Kız İsteme gurbet :( ikna olmayan aile ve ablaların desteksizliği

zhrzhrzhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
90
3
98
34
İstanbul
Merhaba kızlar,

benim 4 yıllık bi ilişkim var. sevgilim öğretmenlik okudu fakat atanamayınca polis olmaya karar verdi, atama sıkıntısından dolayı içime sinmese de karışmadım tercihine. şuan özel harekatta. doğu görevinde Van'da. biz istanbulda doğma büyüme yaşıyoruz. 4 kız kardeşiz birbirimize çok bağlıyız. sevgilimin şark görevinin bitmesine 3 yıl var daha fazla beklemeyelim diyor, bende çalışıyorum, haklı beklemek istememekle. ama ailem kesinlikle uzağı istemiyor, onlar istemiyor diye de bitiremiyorum ne yapmam gerekecek. hiç destek olmadan nasıl gelicem üstesinden

Oturup ailenle iyice kesin ve kararlı bir şekilde konuşcaksın canım bizlerde uzaga gelin gidiyoruz yani

Oturup ailenle iyice kesin ve kararlı bir şekilde konuşcaksın canım bizlerde uzaga gelin gidiyoruz yani

canım anlamıyorlar. uzakta tek başıma ne yaparmşım 23 yaşındayım. bunca sene görüştüysem düşünceme ve duygularıma saygı göstermeliler. biz razı değiliz deyip topu bana atıyorlar. üstelik en buyuk ablam mersinde evli. onda zorlandıkları için bi daha sıkıntı olsun istemiyorlar. haklı sebepleri olabilir ama yoldan geçen biri için fikir istemiyorum ki onlardan.. ben 4 yılımı verdiysem bi memura, kabul ettim demektir. gücüm yetmiyor herbirine laf yetiştirmeye, ve aile rızası çok önemli benm için

Daha şimdiden sevdiğin adamın yanında olamayacaksan onu ve kendi sevgini savunamayacaksan hiç girme bu yola bırak o da hayatını kursun

Bence dik durmalısın ve aileni bir şekilde ikna etmelisin herşeye çok fazla karışmasınlar ilerde senin başın ağırır yoksaa

ben anlamıyorum aileni..benim de büyük kızım bulamadı birini.. sevdikten sonra nerye isterse oraya vermeye razıyım..yeterki karşıdaki insan olsun..bu bir uzun ilişki..anlaşabiliyorsunuz..ben olsam seve seve verirdim..artık bebekte değilsin ki dizinin dibinden ayırmasın..yanına verip bir kaç yıl sonra uzağa gidilse ne yapacak ailen..kızımı götüremezsin beim yakınımda mı olacak diyecek..bence ailen yanlış yapıyor...tabiki rızaları olmadan yapma derim..ne yap ne et onları ikna et..

Allah yardimcin olsun.
Her disi kus elbet bir gün yuvasini terk eder.
Bende dogma büyüme avrupadaydim.
Ailem ablamlar yegenlerim...
Hepsini orada biraktim türkiyeye gelin geldim.
Zor degil mi?
Hemde nasil !!!
Ama evlendigin kisi ile mutlu ve huzurlu isen hasretin üstesinden de gelmeye calisiyosun bi sekilde.
InsaAllah ailen sana destek olur.
InsaAllah evlenecegin insan da ailenin tutumuna karsi anlayisli olur.

Yan komşunun oğluyla evlensen de orada otursan daha mutlu olacağının garantisi var mı?

Uzak mesafeler falan basit şeyler, bir aile kurmaya engel olacak kadar önemli bir şey değil bence. Sen al aileni karşına güzelce konuş. 3 sene sonra dönersiniz.

Ben de Van'a atandım. Üstelik uzak bir ilçesine

keşke annem de sizin gibi düşünebilse.. aşırı bağlı ve düşkün bana, hala 12 yaşındayım sanıyor :) bazen biraz zayıfım diye geceleri süt ısıtıp veriyor bana o derece.. böyle merhametli canım annemi üzmek istemiyorm, 4 kız kardeşiz,, gereğinden fazla bi bağlılık var. en büyük ablam adanaya gelin gitti, gurbetin sıkıntısını yaşadığı için tekrar uzağa gitmeyin diyor onun rızasını almak çok zor ve biliyorm git dese de razı olmayacak canım çok sıkkın oyüzden

bende böyle düşünüyorm ama ailem çok katı.. sevgilim bitliste.. van da olsa yine iyi ne havaalanı var ne de ulaşımı rahat.. orara gideceğine 3 yıl bekle diyorlar.. uzaklıktan ziyade şehir ve sevgilimin polis olması korkutuyor onları

hayırlısı olsun inşallah, Rabbim her iki tarafında razı olacağı şekilde yol göstersin bize.. çok sıkıcı durumlar.. sevdiceğim ile canımıniçi annem arasında kaldım resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…