- 28 Mart 2020
- 21.297
- 64.555
-
- Konu Sahibi Liona Esposito
evin işine yetişemiyorum ben. bi tane 2 yaşında tazmanya canavarım pardon çocuğum var evde bunu belirteyim ama etrafa bakıyorum tek çocuklu olan ben değilim ama galiba bi tek benim evim bu kadar dağınık.
yapıyorum yapıyorum bi türlü dört dörtlük her oda banyo wc temiz olmuyor. gün içinde bi yeri temizliyosam geri kalan yerler mahvolmuş şekilde kalıyor.
detaylı temizlik zaten hak getire. günlük işlere zor yetişiyorum. mutfağa detaylı girsem evin geri kalan her yeri kalıyor. ya hepsini yapıcam ama detaya girmeden özenmeden kabaca yapıcam ya da birini seçip detaylı temizliycem ötekiler kalacak. ben bi yeri temizlerken eş zamanlı başka bi yeri dağıtan kirleten oğlumu hiç söylemiyorum zaten tahmin edersiniz.
ve gün içindeki zaman bana yetmiyor. siz nasıl yapıyorsunuz günlük rutininiz nedir kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz? mesela kitap okumak, ders çalışmak gibi şeylere zaman ayırırsam ev işi tümden kalıyor. ben galiba zamanımı verimli kullanamıyorum, günlük plan yapamıyorum, sizde durumlar nasıl?
geç kalkıyorum ama geç yatıyorum. 5 gibi uyuyorum 11 civarı oğlumla kalkıyorum en fazla 6 saat uyuyorum
Ben şuna şaşırıyorum
Biz üç kardeşiz
Ben 4 yaşındayken küçük kardeşim doğmuş
Aramızda 2 şer yıl var
Annem üç çocukla evi çok güzel çevirir
Misafiri eksik olmazdı
Bağ bahçesi vardı
Kışın sobası vardı
Bulaşığı eliyle yıkardı
Çamaşırda şu antika makinalarda yıkar
Mis gibi çıkarırdı her işini
Birde el işleri yapardı
Kaneviçesinden örgüsüne
Hem sadece benim annem değil çoğu kadın böyleydi
Şimdi anlayamadığım
Bunca rahatlığa rağmen bizmi bazı konularda eksiğiz bu kadınları çok fazlaydı
yalnız kalmayı ve gece herkes uyanıkken yalnız vakit geçirmeyi çok seviyorum herkes uyuyunca sessizce evi toparlıyorum bazen burda takılıyorum bazen kahve kitap. inanın bazen boş boş oturup dışarıyı izleyip hayatımı sorguluyorum günlerim boşa geçiyormuş gibi hissediyorum hep neler yapabilirim düşüncelerine dalıyorum derken saat 5 oluyorNeden bu saatlerde uyuyorsunuz ?
evet :)Evli misiniz ?
yalnız kalmayı ve gece herkes uyanıkken yalnız vakit geçirmeyi çok seviyorum herkes uyuyunca sessizce evi toparlıyorum bazen burda takılıyorum bazen kahve kitap. inanın bazen boş boş oturup dışarıyı izleyip hayatımı sorguluyorum günlerim boşa geçiyormuş gibi hissediyorum hep neler yapabilirim düşüncelerine dalıyorum derken
Temizlik düzen forum yeri size yardımcıolacaktır oraya bakın en iyisi siz
Bu günlük rutinde saydığınız ev işlerinin hiçbirinde eşiniz geçmeyince bende bekar sandım sizi. Çocuk ile gerçekten zor. Ablalarımdan biliyorum.evet :)
Birincisi cocuga bizim kadar vakit ayirmadiklari icin eve ayiracak vakit daha boldu. Biz naz niyaz bilmezdik kucukken. Ne deniyorsa onu yapardik. Ben kizimi giydirmek icin bile ne dil dokuyorum ve sonunda ciplak geziyor :)Annelerimiz bizim kadar çocuk konusunda yorulmuyormuydu diyorsun
Peki diğer işler nasıl oluyordu
Saat 12 de işleri bitiyor yemek bile hazır oluyordu
Ki eşler ev işlerinde yardım etmiyor bunu kendilerine yakıştıramıyorlardı
Ev işi kadın işi olarak görülürdü (bu neslin yetiştirdiği zihniyetin çocuklarıyla evliyiz)
Bence inanılmaz bir sistematiği ve sabrı vardı annelerimizin
eşim zaten genelde pek yardım eden biri değildir son 1 yılda benim çenemden kurtulmak için hafif işler yapar yardım eder ama yetmiyor. zaten o akşama kadar evde olmuyor gelince de yorgunum diye yerinden kalkmıyor belki gerçekten yorgun oluyor belki de ben yardım istemeyim diye öyle diyor bilemiyorum :)Bu günlük rutinde saydığınız ev işlerinin hiçbirinde eşiniz geçmeyince bende bekar sandım sizi. Çocuk ile gerçekten zor. Ablalarımdan biliyorum.