Günün Sözü ?

Ey bir sevdaya kapılmış, kendini kaybetmiş gönlü kınamaya, ayıplamaya açılan diller! Dudaklarınızı yumun! Çünkü GÖNLÜN de bir başka dili var!

Mevlana

EGO bir buzdağıdır.
Onu ERiT.
Onu derin SEVGiNiN içinde erit,
Böylelikle o KAYBOLSUN
ve SEN
OKYANUSUN parçası haline GEL.

OSHO

Yanmak var, Yanmak var...!!! Odun yanınca KÜL olur, İnsan yanınca KUL olur..!! {Hz.Mevlana}

topraktan geldik toprağa gideceğiz... mühim olan,çamurlaşmamak...( mevlana )

Hiçbir iyiliği küçümseme!Ne aç bir hayvanı doyurmak küçük bir şeydir ne de bir kardeşinle karşılaştığında ona gülümsemen basit ve değersizdir.Bizi hangi amelimizin kurtaracağı belli değildir

"Kazandığın mal seninle gelmez; evden dışarı bile çıkmaz Dost gelir, gelir ama mezarının başına kadar. Oysa yaptığın iyilikler vefakardırlar. Onlara sarıl ki onlar mezarının içine kadar seninle gelirler." Mevlana Celaleddin

"Hiç bir kimse başkasının suçunu çekmedi. Hiç bir kimse ekmediğini biçmedi. Ekmediğini biçmeyi dilemek ham açgözlülüktür, ona kapılma. Ham şeyi yemek insana hastalık verir." Mevlana Celaleddin.

''Bir belâya ve felâkete uğradığında mahzun olma, Cenâb-ı Hakkın nice gizli lütufları vardır onda.'' SADİ ŞİRAZİ (Rahmetullahi Aleyh)

Olgun insan,
zenginlere haset ile değil, nasihat edinme nazarıyla;
fakirlere kibirle değil, tevazu ile;
kadınlara şehvet ile değil şefkatle bakandır.
.
|Mâruf-i Kerhî

Kendinizi ne zaman mutsuz hissedecek olursanız hemen gözlerinizi kapayın bu mutsuzluğun nereden gelmekte olduğunu bulmaya çalışın ve her seferinde göreceksiniz ki, sahte merkeziniz başka biriyle çatışmakta. Siz bir şey umdunuz ve gerçekleşmedi.Siz bir şey beklediniz ve tam tersi oldu - egonuz sarsıldı, mutsuzsunuz. Yalnızca bakın; ne zaman mutsuz olursanız, neden olduğunu bulmaya çalışın. Sebepler sizin dışınızda değil. Temel neden içinizdedir - ama siz her zaman dışarı bakarsınız, her zaman sorarsınız: Beni kim mutsuz ediyor? Benim kızgınlığımın sebebi kim? Beni kim hayata küstürüyor? Ve dışarı bakarsanız göremezsiniz. Sadece gözlerinizi kapayın ve her seferinde içe bakın. Tüm mutsuzluğunuzun, kızgınlığınızın, can sıkıntınızın kaynağı sizde, egonuzda gizli. Ve kaynağı bulursanız, onun ötesine geçmeniz kolaylaşacaktır.

OSHO

Öfkeliye, canayakınlıkla cevap ver
Kötüye iyilikle...
Cimriye, hediyeler ver
Gerçeklerle yalancıyı sustur...
Galibiyet nefret uyandırır
Çünkü, yenilen mutsuzdur.
Yeryüzünde nefretle nefretin önüne geçilmez
Sadece SEVGİYLE...

BUDHA

Tam şu anda nerde durduğuna bak
Sonra da nereye doğru gittiğini düşün
Bunu yaptığında korkunun buzları eriyecek
Umudun günışığı ise parlamaya başlayacak
Hayatta adım adım yürü
En büyük acıları bile yenmek mümkündür
En tatlı meyveler
Arkadaşlık bağından toplanır
Gerçekten inandığın, güvenebileceğin insanları bulursan
Onları sakın bırakma
Unutma yansıttığın ışık kadar iyisin

L. ROONEY

Bir damlacık sudan nasıl YARATILDIĞINI fark etmeli!
Anne karnına SIĞARKEN,''DÜNYA''ya neden SIĞMADIĞINI ve en sonunda,
Bir metre karelik yere, nasıl sığmak ZORUNDA KALACAĞINI fark etmeli!

CAN YÜCEL

Sevginin ''GAM''ından neler çektiğimi bana sorma!

''ELİNİ GÖNLÜM''ün üstüne koy, o SÖYLESİN!

MEVLANA

“Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye,
İşte ben onlardan değilim,
Ben sensiz de yaşarım;
Ama seninle bir başka yaşarım...”

Nazım Hikmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…