Güzel Bir Saç Kesiminden Sonra Kuaföre Verilen Bahşiş...

meaningless

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2009
142
5
118
39
İçel Mersin
merhabalar, konuyu nereye uyduracağımı bulamayınca bu topice yazıyorum. bu bahşiş konusu beni çok geriyor gerçekten.
geçenlerde süper bir saç kestirdim gerçekten şimdiye kadar kestirdiğim en iyi saç. 20ye kesiyorlar adana'da saçı. bir de saç boyattım toplamda 60 lira. saç kesimimi çok beğendiğim için 10 lira bahşiş bıraktım. normalde saç boyama, ağda, manikür vs için 5 veriyorum. fön gittiğim kuaförde pahalı olduğu için (10lira) hiç bahşiş bırakmıyorum. acaba az mı çok mu veriyorum. geçenlerde bir konuşmaya kulak misafiri oldum. 20 lira manikürmüş çok beğendiği için bir 20 de bahşiş bırakmış. eğer usul böyleyse bilmek isterim:)
merak ettiğim sizler ne kadar bahşiş bırakıyorsunuz acaba? kuaföre girdiğimde gözüm hep kasada acaba kaç para veriyorlar diye manyakça bir huy ama ne yapayım! çözümü kk'da bulacam kısmetse:)

Gittiğiniz nasıl bir kuaför ki?
Bizim buralarda saçı 5 tl'ye kesiyorlar çok da güzel oluyor.
Hem de üstüne bahşiş mi?
ılginç geldi bana?
Kuaförden kuaföre değişiyor demek ki..
Hiç bilgim yok bu konuda maalesef..

bahşiş falan vermem ben bee
zaten görevini yapıyor vermezsen yapmayacak mı birdaha
çok takılmayın bence fazla bile bence verdiğiniz bahşiş:)

Bahşişin anlamı şuymuş...
Beni tanı bir daha geldiğimde aynı muameleyi yap...
Bir nevi parayla yapılan hizmetin kalitesini arttırmak...
Ne kadar yanlış aslında...
Herkes işini adam gibi yapsın hakkı olanı alsın yeter..

bahşiş gönlümden ne geçiyosa onu veririm ama veririm çünkü ordaki çocuklar sadece bahşişle çalışıyo

cnm bahşiş sana kalmış sonuçta sen istdiğin için veriyorsun . tabi senin gönlünden geçen miktarı vermen daha doğru

Şimdiye kadar hiç bahşiş vermedim kuaförde yani..
Restaurantta bazen veriyorum o da çok ender..
Kro muyum acaba,maymun etmesinler beni saçımı keserken boyarken :))

zaten parasını ödediğim bir şeye asla bahşiş falan vermem....ne kuaförde nede restoranda ........onların işi o zaten bende belirlenen hizmet bedelini ödüyosam gerisi beni ilgilendirmez hiç vermedim bugüne kadar vermemde..

kuaföre bende hiç vermedim
bi kere manikür için vermiştim okadar
zaten gittiğimde yanında çalışan elemanlara kesinlikle yaptırmıyorum
yine de saçma geliyor zaten bedeli neyse veriyosun

asıl problem ben saçımı kesene veririm saçımı yıkayana fön tutana değil ama öğrendim ki o çocuklar bahşiş üzerine çalışıyorlarmış. vallahi bu konu iyice yordu beni:)

hiç bahşiş vermedim.. zaten fön, kesim, manikür derken soyuluyorum.. bir de üstüne para vermem.. hatta bahşiş verildiğini ilk kez duyuyorum desem yalan olmaz bilmiyorumkismile

Bahşiş eskidenmiş.Annem sorar kuaförden gelince bahşiş verdin mi ,diye...Yok,anneciğim ben bahşiş mahşiş vermem,derim her seferinde.Zaten bir kesim,bir meç 500 -600 tutuyor.Bir de bahşiş mi vereceğim.kaydirigubbakcemile3
Çok mu pintiyim ne?..ohaoldumsmile

asıl problem ben saçımı kesene veririm saçımı yıkayana fön tutana değil ama öğrendim ki o çocuklar bahşiş üzerine çalışıyorlarmış. vallahi bu konu iyice yordu beni:)

hangi birine bahşiş vereceğizki bu durumda :sm_confused: kuaförde hiç bahşiş vermedim. verecek olursamda gönlümden ne geçiyorsa onu veririm.

Bende şimdiye kadar hiç bahşiş vermedim şimdiden sonrada vermeyi düşünmüyorum.Sonuçta yapılan hizmetin karşılığı olarak ücretini veriyorum.:1closedeyes:

500-600 mü?????????? :bbo:fisfisfis

ben boya yapılınca ,ücreti öderken sahibine 20 ytl fazla veriyorum.
saçımla ilgilen arkadaşa verirsiniz diye.... öyle cebe falan koymaktan hoşlanmıyorum..
lirik 500 600 mü.
o ne canım ya.
ben şu anda dip boya yaptırıyorum.bakım falan..
80 ytl.
ama röfle yaptırırken 180 200 veriyordum.
500 600 ne bunlar kuşmu konduruyorlar.
abartmışlar fiyatı....

kesinlikle.. bu güne kadar en fazla 150-200 arası vermişimdir.. 600 verecek olsam senede 2 kere falan giderim herhalde sempatiksalakcinni

iyi artik sac kesimi parasi kadar bahsismi birakilicak abartmanin anlami yok
bencce on lira bile cok en fazla 5tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…