güven problemi nasıl aşılır

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.596
Merhaba arkadaşlar,
Güven problemi nasil çözülür?
Yedi yıllık bir ilişkim var. Artık yavaş yavaş evlilik için ciddi adımlara niyet ettik.
Ancak sevdiğim insanın insanlara güvenme problemi var. Dünya'da en guvendigi kadın olan bana dahi diyor ki küçücük bir sey var içimi surekli kurcalayan bunu nasıl cozebilirim bilmiyorum diyor.
Ki sevgilim yedi yıldır ne kiyafetime ne gittiğim geldiğim yere karışti. Sevmedigi arkadaslarimi niye sevmedigini söyler ve ben de sonradan ne demek istediğini farkederim. Gecen bir halt edip son görülmeyi kapattim bir kac saatligine hemen bir şüphe haline geçti. :/
Kendisi de ne telefonunu saklar gizler ne yasadigi seyleri. Telefonuma bakmadim ama gizlememis olmasina ragmen ikimizde birbirimize karsi acik davraniyoruz aslinda :)
yani ben ona güveniyorum. Ama onda hep eksik bir seyler var. Ve sadece bana değil tum hayata karsi güvensiz nasil asacagiz.

Bana kalırsa anlattıklarınıza göre sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Tedavi görmeli diye düşünüyorum. Nacizane fikrim.

Burada bir üye vardı. Eşi her şeyden şüpheleniyordu, artık paranoyaklaşmıştı. Paçayı zor kurtardı. Belki de kurtaramadı. Bilinmiyor. Bence bu sorun basitçe güvenememe olarak ele alınmamalı.

Son düzenleme:
Burada bir üye vardı. Eşi her şeyden şüpheleniyondu, artık paranoyaklaşmıştı. Paçayı zor kurtardı. Belki de kurtaramadı. Bilinmiyor. Bence bu sorun basitçe güvenememe olarak ele alınmamalı.

Bu durumun daha da ilermemesi terapi ile mümkün olabilir mi yani..

hasta bir insanla evlenmeyi düşünüyorsunuz.sizi uğraştırır durur

Size karsi zamanjnda guvenmemesi gerektigi bi durum yasandimi?
Guveni gittimi biseyden dolayi?

Tabi whatsapp durumundn haric.

"içimde küçücük bişey var kurcalıyor" diye tabir ettiği durum bence farkında olduğu daha büyük bi güven problemini gizleme yöntemi. Terapiye ikna ederseniz geçen 7 yılı ve gelece 10-20'yi çöpe atılmaktan kurtarabilirsiniz. Bol şans.

esimin yakinlari var cift. adam kiskancdida ama ve evlilikten bi kac yil sonra iyice abartdi.
iyice paranoyaklasmaya baslamis, isden cikmis. bide gazeteden internetden okuya okuya kendi babasindan bile süphelenir olmaya baslamis, ya karimda gözü varsa diye.
en son kadin isyan etti, akli basina gelsin diye iki cocuguda üstüne birakti ailesinin yanina gitti. kaynanasiyla birlik is yaptilar yani, göyü cocuklarin üstündeydi.
öyle yapinca adam tedaviyi kabul etti, simdi gün gectikce iyiye gidiyomus.

sende olaylar bu kadar büyümeden tedaviye ikna et sevgilini, bu güvensizlik baska bi yasanmisliktan kaynaklaniyoda olabilir.
zaten bizim tanidiklar kadar ilerlerse evliligi kurtarmakda zor, öyle olunca mecburen her iki ailede anlayisli sabirli olmasi gerekiyo oda cok nadir görünen bi durum malesef

Teşekkür ederim.
aslinda belirgn bir kiskancligi yok ama güvensizligini belli ediyor bazen. Garip bir hal.. kendisi farkinda icimde buyumeainden korkuyorum dedi. Bgerekirse terapi alalim dedim. O da sicak bakiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…