gurbete gelin gitmek :((

siratuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
275
0
26
Ankara
bu kadar zor olacagını bilseydim evlenmezdim. evleneli 1 bucuk yıl oldu ama ben hala gurbete alısamadım ruyalarımda annemlerı görüyorum uyanınca güne üzülerek baslıyorum hatta depresyona giriyorum. carsıda pazarda kardesime benzeyen erkeklere bakıyorum sanki kardesim gibi :(
kıskanc esim yüzünden gidemiyorum tek basıma göndermiyor annemle cok telefonda konussam bıle kıskanıyor. ona göre bayramlarda gitme hakkım var oda esımle beraber 2 gün. nasıl gittim geldim anlamıyorum yolda geciyor zaten. annem buraya geldi kaldı ama benim özlemim gecmedi gecmiyor.
kızken yasadıgım yerde bütün akrabalar halamlar dayımlar onların kızları arkadasdlarım komsular hepsini o kadar cok özlüyorumki. hic aklıma gelmeyecek komsu teyzeleri bile aklıma geliyo hüzünleniyorum.
ha hicmi ayrı kalmadın derseniz kaldım ben konyada üniversite okudum ama bu duyguların hicbirini hissetmedim. evlenince gurbet gurbetmiş bosa dememisler yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar diye :50:

Ben bekarım geçen yıl şehir dışından birisi geldi evlenmek için falan ama bizim şehire 18-19 saat uzaklıkta iyi kabul etmemişim çünkü evlenmiş olsam ailemin yüzünü göremezdim kesinlikle göndermezlermiş 3 yılda bir oda sadece 1 gün izin veriyorlarmış bende bendek uzak dursunlar dedim senin durumunada üzüldüm canım Allah yardımcın olsun ama telefonda bile konuşurken kıskanmak bunu hiç anlamadım

işe girme şansınız varsa işe girin yada kurslara yazılın bir meşgale edinin..tek başınıza evde olmak hüzünlenmeniizi,zihninizi daha çok yormanızı sağlar..eşiniz zor bir insan gibi Allah yardımcınız olsun..

canım benım cok uzuldum ya gercekten cok zor bır durum ama depresyona gırmeyıp mutlu olmanın tadını cıkarın esınız kıskancsa onunla beraber dısarı cıkın yenı yerler kesfedın yabancı oldugunuz sehrı ulkeyı tanıyın zamanla alısırsınız ıns

Ben bekarım geçen yıl şehir dışından birisi geldi evlenmek için falan ama bizim şehire 18-19 saat uzaklıkta iyi kabul etmemişim çünkü evlenmiş olsam ailemin yüzünü göremezdim kesinlikle göndermezlermiş 3 yılda bir oda sadece 1 gün izin veriyorlarmış bende bendek uzak dursunlar dedim senin durumunada üzüldüm canım Allah yardımcın olsun ama telefonda bile konuşurken kıskanmak bunu hiç anlamadım

kıskandıgını söylemiyor ama hareketlerinden belli oluyor askım bi gelsene falan biseyler icat ediyor artık kapatmam icin yada odaya gelip yanıma uzanıyor. gurbete gelin gidecek cok düsünsünler hic kolay degil evimi temnizlemek bile icimden gelmiyor kim gelecekki diyorum. hamileyim cocugum icin teselli buluyorum ama oda akraba aile kavramından uzak olacak o bile zoruma gidiyor. aynı yıl icinde halamın dayımın kızı da evlendi benle beraber sürekli onlara özeniyorum. birbirlerine gelip gidiyorlar dayımın kızı dogum yaptı onun bebegini bile kıskanıyorum sanırım benimkini sevemeyecekler diye.

caım bende gurbete gelin geldim tabiki cok özlüyorum özellikle annemi..
ama eşinde biraz anlayış eksikligi varr
bu konuda seni anlamıyor üzülüncede daha cok aileni arıyorsun manevi olarak...
biraz destek olsa daha sık gidip gelseniz cabuk atlatırdın...
şimdi kıskanıyor fazla görme imkanın olmayınca hersi içine oturuyor haliyle...
gurbette uzak olmak zor ama asıl zor olan yanındakinin bunu anlayamaması....
üzülme zamanla alışacaksın gurbete ayrıca kıskanma diye bişiy olmaz sık sık aileni ara konuş aile çok başka insan uzaklaşınca daha iyi anlıyor...
beni sorarsan eşim ve ailesi kendi ailemi aratmıyor saolsunlar ama yinde gurbet işte...

Son düzenleme:
Bende aynı durumdayım
öyle özluyorum kı ancak bayramdan bayrama gıdebılıyorum
onlarda gelemıyorlar

hep gelırken aglıyorum sankı yenıden gelın gıdıyormusum gıbı:43:
hele kı anne olunca daha cok ozluyorum annemı

hiç kimsem yok buralarda
canım sıkıldı hadı gıdeyımde ıkı sohbet edeyım dıyebılecek bırılerı:4:
esimle bol bol vakıt gecırmeye calsııyorum ama ınsan annesını babasını arkadaslarını akrabalarını cok ozluyor meger ne kıymetlılermıs
:14:

işe girme şansınız varsa işe girin yada kurslara yazılın bir meşgale edinin..tek başınıza evde olmak hüzünlenmeniizi,zihninizi daha çok yormanızı sağlar..eşiniz zor bir insan gibi Allah yardımcınız olsun..

gecen yıl iş cok aradım vekil ögretmenlige basvurdum falan cıkmadı bu senede hamile kaldım zor geciyor hamileligim hiper tansiyon bile cıktı esim bebegi haket ondan sonra iş diyor benimde calısacak halim yok su an :43:

Bende aynı durumdayım
öyle özluyorum kı ancak bayramdan bayrama gıdebılıyorum
onlarda gelemıyorlar

hep gelırken aglıyorum sankı yenıden gelın gıdıyormusum gıbı:43:
hele kı anne olunca daha cok ozluyorum annemı

hiç kimsem yok buralarda
canım sıkıldı hadı gıdeyımde ıkı sohbet edeyım dıyebılecek bırılerı:4:
esimle bol bol vakıt gecırmeye calsııyorum ama ınsan annesını babasını arkadaslarını akrabalarını cok ozluyor meger ne kıymetlılermıs
:14:

evet babamla hic anlasamazdık 1 yıl küs kalmıstık hatta ama simdi diyorum yanımda olsada hergün bana bagırsa kızsa. ama yoklar ıste bu gurbet hissi hic gecmezmi atlatanlar yokmu ?

ben de evlendim batmana geldim ama bence senin asıl sorunun eşinle, çalışsan uğraşıcak bişeylerin olsa eşinde bunaltmasa bu kadar hüzün çökmez üstüne, bende üzülüyorum arada sırada ama iş güç günler geçiyo

canım benım cok uzuldum ya gercekten cok zor bır durum ama depresyona gırmeyıp mutlu olmanın tadını cıkarın esınız kıskancsa onunla beraber dısarı cıkın yenı yerler kesfedın yabancı oldugunuz sehrı ulkeyı tanıyın zamanla alısırsınız ıns

olmuyor inanki rüyamda annemleri görmek bile depresyona sokuyor bu sabah gene öyle uyandım buraya konu actım esim iyi gezdiriyor kayınvalidemler iyi ama agzıyla kus tutsa annemi arıyorum. unutmaya calısıyorum ama ınsan annesını kardesını akrabalarını nasıl niye unutur hep aklımdalar :43:

yukardaki yorumunu yeni okudum ve eşin seni çalıştırmaz gibi geldi

yok calısmama karsı degil ama kıskanacak durumları hissettirmemem lazım işten almaya gelirim bırakırım sacma sapan hayaller kuruyor bazen mecbur calıstıracak tek maasla gecinmek zor

Son düzenleme:
bu kadar zor olacagını bilseydim evlenmezdim. evleneli 1 bucuk yıl oldu ama ben hala gurbete alısamadım ruyalarımda annemlerı görüyorum uyanınca güne üzülerek baslıyorum hatta depresyona giriyorum. carsıda pazarda kardesime benzeyen erkeklere bakıyorum sanki kardesim gibi :(
kıskanc esim yüzünden gidemiyorum tek basıma göndermiyor annemle cok telefonda konussam bıle kıskanıyor. ona göre bayramlarda gitme hakkım var oda esımle beraber 2 gün. nasıl gittim geldim anlamıyorum yolda geciyor zaten. annem buraya geldi kaldı ama benim özlemim gecmedi gecmiyor.
kızken yasadıgım yerde bütün akrabalar halamlar dayımlar onların kızları arkadasdlarım komsular hepsini o kadar cok özlüyorumki. hic aklıma gelmeyecek komsu teyzeleri bile aklıma geliyo hüzünleniyorum.
ha hicmi ayrı kalmadın derseniz kaldım ben konyada üniversite okudum ama bu duyguların hicbirini hissetmedim. evlenince gurbet gurbetmiş bosa dememisler yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar diye :50:

canım mrb bende gurbetteyim bir yıl olacak ekim de seni çok iyi anlıyorum çok zor ama Allaha şükür eşim çok destekçi o konuda ama o işe gidip gündüz evde yalnız kalınca çok zor oluyor telefonla msn ile özlemimi gidermeye çalışıyorum bende

caım bende gurbete gelin geldim tabiki cok özlüyorum özellikle annemi..
ama eşinde biraz anlayış eksikligi varr
bu konuda seni anlamıyor üzülüncede daha cok aileni arıyorsun manevi olarak...
biraz destek olsa daha sık gidip gelseniz cabuk atlatırdın...
şimdi kıskanıyor fazla görme imkanın olmayınca hersi içine oturuyor haliyle...
gurbette uzak olmak zor ama asıl zor olan yanındakinin bunu anlayamaması....
üzülme zamanla alışacaksın gurbete ayrıca kıskanma diye bişiy olmaz sık sık aileni ara konuş aile çok başka insan uzaklaşınca daha iyi anlıyor...
beni sorarsan eşim ve ailesi kendi ailemi aratmıyor saolsunlar ama yinde gurbet işte...

ona göre annemlere gitmedikce buraya alısacakmısım senın aılen artık burası diyor. anlayıs zerre kadar yok kıskanclık da eklendımı dahada zor. annemı hergun arıyorum ama suraya gittik halanlardayız filan bu lafları duyunca iyice üzülüyorum

bende gurbetteyim otobüsle 19 saat var ailemle aramızda üç yıllık evliyim bende 1.5 sene boyunca ağladım hep çok yanlızdım arkadaşım tanıdığım yoktu ama şimdi bir bebeğim var annem diyor msn.e gel inanın girmeye vakit bile bulamıyorum artık bebekten bide şimdi lojmanda oturuyorum herkes gurbetçi ortam çok iyi bazen annemle haftada bi konuşuyoruz zamanla alışılıyor yani artık önceliği herzaman kendi kurduğum aileye veriyorum zaten üç dört ayda bir görüşüyoruz biz annem hep derdi çocuk olsun bizi unutursun diye gerçektende öyle oluyormuş vakit kalmıyor bişeye yani en güzeli meşkale bulmak yoksa cidden çok zor geçer kendine zindan edersin hayatı

bende gurbetteyim otobüsle 19 saat var ailemle aramızda üç yıllık evliyim bende 1.5 sene boyunca ağladım hep çok yanlızdım arkadaşım tanıdığım yoktu ama şimdi bir bebeğim var annem diyor msn.e gel inanın girmeye vakit bile bulamıyorum artık bebekten bide şimdi lojmanda oturuyorum herkes gurbetçi ortam çok iyi bazen annemle haftada bi konuşuyoruz zamanla alışılıyor yani artık önceliği herzaman kendi kurduğum aileye veriyorum zaten üç dört ayda bir görüşüyoruz biz annem hep derdi çocuk olsun bizi unutursun diye gerçektende öyle oluyormuş vakit kalmıyor bişeye yani en güzeli meşkale bulmak yoksa cidden çok zor geçer kendine zindan edersin hayatı

En güzeli çocuk diyolar gerçekten bende istiyorum bakalım inşallah olur yoksa yalnızlık çok kötü

evet evlerımız cok yakın cok iyiler sükrediyorum ama bunalıyorum kac yıllık annem babam baskası oldu bazen esimle dalga geciyorum kendımı evlatlık verılmıs gibi hissediyorum diyorum :37:

Ne güzel onlarda olmazsa ne yapaksın hadi benim hiç kimsem yok valla ne komşu ne arkadaş ne bişey insan yüzü gördüğüm yok

Back
X