Güvenilir Ajans var mı bildiğiniz? (foto modellik için)

kafamda_cok_soru_var

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2014
36
3
Kızlar merabalar, benim acilinden paraya ihtiyacım var mayısta atamam yapılacak bu yüzden hiçbir yer beni işe almıyorlar sözleşme istiyorlar gündelik ve anlık işlerle ancak para kazanırım diye düşündüm. Bildiğiniz yaptığınız çalıştığınız bir ajans ya da fotoğrafçılar var mı arkadaşlar boyum 1.70 kilom 50 saçlarım uzun kumralım. Başka işler de olur ama parasız kaldım organizasyon şirketleridir falan farketmez... bu arada modellikte sıfır tecrübem var ...

Niye fotomodellik?
Giyim firmaları mağazalarında çalıştırmak için arada eleman alıyor onlara başvururdum önce sizin yerinizde olsam.

Niye fotomodellik?
Giyim firmaları mağazalarında çalıştırmak için arada eleman alıyor onlara başvururdum önce sizin yerinizde olsam.
satış danışmanlarına çok az verıyolarmış ve cok saat calısıolarmış fotomodellik kısa surede cok kazanıyormus bikaç kişiyle konusmustum ama daha sonra numalarını alamadım iletişim koptu

Dikkat et canım kendine. Her işin bir emeği, zorluğu vardır.
Kısa yoldan çok para kazanmaya çalışmak çok da doğru değil, şartların ne kadar zor olursa olsun.
Fuar organizasyonlarına bir göz at. 2-3 günlük programlar için de oldukça iyi ücretler veriliyor bildiğim kadarıyla.
Ajanslar ile anlaşırsan komisyon ödersin, paran garanti olur.
Fakat gelecek fuar programını inceler ve şirketler ile doğrudan iletişime geçersen (taslak bir mail hazırlayıp şirketlere doğrudan mail atabilirsin) programlar dahilinde iş bulabilirsin.

Merhaba.
Yıllarca bu işlerin içinde olmuş biri olarak yazmadan duramadım.
Hiçbir tecrüben olmadığını varsayarak yazıyorum.
Öncelikle fotomodellik işi sakat. Bu sektörde hiçbir tecrüben, çevren yoksa o işe seni alana da güvenme derim. Kendini bambaşka işlerin içinde buluverirsin. Tecrübe yoksa fotomodellik işi bulman çok zor (boyun 1.70 ve bu iş için kısasın) (ayrıca fotomodellik oldukça zor bir iştir dışarıdan kolay görünür)
Katalog/reklam vs değil de fotoğrafçıya modellik yapayım dersen onlar da para vermezler onu da ekleyeyim.
Yapabileceğin en mantıklı iş günlük kazançlar elde etmek istiyorsan market tattırım işlerinde yer almak, çok kolay iş bulursun.
Hiçbir işe tepeden atlanmaz, gözün biraz yüksekte gibi geldi bana :)
Önce marketle, ufak standlarla başlarsın ordan biraz iş kovalarsan fuar hostesliğine geçersin. Bunlar temiz işlerdir. İngilizcen iyiyse fuar ve kongre/ konferans işleri alma şansın daha yüksek.
Ajans soruyorsan artık heryer mantar gibi ajans oldu ve heryer bu işleri yapmak için can atan gençlerle dolu. İyi ajans kötü ajans diye bir ayrıma girme internette araştır ve ajansların referanslarına bak, bir de artık kayıt ücreti alıyorlar ama iş getirirlerse ne ala!
Hiçbir ajansla sözleşme imzalama free lance çalış.
Bu işte 10 yıllık tecrübem var, stand hostesliği, modellik, reklam oyunculuğu vs sayısını bilmediğim işte yer aldım sonra bir dönem kendi ajansımı da açmıştım :)
sorularına seve seve cevap veririm.

Canım ben birçok Ajansa kayıt oldum hepsi para tuzağı.Son olarak Family Ajansa kayıt oldum ve halada kayıtlıyım.Kesinlikle tavsiye ederim.Hem Türkiyenin birçok ilinde şubesi var hatta yurt dışında bile var.Hem Kaliteli projelere yönlendiriyorlar.Defalarca setlere katılma şansım oldu ve ödemelerimide düzenli bir şekilde aldım.

canımbende bu ajansa gittim ve çok memnun kaldım. Ödemeyi çekimlerden sonra hemen yaptılar buraya başvurmanızı öneririm. Her türlü çekim katalog model alıyorlar gittiginiz diğer dolandırıcı ajanslardan değiller kurumsal reklam ajansı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…