• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvenlik rejimine geçiş

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
Güvenlik rejimine geçiş
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kampus girişine iki metre yüksekliğinde demir turnikeler yerleştirdi. Öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Toker: Tam bir güvenlik rejimine geçtik
http://www.birgun.net/haber-detay/guvenlik-rejimine-gecis-90738.html
29.09.2015 07:44
guvenlik-rejimine-gecis-75484-5.jpg

HABER MERKEZİ

Ege Üniversitesi’nde geçen şubat ayında Kürt öğrencilere saldırı ile başlayan ve ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrası başlatılan olağanüstü hal uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü, Merkez Kampüsü'nün girişine iki metre yüksekliğindeki demir turnikeler yerleştirdi. Yeni öğretim yılına olağanüstü önlemlerle başlayan öğrenciler, uygulamaya tepki gösterdi.

'Güvenlik rejimine geçtik'
Üniversitenin artık 'Yüksek Güvenlikli Özel bölge' olduğunu belirten Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Toker, ''Ege Üniversitesi, bir tür üniversite olma yeteneğini kaybetti. Üniversite yönetimi, yaşanan olumsuzluklarda kamusal sorumluluğunu başka türlü üstlenmeliydi. Demokrasiden vazgeçmeksizin çatışmasızlığı nasıl önlemesi gerektiği konusuna kafa yorması gerekirken, biz tam bir güvenlik rejimine geçtik'' diye konuştu.

‘Adeta hapishane’
Okulda siyasi etkinliğin yanı sıra, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinde yasaklandığını ifade eden Toker sözlerini şöyle sürdürdü: ''Her türlü kültürel ve sanatsal öğrenci faaliyeti yasak. Bu kadar şeyin yasak olduğu tek bir yer vardır: Hapishane. Bu turnikelerin şöyle bir amacı da var; fakülteler arası geçişi de engellemek. Eskiden farklı fakültelerden öğrenciler gelip derslerimizi dinlerdi, artık onu yapamıyorlar. Çünkü fakülte derslik girişinde de turnikeler var. Bu bir tür üniversiteyi yüksek güvenlikli, ama mümkün olduğu kadar da insanların birbirleriyle karşılaşmalarını, toplaşmalarını engelleyecek şekilde düzenlendi. Öğrencinin üniversiteye gelmesini istemiyorlar kanaatindeyim. Ve bunu engellemenin yöntemlerini arıyorlar. Yönetilecek kimse olmazsa, yönetmek çok kolay. Bizlerden istedikleri şu: Gelin derslerinize girin ve gidin.''

Back