Günün Sözü ?

"Herkes kendi geçmişini, kalbiyle bildiği bir kitabın sayfaları gibi kapalı tutar ve dostları sadece onun başlığını okuyabilir."

Gerektiğinde, gereksiz insanları hayatından çıkarmazsan;
Hiç gerekmediğinde, sevdiğin insanlarla arana girebilir.
............................................Boris Vian Cerazza

Kapına geldim ve ben olmaktan vazgeçtim !..Sen ' kim o ' de yeter ki..! Çünkü ; Kim olmamı istiyorsan o olmaya geldim...

Hz. Mevlana

"Yine bir hamle et de kendine topraklığı sıfat edin, alçal. Su, yukarıdan aşağıya akar da sonra aşağıdan yukarıya akar. Buğday, yukarıdan aşağıya, yerin dibine gider de ondan sonra yerden baş çıkarıp yükselir. Her meyvenin tohumu yerden biter de ondan sonra yerden baş verir."

Hazreti Mevlânâ Celaleddin Rûmi (k.s)

İnsan, büyük bulmaca.. Çözmeden öleceğim.. İnsan bulsam inan ki, Alnından öpeceğim ..

~ Necip Fazıl Kısakürek

"Kadınlar; aşık olana dek en iyi psikiyatristirler. Aşık olduktan sonra en iyi hasta olurlar." Spellbound

Seni ruhuma cemre diye damlatmadıktan sonra ben bu bedende neyleyeyim?
AŞK da SEN , HASRET de SEN , BEN de SEN ...!

Mevlana

Cenab-ı Hak Hz.Yakub'a sual eyledi...-"Sana Yusuf'u niçin geri verdiğimi biliyor musun?"-''Bilmiyorum Ya Rabbi'' dedi Hz.Yakub...Ve Allah (cc) buyurdu:"ÇÜNKÜ SEN BÜTÜN ÜMİDİNİ BANA BAĞLADIN

Bütün gönül darlığı, bu âleme gönül bağlamaktan gelir. Gönül kuşu her dala yuva yapacak olsa, yuva yapacak yer kalmaz.
Gönlü öyle bir yere bağlayacaksın ki, binlerce kıyamet kopsa sana yalnızlık derdi çökmesin..."

Mevlana Celaleddin Rumi

Allah'ın bile insanlar hakkındaki hükmünü ömürleri sona erdikten sonra verdiğine inanırken... biz kim oluyoruz da insanları birkaç kez görmek, iki-üç yazı okumak, birkaç dedikodu dinlemekle yargılama hakkına sahip olabiliyoruz!

~ Dale Carnegie

— Konuşmadan önce dinleyin,
— Yazmadan önce düşünün,
— Harcamadan önce kazanın,
— Dua etmeden önce bağışlayın,
— İncitmeden önce hissedin,
— Nefret etmeden önce sevin,
— Vazgeçmeden önce çabalayın,
— Ölmeden önce yaşayın.
Hayat budur. Onu hissedin, onu yaşayın ve ondan hoşnut olun.
William Shakespeare

"Güneş herkesin üzerine eşit doğar;
ama gül başka, leş başka kokar."

Mevlâna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…