GÜZEL BİR HAYATIN KAPILARI
1-Her insanın esas işi içsel işleridir. Her gün kendini derinleştirmek için kayda değer bir şey yap. Gerçekten istediğin hayata daha fazla sahip olabilmek için, önce hakikatten kimsen o olmalısın(başkası olmaya çalışma)
2-Hayatını olağanüstü bir gelişim okulu gibi gör. Başına gelen iyi yâda zorlayıcı her şey, insan olarak evriminin o aşamasında öğrenmeye en çok ihtiyaç duyduğun dersi sana öğretmek için gönderilmiştir. Bu gerçeği anla ve kendine hep şunu sor:”benim kişi olarak büyümem açısından, bu kişi yâda olay hangi fırsatı temsil ediyor?”iç huzurun için bu büyük kaynak olabilir.
3-Kendine karşı dürüst ol. En iyi hayat özgün olandır. Kendine asla ihanet etme. Sosyal maskeni çıkar, dünyaya “ gerçek seni gösterecek kişisel cesarete sahip ol. Dünya bununla daha zenginleşir.
4-unutma ki neyi yansıtırsak o bize geri gelir. Dış hayatlarımız iç hayatlarımızın ayna imgesinden başka bir şey değildir. Karanlık tarafına ışık tut. Yanlış varsayımların, sınırlayıcı inançların, seni küçük tutan korkuların farkına var, o zaman dış dünyan değişecektir.
5-Biz dünyaya olduğu gibi değil, kendi olduğumuz gibi görürüz. Bil ki her durumda hakikat, senin kendi vitray pencerenden süzülerek gelir-senin kişisel kapsamın. Pencereleri sil, hayatında temizlenmiş olursun. O zaman hakikati görebilirsin.
6- Yüreğinde yaşa-onun bilgeliği asla yalan söylemez. Kalbinin fısıltılarını izle o ses seni kaderine doğru götürür
7-hayatı merak et. Kontörlü teslim etmekle, olanakların içeri girmesine, hazinelerin akıp gelmesine alan yaratmış olursun.
8-kendine iyi bak. Her gün, zihnini, vücudunu ve ruhunu besleyecek bir şey yap. Bunlar özsaygın ve özsevğin için şarttır.
9-insani ilişkiler kur. Kendi çevrendeki insanlarla bağlarını derinleştirmeye ada. Başkalarının hayallerini gerçekleştirmesine yardım etmeye odaklan ve kendi çıkarlarına değil, fedakârca hizmet etmeye daha duyarlı ol. Sen bu dünyayı zenginleştirmek için buradasın, bu hakikati unutursan kendine ihanet etmiş olursun.
10-Bir miras bırak. İnsan yüreğinin en derin özlemi kendinden yüce bir dava uğruna yaşamaktır.
Bir düşünün bakalım ne kadar aralarız bu kapıyı !
Rabın sharman
Ermiş sörfçü ve patron kitabından