Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

Gündüz uyuyor musunuz 2-3 saatlik uyku yetiyor mu

Sabah 5de uyuyan anneler nasıl bir düzen bu hastalık sebebi inanın. Vucudun dengesi bozulur Sabah 5te uyuyup öğlen 11 ,12de uyanan insanın işi zor. Bende 3 yavru var.
Sabahın engeç 8 de ayaktayım.
İlk iş kirli varsa makinaya atmak gün içinde kuruyor katlamak rahatİMA geliyor. Sonra kahvaltı hazırlamak.
Gün aşırı bazen her gün evi süpürüyorum
2 gibi akşam menümü hazırlarım.
Bu arada en fazla 1.5 ayda bir perde cam işi yapıyorum alerjiden dolayı nefes alamıyoruz yoksa. Toza alerjimiz var.
Birde geç uyuyup geç uyanınca insanın bi iş güç yapası gelmiyor.
Bi plan Program yapamıyorum.
Çocukları gün içinde parka bahçeye indirirdim geçen yıl bu sene daha nasip olmadı koronadan dolayı...

Sadece gezinmekle yetinmiyor ağlıyor elimdeki herşeyi istiyor ama ben duymamazlıktan gelip dikkatini dağıtmaya çalışıyorum. Onun her istediğini yaparsam verirsem evi neler götürür nereler

oy masallah uc cocuk allah bagislasin.

her cocuk yapiyor arasira bu anlattiklarimi aslinda, ama erkek cocuklari genelde devamli yapiyor yani ara sira degil:)

tirmanma duvari aklimda benimde, ama acikcasi tirmanacak yer yapsam bile iki oraya tirmanir sonra diger taraflarda alir solugu gibi geliyor parklarda filan da oyle yapiyor cunku. tirmanma duvari dururken salincagin borusuna tirmanmaya calisiyor mesela:)

Sonunu çok güzel bitirdiniz yalnız

ben de sizin gibi düşünüyorum aslında, bazı kadınlar inanın çok abartıyo bu temizlik olayını. ben çocuktan önce 3-4 güne bir ev süpürürdüm şimdi 1 gün süpürmesem ertesi güne öyle hal alıyor ki sanki haftalardır el değmemiş gibi. içine s**mıyoruz dediniz de aklıma geldi, doğumdan sonra kv de kalmıştım ki en büyük pişmanlıklarımdan biridir, 1 hafta kalıp evime dönmüştüm, aylar sonra bi tartışmamızda bana şey demişti, doğumdan sonra geldin burda kaldın yattığın odanın duvarlarını bile silmedin örümcek adam gibi duvarlarına tırmandım duvarlarına s**ım sanki :)

Evli çocuklu değilim ama yalnız yaşadım 4 yıl kadar. Evin kirliliği beni rahatsız edene, ayağıma toz yapışana, eşya üstündeki tozlar artık gözüme batana kadar temizlik yapmazdım. Bu sürede 1 hafta-10 gün falan oluyor. Onu da yaparsam maksimum ama maksimum 2 saat. Bu yani...
Ev işi bitmez arkadaşlar.Temizliğe, düzene niye bu kadar takıksınız evinizi b*k götürmediği sürece. Para mı alıyorsunuz, madalya mı veriyorlar. Değiyor mu yani bu kadar vakte, emeğe..
Hani çocuk var diye, emekliyorsa falan yer temizliğine bir ekstra özen gösterilir belki evet.
Bir de bir evde kaç kişi yaşıyorsa o kadar kişilik iş yükü çıkar. Yani sizin evinizde 3 kişi yaşıyor, 3 kişilik iş yükü var ve bu 3 kişilik iş yükü 1 kişide.... Yemişim eşimin yorgunluğunu. O evi kullanan üzerine düşeni yapacak. Yani eşin de yapacak o işleri. Bakın size yardım etsin demiyorum. Çünkü yardım etmesi demek o işlerin sizin göreviniz olduğu anlamına gelir ama sizin göreviniz değil,evin sorumlulukları, evin sorumluluklarını da evde yaşayan kimlerse onlar alır.

İyi hoş yazmışsın da adamların %80 i umursamıyor evin düzenli olup olmamasını. Sen de yapma gayet temiz ev diyor mesela. Sen de umursamıyor olabilirsin ama bizim gibi umursayanlar ve temiz düzenli evde yaşamak isteyenler ne yapacak? Sorunumuz o.

işin tuhafı pek yardımı olmamasına rağmen eşim bide umursuyor ev işini. lafta çok titiz.

işin tuhafı pek yardımı olmamasına rağmen eşim bide umursuyor ev işini. lafta çok titiz.
O zaman bi zahmet el atacak. Süpürgeyi ona ver. Ama dyson ın büyük ve şarjlı larından al. İkisini de al. Az tozlanır iyi süpürgeyle ev. Bir de vileda turbo al. Tmm işte. Öyle hergün cam silmek falan normal değil takıntılı durumlar onlar.

Maddi imkanınız var mı bilmiyorum ama spora özelliklede cimnastiğe yazdırabilirsiniz. Hareketli çocuklar için spor ideal

Ayni durumdayiz ne yaparsam yapayim hic yapmamis gibi. Esiniz yardımcı olur mu peki

Es anne kimse yardım etmiyor mu?
Bir odayı kullanmanızı tavsiye ederim
Bizim salon oyın salonu gibi.
9.5 aylık kızım.
Yetememe halini biliyorm cok fena.
Ben cözümğ yarım gün ise baslayarak buldum
Annem yarım gün geliyor evi cekip ceviriyor söyleniyor biraz ama olsn
Bir de kızım son 1 aydır babaya asırı düstü,sırtından inmiyor adamın ben deise güce bakıyorm
Aile bireylerinden yardım istemekten cekinmeyin.
Ben biraz biriktirip sil süpür robot almayı planlıyorm
O zamn sırtım yere gelmez bence

Annemlerden ayri sehirdeyiz zaten salgindan dolayi ayni sehirde de olsak görüşemezdik. Bide annrm de calisan birisi zaten. Esim de yardim etmez ara sira bi balkon falan yikar o kadar

Benimde 2.5 yaşında hareketli bir oğlum var.sadece ikimiz yaşıyoruz buna rağmen Günde belki 2-3 kere süpürge çalışır. Bir bakıyorum aniden ortalık dağılabiliyor. Kaç kere toplamaya çalıştığımın hesabini bilmiyorum sanki ev hiç temiz değilmiş gibi geliyor stres oluyorum.
İşe gitmeden önce 6.5 gibi kalkıyorum evden çıkmadan yapılacak bir iş varsa yapıp öyle gidiyorum işe, eve gelince yine yeni baştan hep kısır döngü

Bende de temizlik hastalığı etkileri görülmeye başladı. Bekarken hiç yapmayan ben şimdi 3 günde bir yapmak zorundayım yapmazsam oturtamıyorum gerçekten çok pisleniyor benim evim. Herkesin öyle mi bilmiyorum dikkat etmem gittiğim yerlere çok göze çarpmıyorsa. Motivasyon videoları izleyerek yapıyorum ben genelde yabancı usa, evleri güzel olunca da daha zevkli oluyor tavsiye ederim benim gibi üşenip yapmak zorunda olanlara

o temizlik videoları olmasa kolumu kıpırdatamazdım :)) ya da ınstagramda temizlik yaparken story atan tayfanınkiler :)

Yapamıyorum, çünkü tembelim ve zaman yönetimi konusunda tam bir beceriksizim.

beni anlattınız. oğlumun huysuzlukları da zaman yönetimi yapmama engel oluyor aslında. mesela oturup hızlıca yemeğini yiyip oyuna geçmez o yemek illa iki saat sürer uzar da uzar sinirlerim gerilir.

2-3 saat uyku nasıl yetiyor ben 6 saat uyuduğumda bile gün içinde başım dönüyor sersem gibi oluyorum mutlaka en az bi 7 olmalı ki günüm verimli geçsin, maşallah diyeyim size.

bu arada cocuklu olup cam silen mutfak dolabi silen koltuk filan silenlere sasiriyorum hatta bazilarina inanmiyorum:)ya onlardaki cocuk cocuk degil yada kesin ip var

valla 3 ay oldu bu eve taşındım, taşınırken ailemle silmiştik cam ve dolapları. daha da ellemedim.
günlük işleri bulaşığı falan yetiştirdim de onlar kaldı sanki :))
bi arkadaşımın evi her gittiğimde tertemiz olurdu camlar dolaplar halılar yerler. şaşırırdım burası nasıl çocuklu ev diye.
bi gün dayanamadım sordum sorun bende mi diye.

kız evine haftada 1 defa yardımcı çağırıyomuş mutlaka. onlar camları dolapları koltukları vs detay isteyen her yeri temizliyolarmış. bu haftada 1 mutlaka oluyormuş ama rutin olarak.
halıların lekelerini falan da siliyolarmış ama çok kirlenince 2-3 ayda bir halı yıkamaya verirmiş.
günlük işleri de kendisi yaparmış. zaten haftada bir yardımcı gelince evi öyle bi toparlıyomuş ki kalan günlerde o düzeni sağlaması kolay oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…