Günün Sözü ?

Önümden gitme, seni izleyemeyebilirim.
Arkamdan da gelme, yol gösteremeyebilirim.
Yanımda yürü ve yalnızca dostum kal.

*Albert Camus

Bugüne kadar milyonlarca insan pes etti.
Öfkelenmiyorlar, ağlamıyorlar, hiçbir şey yapmıyorlar.
Yalnızca zamanın geçmesini bekliyorlar.
Tepki gösterme becerilerini yitirmiş onlar!
Sense üzgünsün.
Bu da senin ruhunun hâlâ canlı olduğunu kanıtlar!

~Paulo Coelho~

Gel, gel de birbirimizin kadrini, kıymetini bilelim, çünkü, belli olmaz, birbirimizden ansızın ayrılabiliriz.
Mademki Peygamber Efendimiz (S.A.V.);
"Mü'min mü'minin aynasıdır." diye buyurdu.
Ne diye aynadan yüz çeviriyoruz?

Hz.Mevlana (K.S.)

Aşk suskunluğumdu benim! Aşk yangınımdı benim! Aşk vurgunumdu benim! Aşk yazımdı benim! Aşk yasağımdı benim! Aşk itirafımdı benim! Aşk heyecanımdı benim! Tek varlığım ve tek yokluğum... Yaram ve merhemim... Kazanmadığım ama hep kaybettiğim. Evet, buydu aşk!

Unutmayın ki, siz hep kendi mektubunuzu okudunuz hele dostun mektubundan da bir şeyler okuyun. Size bu daha faydalı olur. Bütün bu sıkıntılarınız, sizin hep kendi mektubunuzu okuyup da sevgilinin nâmesini okumamanızdan ileri geliyor.
Şemsi Tebrizi -Makalat

Sahiplenmeyi bilirmisin..? Sahiplendiğinde sadık kalmayı...! Sen bilir misin sadakati? Kör olmayı, tek olmayı..? Bölünebilirmisin ikilere, üçlere…. gerekirse binlere...Yapabilir misin..? Sevmenin denemesi olmaz..!
... Unutma..!ÇOK SEVERSİN bir kere…!!

HZ. MEVLANANIN EŞİNE OLAN SEVGİSİ

Bir gün Mevlana eve girer ve hanımı ona sorar;
bu kadar aşıksın Mevlaya şükürler olsun
bu aşkı yaşayıp yaşatana peki bana ne kadar aşıksın der;

Mevlana hanımına şöyle der;

-Sen benim;
Yaradan’dan ötürü yaradılanı sevişim,
Bir adım gelene on adım gidişimsin...
Ve herkesi olduğu gibi kabul edişimsin...

-Sen benim;
Bugünüme şükür ve yarınıma dua edişim,
azla yetinişim, çoğa göz dikmeyişimsin
Ve kapanmayan avuç içimsin..

Günüm güneşim ol, ısınacağım. Ümit duvarım ol, yaslanacağım. Sevgi yağmurum ol, ıslanacağım. Gül kokun, bir ömür tenimde kalsın. Sen uykuysan, ben gördüğün düş olam. Sen yuvaysan, ben bir yavru kuş olam. Ağlar isen, yanağında yaş olam. Gözlerin, bir ömür gözümde kalsın.

Ne zaman vuslat Ey Yar! Can bitap düştü,saçlarıma hazan düştü. Sevdama köz düştü.
Lime lime etti bu hasret beni.İlmek ilmek cana dokudum da seni, gönül gözüme hayranlık düştü.
Özlem iklimlerinden dergahına sesleniştir bu, ahı feryada karışm...ış bir kıtmirin yanmasıdır.
Gel ne olur bir gün çıkıp gel alev almadan ruhum.Canı dişinde,özü közünde bir ağlayıştır bu.
Kâlin Hâle serzenişi,Mecnunun leylaya vurgunluğu.
Gel ateşe su(uuu)…

Tuz basıp yaralarıma, ne kadar susulacaksa o kadar sustum. Bir çığlık kanıyor en derininde yüreğimin. Açmadım kimselere yüreğimi. Hançeri sadece kendime sapladım ve sustum..!

Sen benim hüzün yanımsın. Güneşin vurmadığı gölgede kalan yanım. Kimselerin bilmediği kendime sakladığım.
En çok ayazda kalmış olup da rüzgara savuramadığım, alıp alıp defalarca sineme sardığım yanımsın.
En çok kanayan yarama sarmaya çalıştığımsın. Sardıkça kanayan kanadıkça sardığımsın…
Sen benim hüzün yanımsın. Her doğan günle bir kez daha ümidimi yıkan tarafımsın.
“Olmadı olmayacak” dedirten hain düşmanımsın. “Ah çıksa gelse şimdi…” diyecek kadar kendimi kaptırdığım saflığımsın.
“Çıksa ve gelse, alsa ve götürse…” diye çırpan kanadımsın.
Ve her defasında kendime kırk kez söyleyip kırk kez yanıldığımsın.
Sen benim hüzün yanımsın. Söküp atamadığım umut çiçeklerini gömdüğüm toprağımsın.
Bahar gelir yeşerir diye yağmur, çamur, kar kış demeden suladığımsın.
Olur da bir gün açarsın diye beklediğim sevdamsın.
Sevda çiçekleri açar mı bilinmez ama umuduna umudumu bağladığımsın.
Sen benim hüzün yanımsın. Dar vakitte bulup tez zamandaki kaybımsın.
“Ne olur kal benimle” dedirtecek kadar yalvardığımsın. “Sensiz hayatı istemiyorum” diyecek kadar uçurumdan kendimi attığımsın.
Geceyle gündüzümü, yanlışla doğrumu karıştıran arafımsın. Sahi sen benim soldan soldan vuran yanımsın.
Sen benim hüzün yanımsın. Sensizken anlamını yitirdiğim hayatımsın.
Bütün kelimelerime yüklediğim anlamsın. “Sen” diye başlayıp da bitiremediğim üç noktamsın.
“Sen, sen ille de sen” diye durup durup nefes aldığımsın. “Sen varsan ben varım” dedirtecek kadar kendimi hiçe saydığımsın. Kaderi kaderime yazılsın diye her gün Yaratıcıya yalvardığımsın.
Aklımda, yüreğimde ve duamda olansın.
Sen benim hüzün yanımsın. Bakışına hasret kaldığım, sesine özlemle bağlandığımsın.
Özlemim, hasretim, bakmaya doyamadığımsın. Bahtıma doğanımsın. Olmazsa olmazsımsın.
Nefretim, öfkem, kinim, sevincim, umudum, düşüm, rüyam, hayalim ama en çok ağlatan, en çok da kanatansın…
Sen tarifi imkansız aşkımsın. Cansın… Candasın…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…