Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

hayatim boyunca paraya deger veren biri olmadim ama 30 yasindan sonra aslinda hayatin tamamen para ile dondugunu ogrendim. paran varsa temizsin, paran varsa guzelsin paran varsa bakimlisin, paran varsa pozitifsin...

burda despot siddet yanlisi alkolik kocasi olup para sikintisi cekmeyenlerden soz etmiyorum elbette. ben standart sartlardan soz ediyorum. paran varsa alirsin robot supurge alirsin haftada bir yardimci al sana temizlik... vakit yetmiyorsa parayla vaktini satin alirsin yani...

Döküntülü oyuncakların (lego, jenga vs),altına eski çarşaf serdim. Toplarken çatşafla bohça gibi öylece kaldırıveriyorum. Ama bnce çocujlu biri ayda 1 ya da 15 günde yarım olmak üzere kadın almalı ev temizliğine. Eşler alışmalı ve bunu zorunlu gider olarak görmeli. Şimdiden alışöazlarsa ilerde zor olur.

Neden düzenli temizlik yapmak gerek, her gün tuvalet temizlemek, ocak silmek gerek diye soranlar olmuş. Ben de aşırı tembelimdir temizlik konusunda ve bunları sürekli yapmam ama o kirler, o yağlar düzenli temizlenmeyince birikip iğrenç oluyor. Atıyorum tuvalet taşı sararıyor, banyo köşeleri mesela sararıyor ya da ocak yağ kaplıyor ve bu sefer temizliği daha zor ve zaman alıcı oluyor Ben bunları böyle tecrübe ettim valla acı tecrübeler.

Ben de hiç bir şeye yetişemiyorum valla Cumartesi günü kızımı babası ile göndedim öğlene kadar evi gıcır gıcır yaptım. Pazar günü eline makası aldı evde kağıtları kese kese minik minik parçalara ayıra ayıra dolaştı. Ev yine battı haliyle.

Çalışan bir anneyim, akşam eve gelince kendime de vakit kalsın istiyorum. Bu sefer de kızım tepemden inmiyor, o yatana kadar da öyle geçiyor. Haftasonu köye gidiyoruz yine evle ilgilenmek zor oluyor.

Valla eskiden analar her şeye yetişiyor da nasıl yetişiyordu işte at sokakta oynasın sen de işini gücünü gör şeklinde. Ha ama fiziki olarak analar çok yıpranıyordu ve kendileri için özel zamanları yok gibiydi.

Aşırı temizlik hastası olmak insanı yıpratır. Bence temizlik işini bir rutine bağlamak lazım azar azar yaparak işin içinden çıkmak lazım. Evde sadeleşerek bunu sağlayabilirsiniz. Ne kadar sadelik o kadar az iş oluyor. Yine de çocuk varken o evin dağınık hali kaçınılmaz.

Bir de kendinize zaman tanıyın bence yaş aldıkça oturacak düzen tertip işleri :)

Benim de iki yaşında bir kızım var. Çalışıyorum normalde ama su an evdeyim pandemi nedeniyle. Sabah 10 gibi kalkarız kızımla. Yatakları toplarım evi havalandırıp kızımı yediririm. Sonra kendim yerim. Kızımın uyku saatine kadar süpürge evi toplama çamaşır asma katlama vs hallederim. Her gün süpürürüm mutlaka. 2 gune bir toz yer silme yaparım. Aralarda tabi kızımın ara ogunu oluyor onları da ihmal etmiyorum. Kızım uyanınca onu yedirip yemegim yoksa yemegi hallederim. Sonra kızımı bahceye çıkarırım. Zaten babasi geliyor o saate. O uyuyunca da banyoyu vs hallediyorum. Her gün düzenli yapınca cok dağılmıyor. Ütüyü de kizimla yapıyorum. Genelde düzenlidir evim ama cok yoruluyorum tabi.

Düzenli temizlik yapsam ne olacak, görünüyor mu sanki.
Mecbur kalınca çok güzel derlenip toplanıyor, onun dışında salıyorum çoğunlukla.
Tek derdim oyuncak dağınıklığı, beter dağılıyor.
Bizimki oynamayıp dağıtan cinsten, oynasa gam yemem istedigi kadar dağıtsın.

kardeşimle yaşıyorum.

sabahları hangimiz daha geç evden çıkacaksak kedinin tuvaletini o temizliyor. bu ara okulu olmadığı için bu iş onda.
bazen koltukların üzerini el süpürgesiyle almak gerekiyor. hangimiz denk gelirse.
gün içinde robot süpürgeyi telefondan yönlendirerek evi süpürtüyorum.
mutfakta bulaşıklar en fazla 2 gün kalıyor. makineye yerleştirmeye bile eriniyor insan.

iş hayatı da zor

öle daha kolaylık oluyor ya:)
ben eski kilimi seriyorum yere toplarken oyuncak sepetine atiyorum kilim oyuncakla beraber
hergün ayni olunca bu işi çözüm buldum :d kızımda bu taktiği öğrendi kendi toplamiyor çünkü bu iş tembellik

Ona ben bir çözüm buldum sanırım, şu oyuncak örtüleri var ya onlardan sipariş verdim bakalım gelince işe yarar umarım.

Ona ben bir çözüm buldum sanırım, şu oyuncak örtüleri var ya onlardan sipariş verdim bakalım gelince işe yarar umarım.
toplamiyor ama kilimle beraber sepetine boşaltirken yere düşüyor onlari aliyo koyuyor sadece
oyuncak sepetini eski çamaşir sepetinden kullandim üstüne oturdu kırıldı.. yenisini almak lazim da üşeniyorum onu da kiracak.

mutfaktan artık bıkıyorum bende.yemek pek yapmadığım halde bir çeşit bile yapsan sabah öğle derken akşama mecbur toplanacak

benim oğlum 2 yaşında bence de evi toplamak çok zor oluyor.çalışıyorum ama bu bile daha iyidir işyerine kaçmak.
iki haftadır ev berbattı yıkanan kurumuş çamaşırlar bekliyor yerlerin silinmesi tozların alınması lazım.çocuk etrafı ve oyuncaklarını ve parçaladığı soğan kabuğu parçaları ile ev çok dağınıktı.
oğlanda rahat vermeyeceğine göre 2 haftadır cuma akşamından soluğu annemde alıyorum.2 hafta önce hava sıcaktı büyük park var annemin orada piknik yaptık çocuk hava aldı.
evi bütün hafta temizleyemediğimi gördüm işler yine bekliyordu.bu geçtiğimiz cuma yine anneme cuma akşamından çocukla gittim.cumartesi 12.30 da evime gelip tam 20.00 a kadar bütün işleri bitirdim.çocuksuz 7.5 saatte temizlemişim sil süpür dağınıklık nevresim işleri.yani çocukla birlikteyken yapamayacağım aşikarmış.

Nasıl çocuklarınız 9 da 10 da kalkıyor nasıl alıştırdınız benimki 1 yaşında sabah 6 da ayakta. O uyanmadan kalkıp bişey yapmam mümkün değil. Gündüz uykusu da çok değil. Yaşından dolayı mı ? 2 yaşına geldiğinde o da 10 da kalkacak mı çok özledim geç uyanmayı

pazar günü de annemde hem dinlendim hem yemek derdi yok çocuğa banyo yaptırdım parka götürdüm bundan sonra yaz boyu hafta sonu anneme gideceğim inş.

yok 2 yaşında da aynı düzen devam ediyor.ama 2 yaşına girince biraz akıllanıyor bebiş.mutfaktan bütün tava tencereleri topluyor hepsi salonda onlara su koyup koltuklara su dökülüyor oynarken. önceden yemek yediği porselen kaselerini, yemeği bitince yere atardı şakk kırılırdı.2 yaşına girdi artık mutfak masasındaki tabakları atmıyor ve bana mama sandalyesinden kibarca masaya doğru itekliyor tabağını. ki bende tam plastik tabağa geçmiştim.
bebeğin derin uykudayken 22.00 23.00 den itibaren ütü mutfak toplama banyo temizleme işlerini yapabilirsin ben halim varsa yapıyorum veya sabah 6.00-.8.00 arası mutfak topluyorum :))

Halledilmiyor.Misafir geleceği zaman erkenden kalkıp o uyurken yapıyorum ya da gece yapıyorum.Diğer türlü zor oluyor zaten bende eskisi gibi değilim çocuktan sonra misafir gelmediği sürece her yer dört dörtlük olacak kafasından çıktım.Diğer türlü hem cocuga hem kendine halin kalmıyor

Yine de tozuyor ona da bi çözüm bulsak. 10 günde başka çarşafa aktarıyorum:)))) kız tekse sahiden tembellikmiş:)) bnm üçüz oğlan evi komple ça4şaflasam gene kolaylık yok

Babaso
Babası mı ilgıleniyor? Bizimki çocugun eline tableti verır çocuk hep tablet veriyor mu sznde babası?

Valla esime diyorum çocuğa bak ben temizlik yapıcam. Kendisi alıyot tableti veriyor çocuğa da telefonunu açıyorlar youtube u. Hep youtube hep youtube çocuk ayrıca 2.5 yasında. Ah ah babası bilinçsiz 1099 kere söyledim anlamıyor kolayına geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…