Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Gür olan saçım 12-13 yaşlarımda tamamen yok oldu diyebilirim...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Bulutlar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
346
2
116
İstanbul
Çok üzgünüm, şu an 27 yaşındayım. Saçlarım doğuştan kalın telli ve sıktı, ta ki ortaokula gelene kadar, ne olduğunu anlayamadan birden saçlarım değişti tellerim aşırı derecede incelip bazıları da döküldü. Şu an saçım yok denecek kadar az durumda. Topladığımda bir parmak kalınlığı oluyor sadece. O kadar üzülüyorum ki anlatamam. 15 16 yaşlarımda doktora gittim bütün testler yapıldı ama bir anormallik çıkmadı. Benim durumumda olanınız var mı acaba, veya beni rahatlatacak görüşleriniz? Saç ektirmeyi de düşündüm ama eşimin arkadaşı ektirmiş ve hiç memnun kalmamış o yüzden vaz geçtim.

çocukken başlamıs sizin saç dökülmeleriniz genetik o zaman.
ergenlik çağında bazı kişilerde dökülme olabiliyorda sizin durumunuz farklı onlardan.
bende de bakım yağları kullanmaktan zannediyorum dökülme basladı diğer topikte belki görmüşsünüzdür,
zinco diye bir hap kullandıklarını okudum.yan etkisi yokmus çinko destegi için veriliyormus normalde hap ama
konu sahibinin cinko eksikligi olmadıgı halde bu hap iyi gelmiş, öyle söylüyor.
bende kullanmayı düşünüyorum...

Benimde gürdü bir anda döküldü gene toparladım bakım falan yaparak ama
üst kısımlar seyreldi bu yüzden pek yan perçem kullanamıyorum
Okadar pskolojim bozulmuştu ki üstüne kaç defa açtım boyadım dahada yıprattım okadar gözden çıkarmıştım yani
şuan rahat duruyorum pek ellemiyorum okadar kötü durumda değil ama anlayabiliyorum seni
geri dönüşümü zor bir durum keşke bir ilaç çıkarsalarda saç fışkırsa kafamızdan:)
Peruk çıt çıt bunlar geçici çözümler ama uzun süreli bakımların faydasını görürsün
Dökülen yerlerde pek saç çıkmadı ama bakım ile güçlendi dökülmesi durdu saçlarımın...

Annemler saçlarım çok alımlı olduğundan dolayı nazar değdi böyle oldu diyorlar. Olabilir. Ama genetik değil annemin de babamın da saçları normal, ablam kardeşlerim hepsinin saçları güzel, hatta teyzem dayımların hepsinin saçı baya gür diyebilirim.

canim gecmis olsun.
anne ve baba tarafindaki kardeslerin yani hala amca dayi gibi bunlara iyi bak canim, bunlarda sac seyrelmesi yoksa muhtemelen genetik degildir dokulmen.
benim de senin gibi genc yasta basladi dokulmem, ama benim birdenbire degil zamanla dokuldu saclarim, ve benim baba tarafim tamamen kel yani babam amcalarim tamamen kel oyuzden genetik benimkisi.

sen canim butun tahlillerini iyice yaptirdin mi? endokrinolojiye gittinmi tiroid hastaligi over hastaligi adrenal bez hastaligi gibi hastaliklarin testleri yapildi mi sana? oncelikle bunlari yap yaptirmadiysan,

onun disinda erken yasta birdenbire asiri miktarda sac dokulmesi olayi benim arastirdigim kadariyla telogen effluvium diye adlandiriliyor tipta, cok arastirdim cunku. ve bunun nedenini ani stresler yogun travmalar diyorlar. mesela o donemde asiri stres yasadigin (sinavlar yada erkek arkadas yada aile ici olaylar nedeniyle) yada kaza gecirdigin ameliyat oldugun herhangi travma yasadigin oldu mu? ingilizce biliyorsan telogen effluvium diye internetten arastir oku canim
umarim faydasi olur

Son düzenleme:
benim de saçlarım gürdü aynı yaşlarda dökülmeye başladı şuan 28 yaşındayım saçlarım günden güne azaldılar ama neyseki bu kadar dökülmeye kel kalmadım tepe bölgesi falan azaldı.hala düşünüyorum neden dökülme başladı ve durmadı hatta gittikçe artıyor.tahlillerde hiçbirşey çıkmıyor ne yapacağımı şaşırdım.1 sene oluyo kestirdim baktığım sürece idare ediyodu ama azıcık uzayınca tekrar eliem gelmeye başladılar sanırım tekrar kestiricem

arkadaşım 12 13 yaşlarında başladıysa bu hormonlarla alakalıdır büyük bir ihtimal.. çünkü kadına has bütün özellikler östrojen hormonunun devreye girmesiyle kendini gösteriyor.. regl görme, tüylenme, gögüs, kalça kıvrımlığının belirginliği gibi. eğer bu sende az salgılanıyorsa ve erkeklik hormonuda yüksekse (testosteron) saç dökülmesi büyük bir olasılıkla bundan kaynaklanıyordur.. testotrn fazlaysa erkekerdeki gibi bölgesel dökülmelerle saçın açılabilir..
doktora gittim testlerde birşey çıkmadı demişsin ama belki genel bir tahlil yapılmışta gözden kaçmış olabilir.. çünkü bedende olan bir anormallik testlerle bulunmayacakta neyle araştırılıp teşhis konulacak !

benimde saçlarım gürdü ve 2 3 yıldır aşırı derecede dökülüyor kansızlık vardı kan hapı kullandım ve sonralarıda zinco hapına devam ettim ara vere vere.. iyi geldi

yani durduk yere bu tarz aşırı dökülmeler olmaz.. sıkıntı stresten olan bir dökülme değil belli biyolojik birşey etki ediyor buna.. bence saç ektirmeyi düşünmeden önce bir jinekoloğa gitmeni tavsiye ederim.. çünkü hormonal bir sornsa tedaviden sonra büyük bir ihtimal dökülen saçların tekrar yerine gelebilir..

Son düzenleme:

Allah razı olsun, çok teşekkür ederim cevabın için, sana da geçmiş olsun Allah şifanı versin tez zamanda. Yakın akrabalarımda saçı olmayan yok maşaAllah. Babam cildiyeye götürmüştü o zaman, dr ilgisiz baştan savan biriydi, saçla ilgili tüm tahlilleri yaptırdı mı şüpheli. Kesinlikle ilgili merhametli ve işinin ehli bir dr ye gitmem gerek. Ama hangi branşa gideceğimi bilmiyorum. 5,6 sene önce tiroidime baktırttığımda normal çıkmıştı ama geçen sene hamileyken baktırdım tiroidim az salgılandığı ortaya çıktı. Yani tiroit yeni, saç sorunumsa çok eski, ikisi arasında bağlantı olduğunu sanmıyorum. O dönemde büyük bir travma yaşamadım diyebilirim. Senin saçın ne durumda, doktora gittiğinde ne teşhis kondu ve tedavi durumu nedir?

Çok geçmiş olsun, seni en iyi ben anlarım, o kadar kötü ve üzüntü verici bir durum ki. Ama benim kadar vahim değil durumun her halde maşaAllah, Allah ikimizin de eski saçlarını geri versin.

Sağol arkadaşım cevabın için. Bence de dr bütün tahlilleri istememişti şimdi yine gidicem doktora inşaAllah, ama cildiyeye gitmeyecek miyim?

arkadaşlar saç dökülmesiyle ilgili yapılan tahlillerde troid (guatr) testi taptırdınız mı ? annemde de aynı problem vardı genç yaşlarda saçı döküldü şuan çok felaket dökük durumda. dr. bu kadar test yaptırmışsın hiç troid'e baktırmadın mı demiş. ve test sonucu: annemin troid bezleri çalışmıyor. saç dökülmesi ve cilt problemleriyle çok alakalıymış troid hormonu. bilginize...

Sağol arkadaşım cevabın için. Bence de dr bütün tahlilleri istememişti şimdi yine gidicem doktora inşaAllah, ama cildiyeye gitmeyecek miyim?

canım illa saçın deriyle birebir temas halinde diye cilt ile bir sorundur bu diyemeyiz.. tıpkı ellerdeki bazı lekelerin yaşlılıktan yada güneşteki etkiyle değilde karaciğerdeki sorundan meydana gelebilir olması gibi.. troidle, hormonal birrahatsızlıkla yada kansızlıkla ilgili olabilir bence toplu bir tahlil yaptır.. illa şu bölüme gidicem diye bir sınırlama yapma.. hastaneye şikayetini belirtip şu sorunumdan dolayı ilgilenenlerden birçok tahlil istediğini söyle

cildiyeciler sac dokulmesinin hangi hormonlarla hangi vitaminlerle alakali oldugunu bile tam bilmiyorlar, onlar sadece sac derisinde bir hastalik var mi falan diye bakiyorlar. senin gidecegin doktor oncelikle iyi bir endokrinolog.
tiroid sacla cok alakali, ve bazen gizli kalabiliyor tiroid. belki tiroid hastaligin da eskidir yada zaman zaman maskelenmistir ve sen yeni saniyorsundur. bunlarin hepsine iyice baktir. tiroid, adrenal bez, overler kadinlik hormonlari, vitaminler demir folik asit cinko bunlarin hepsine baktir canim.

öyle her duyduğunuzu sürmeyin saçlarınıza yasık
ben sadece bişeyi denedim etkili oldu burda okuduğum bişeydi bir avuç karanfile yarın kg su ekleyip bir gün bekleyip saça ve diplere sürüyorsunuz hergün 1 kere 10 gün içinde saç çıkarıyormuş bnm 2günüm dökülme çok azaldı saçı sürer sürmez kalınlaştırıyor parlatıyor kokusuda güzel renkte bi değişiklik yapmıyor yani kararma vs olmuyor bildiğiniz karanfil bu arada şu agız kokusuna ii gelen kuru olan bakkalda satılan bir gün beklemek istemiyorsanız karanfillere kaynar su dökün soğuyunca sürün denemeye değer bitkisel zararsız bunu her saç dökülmesi olan konulara kopyalıyorum benim dökülmem durdu herkese derman olsun istiyorum

Yapmam mı bu karanfilli kürü aylarca uyguladım ama fayda etmedi. Benim ki arkadaşlarımın da dediği gibi içten kaynaklanan bir anormallikten dolayı oldu sanırım ve aradanda yıllaaaar geçti o kadar istiyorum ki çocukluğumdaki canlı, kalın telli ve gür saçlarıma kavuşmayı. Rabbim nasip etsin.

ben de aynı durumdayım ve canım o kadar sıkkın ki dr a gidince bişey yok. bugün yine gittim hap falan vermedi ama bakım losyonu ampul yağ vb şeyler verdi. tahlil yapıldı bi tane de adetimin 3. günü olacak olan tahlil var.14, 15 yasında seyrelmeye basladı benim de. eski saçımın 3te biri anca var ve ben daha 20 yasındayım. tepemdeki seyrekliği görmek her gün ızdırap verio bana. olmadı kazıtıcam artık böle görmektense... yapacağım tedavi ii gelirse burda paylaşırım mutlaka...

o zaman sizde vitamin eksikliği var bence dr vitamin desteği vermesi lasım demir çinko eksikliğindende saçlarda dökülme tırnaklarda kırılma oluyor

konuyu okurken benden mi bahsediyor arkadaş acaba demeden edemedim .
Ergenken gür saçlarım vardı.
Lise çağlarında başladı dökülme,sonra tam gaz devam ,babaannemin kanser olmasıyla tetiklenerek hızlı bir şekilde devam etti.
Acaip stresli bir insnaım zaten.
Ama şöyle ki benim halamda ve babaannemdede aynı sorun var tepe bölegelerinde onlarında hiç saç yoktu.babamda kel ayrıca:)
sadece kurtarıcım tesettürlü olmam,ama bu tabiki sadece bir kurtarıcı,sadece aile ortamında başı açık durabilmenin,heryerde ay acaba yadırganacak mı diye düşünmenin ne demek olduğunu ben bilirim.
çok üzülüyorum ,özeniyorum.
Bazen böyle saçlarım dökülüyor diye mızmızlananlarada çok kızıyorum ki resmen gözle görülür bariz açıklıklar var saçlarımda.toplasan bi tutam bişiy yok.
Ben saç için gittiğimde doktora hemen guatrıma bakmışlardı.çıktıda.ama ben senelerdir ihmal ettim.
Ondan mıdır bilmiyorum ama bu aralar bi acaip dökülmey devam ediyor.
En kısa zamnda gitmem lazım ama ben ihmal ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…