Günlük rutininiz nedir evin işlerini nasıl hallediyorsunuz

Herşeye alınma eğilimim var bu dönem
Tebiki herkes istediği gibi yaşasın
Ama tembel insanı sevmiyorum bu sadece ev işi bağ işi değil
Birinin işi varken rahatlığa tahammülüm yok
Heralde çocukken annemin sayesinde bilinç altına kodlanmış ah anne ah
Beni bilirsiniz belki kadının kalıplarına bende karşıyım sadece kadında değil insan kalıplarına karşıyım
Burada bu konularda çok sabıkam var
Eğer kadını sadece süpürüp silen çocuk bakan biri gibi bir izlenim oluşturmuş isem arkadaşlar bilin isterim asla böyle biri değilim

Ben oğlumı akşam uyuttuktan sonra her gece üstten temizlik yapıyorum her yeri , haftada 2 de yine akşam banyo ve mutfak detaylı yapıyorum
15 günde birde dip temel için yardımcım geliyor hamileliğimden beridir

Birde üstte yazmayı unuttum şu robot süpürgelerden alacağım tez zamanda size de tavsiye ederim bişey döküldümğ koşup hallediyor kulanan herkes memnun

Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.

7:15 kalkarım. Eşimin kahvaltısını hazırlarım. 8:20 işe gönderirim. Küçük kızım uyanırsa 9:30 a kadar yatak keyfi oyun. Yatağımı toplarım. Büyükler uyanır.
Ben kahvaltı hazırlarım, onlar ortalık toplar.
Kahvaltı yaparız. KV. Yemeğini yediririm. 11:00 Komşular gelir ya da biz gideriz. Sabah kahvesi. Çocuklar oyun oynar.
12:00 mutfağı toplarım. KV. Altını değiştiririm. Tuvaleti lavaboyu yıkarım. Çocuklar küçük süpürge ile evi süpürür.
13:00 namaz kılarım. Yemek hazırlığı yaparım. Çocuklar etkinlik yapar.
14:30 gibi komşularla kahve buluşması yaparız. Çocuklar oynar.
15:30-17:00 yemeğimizi hazırlarız.
17:00-18:30 arası yemeğimizi yeriz. Üstüne eşimle kahve içeriz, sohbet ederiz.
Eşim kv yemeğini yedirir. Büyük kız küçük kızla vakit geçirir, oğlum kendi halinde takılır. Ben bulaşıkları toplarım. Çamaşır katlama ütü vs. Bir iş olursa bulaşığı başkasına devreder.
20:00 film izleriz. Tv den değil. Tv yok bizde.
22:00 hepimiz odalarımızda kitap okuruz.
23:30 gibi yatış.

kayinvalidenize bakiyorsunuz sanirim.
ne güzel bir kalbiniz var

Şaşkınlıkla okudum nasıl yetisiyorsunuz bu kadar şeye tebrik ederim

Maşallah

Tv izlemem. Sosyal medyaya takılmam. Karantina dolayısıyla dışarı çıkamıyoruz. Zaten ben sinema, tiyatro, park harici dışarıyı avm gezmesi vs. Sevmem. İşte bütün vaktim ailemle geçiyor.

Sağolun arkadaşlar. Benim durum alışkanlık. Yoksa öyle olağanüstü bir evim falan yok.
Küçük evlerde yaşam diye konu açmıştım.
Orası işte bizim ev.

2 haftada bir yardımcı abla geliyor onun dışında dip köşe temizlik girmiyorum ayda 3 kerede ben süpürge açıyorum hemen her gün ocak lavabolar tualetleri falan temizliyorum. İlk iş yemeklerimi sonra bunları yapıyorm. 2 küçük çocuğum olduğu için anca yetişiyorum.

Merhaba link verdiğiniz eufy marka cihazınızdan memnun musunuz?
Kaç yıldır kullanıyorsunuz?
Haritalama yapmadığı için rasgele süpürüyormuş, çok uzun sürüyormuş süpürmesi ve bazen süpürdüğü yeri defalarca süpürüp, süpürmediği yeri süpürmeden bitiriyormuş gibi sıkıntı yaşayanlar oluyormuş. Sizde durum ne?

Toz almak çok zulüm ya bende süpürüp silsem toz falan alamiyorum
Süpürgenin toz alma aparatiyla alıyorum
Zaten is bitmiyor cok şükür hep ama hep var
Düzenli temiz olanların çoğu evinde zimbirti olmayanlar bence
Anam ben nereyi açsam tikabasa dolu hiç boş yerim yokki temizlik keyifli olsun
Bazen salonu tamamen cope atmak istiyorum durduğu yerde kirleniyo

Bende de vardı bir ara eufy 11s çok seviyordum kendisini. Öncelikle evet çarparak çalışıyor ama asla çok gürültülü bir makine değil. Eufyden roomba 960a geçtik mesela biz, haritalama özelliği olan bir makineydi ama o kadar gürültülü çalışıyordu ki alt katta çalışırken üst katta dahi durulmuyordu. Biz 80m2evde eufyi çalıştırır yatardık 1yaşındaki çocukla hepimiz güzelce uyurduk hiç rahatsız etmezdi o bizi sesiyle. Şimdi neato kullanıyorum ve evet eufy çok uzun sürede süpürüyormuş, neato işini çabucak bitirince anladım eufynin ne kadar yavas olduğunu. Ama fiyat performans açısından bence eufy müthiş bir alet. Kesinlikle tavsiye ederim. Temizliği de çok güzel yapıyor ama köşeleri bırakıyor, yuvarlak dizayn olduğu için köşelere erişemiyor. Ben 2 yıla yakın kullandım şarjı, pili ile ilgili bir sorun görmedim. Sattğım kişi de 1 ay sonra canavar gibi diye teşekkür etti ancak onun evinde hiç halı yokmuş. Halı önemli robot süpürge için evinizde yüksek halınız varsa halıya çıkamıyor ya da halının üzerinde takılıyor.

Aslında yaşının gereği çocugunuzun yaptıkları, sizi aynalıyor. Bir bez de ona verin, oyuncak viledasıyla silsin, minik çalı süpürgeyle süpürsün. Ses çıkaran oyuncak süpürgeler de var. Hatta mielenin çocuk için süpüren süpürgesi bile var. O yaşta mutfagı da cok severler, verin kabakları, elmaları plastik bıcaklarla doğrasın, size yardım etsin, tatmin olsun, büyüdüğünü hissetsin.

15 aylik iki bebekle ne kadar yapilabilirse o kadar ama gunde 1 ya da 2kez mutlaka yaşam alanimiz salon ve mutfak supuruluyor.Her seyi doktukleri icin.Bu en kolayi cunku supurge calisinca oyalaniyorlar.Camasirlari biriktirerek yikiyorum.Zaten uzaktan egitim verdigimiz ve evden market disinda cikmadigimiz icin esimle benim kiyafet sorunumuz cok olmuyor.Oglanlarin da 3 gunde 1 camasirlarini yikiyorum.Bunun disinda bisey yapmiyorum,yapamiyorum.Ha bir de mutfak var.Bekarken bulasik tezgahta durursa dursun kafasindaydim.Hatta bebeklerim olana kadar da ama sabah onlarin kahvaltilatini dag gibi bulasik ve yayintinin arasinda hazirlamak cok zor oluyor.O yuzden gece 10 11 de yani uyuttuktan sonra mutlaka mutfagi temiz birakioyrum.Ozetle gunluk rutinim,evimin hali,molekullerimr kadar her seyim bebeklerime gore ayarli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…