep aklımda kaç zamandır. liste hazır gibi.

bebişler için
18-24 ay arası kıyafetler(pantolon, eşofman, badi, kazak, mont, çorap...)
4 numara bebek bezi
4 numara mama (az sayıda)

haydi bakalım başlıyoruz.

4 no lu mama nereye gidecek ve kaç tane , markası ??? ltf yazarsanız ben gönderirim . Daha önce de annesi dogumda ölen bir bebege 1 yıllık gönderdim ; çok rahatlıyorum (( böylece ...hepimiz zorluk çektik , inş sizlerin de bu teyzeniz gibi zorluklarınız biter . sevgiler , ( yarın alıp çarşamba kargolayacagım yazarsanız )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…