• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günlük kullanım için neler alacağım?

gzmkrsd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
15
0
36
Ankara
günlük kullanmak için yemek takımı bardaklar pasta tabakları baharatlık her şey lazım ama nasıl bişey alacağımı bilmiyorum kızlarr yardım edin bana siteyi de yeni keşfettim ama çok güzell burasııı :)

Canım öncelikle hayırlı olsun başlangıca niyetlenmişsin sonra da Allah kolaylık versin diorum:1:
sana benim ilk başlarken yaptığım listemi ekliyorum bir göz atar hatta çıktısını alır kendine göre eklemelerde bulunur aldıklarınıda çizersin (zira ben bu listelere bir bu kadar daha ıvır zıvır eklemiştim :)) ama emin ol temelde alınacak bunlar gerisi zaten gördükçe geliyor aaa buda lazımdı alim aa şuda gerekli diyerekten mühim olan bi yerden planlı başlamak:34: sana başarılar diliorum
$liste1.jpg $liste2.jpg $liste3.jpg $liste4.jpg

Canım öncelikle hayırlı olsun başlangıca niyetlenmişsin sonra da Allah kolaylık versin diorum:1:
sana benim ilk başlarken yaptığım listemi ekliyorum bir göz atar hatta çıktısını alır kendine göre eklemelerde bulunur aldıklarınıda çizersin (zira ben bu listelere bir bu kadar daha ıvır zıvır eklemiştim :)) ama emin ol temelde alınacak bunlar gerisi zaten gördükçe geliyor aaa buda lazımdı alim aa şuda gerekli diyerekten mühim olan bi yerden planlı başlamak:34: sana başarılar diliorum
Eki Görüntüle 301274 Eki Görüntüle 301275 Eki Görüntüle 301276 Eki Görüntüle 301277

bu liste çok güzelmiş yazdım hepsini başladık bakalımm :) aslında birazda kafa dağıtmak için başladım bu işe ben şuanda tatildeyim erciş te öğretmenim ve çok arkadaşım orada vefat etti bende çıldırmamak için bu siteye adadım adeta kendimi hayat devam ediyor neyse bu kadar yeter gelelimm çeyizeee ben günlük yemek takımı almak istiyorum sen aldın mı kendineee bu arada cvp yazdığın için teşekkür ederim :)

günlük yemek takımı için ne tarz bir şey düşünüyorsun bilmiyorum ama Bernardo'nun 6 kişilik takımları var mesela onlara bakabilirsin.

bence gözüne ne takılıyorsa al araç gereçlerden ne bilim işte kepçedir,bardaklardır,borcam tepsiler tencerelerdir bunlar çok gerekli
ama ben evlenirken mesela misafirlikler hariç
iki takım günlük yemek takımı
iki üç takım günlük çatal bıçak set
bissürü takıım çay bardağı ve meşrubat bardağı almayı düşünüyorum
ha bide günlük kullanım için çelik tencere seti ve emaye tencere setide almayı düşünüyorum yani küçük boylardan

bence gözüne ne takılıyorsa al araç gereçlerden ne bilim işte kepçedir,bardaklardır,borcam tepsiler tencerelerdir bunlar çok gerekli
ama ben evlenirken mesela misafirlikler hariç
iki takım günlük yemek takımı
iki üç takım günlük çatal bıçak set
bissürü takıım çay bardağı ve meşrubat bardağı almayı düşünüyorum
ha bide günlük kullanım için çelik tencere seti ve emaye tencere setide almayı düşünüyorum yani küçük boylardan

yaa evet tencere seti aldık kocaman ilk başlarda 2 kişi olunca buyukler cok gereksiz demı küçük almak lazımm

yaa evet tencere seti aldık kocaman ilk başlarda 2 kişi olunca buyukler cok gereksiz demı küçük almak lazımm

evet bende ondan dedim işte şahsen ben öyle yapıcam büyük takım olan teflon ve çelik tencereleri artık misafir falan gelince kullanırım ama iki kişi için onlar büyük olur o yüzden günlük kullanım için küçük boy tencere seti almayı düşünüyorum ben:34:

kızlar günlük için 3 takım çatal-bıçak , 2 takım yemek setim var. makine doldu dolmadı olayı olduğundan anca yetiyor. ama bu takımlarım 6şar kişilik mini takımlar. gündeliğe öyle 81 parçaya gerek yok. 24 parçalık mini setler ideal. bardak 4-5 takım. misafir takımı 12lik şık 1 er takım yetiyor. bu arada borcamdı, kahve takımıydı... böyle ufak şeyler çok hediye geliyor. az alın ya da almayın. benim 20tane borcam oldu napacaksam... annemde bıraktım çoğunu. ufak tefek şeyleri sona bırakın isterseniz illaki hediye geliyor oradan buradan. bir de arayıp soruyorlar evlenmeden "neyin eksin alalım" diye ufakları öyle aldırabilirsiniz.

geçmiş olsun canım gerçekten zor bir şey yaşanılan ne desek manasız en iyisini yapmışsın kafa dağıtmak için çeyizlik alışverişten iyisi yok bi nevi terapi gibi geliyor insana ben kıyafet alışveriş hastalığımı çeyiz olayına girdikten sonra yendim :1: tabi evde yer kalmamasından dolayı yine bir şikayet var amma olcak o kadar başladıktan sonra cidden çok kaptıracaksın kendini sürekli concept belirleyip şunuda alayım bu ay onuda bidahaki ay diye diye günler geçicek:34: ben günlük takımımı kütahya porselenin outlet mağazasından yapmıştım tek tek parçaları alıp öyle iş görücek bi set , kırmızı siyah ekru her renk var daha da uygun olmuştu ama takım olarakta bernardodakiler de hoş yada züccaciye mağazalarında yine öyle parça parça vardr muhakkak bazen kendine göre kullanışlı set yapman takım halinde almandan daha işlevsel olabilio:34:

Günlük yemek takımı olarak Kütahya-Güral Porselenin vs. 24 parça takımları oluyor.Ben zamanında 5o liraya almıştım.Şu an fiyatlar 7o-8o civarı.Uygun bir şeyler arıyorsanız bu tarz düşünebilirsiniz.İçlerinde çok sade ve şık takımlar var.
Ben 12 tane de çukur tabak almayı düşünüyorum.Yine görsel olarak güzel bir şeyler tabii ama takıma niyetim yok.Çünkü hep kasesi,çukur tabağı falan kullanılmıyor.Ama sürekli bu şekilde kullanırım derseniz yine 24 parça takımlardan alabilirsiniz.

Ben misafir için ayrı kendim için ayrı tencere takımları düşünmüyorum.O büyük setlerde en azından iki tane falan küçük çelik tencere bulunuyor e bir de teflon takımlar var.O kadar şey için yer sorunu da olabilir.Hem ihtiyaç olursa evlendiğinizde de bu eksiğinizi tamamlayabilirsiniz bence.

Bir de ben aşırı bardak tüketirim.Evet,tüketiyorum bildiğiniz. =) O yüzden hoşuma giden bardakları falan alıyorum.Bunları illa alayım diye değil ama.Görüyorum,hoşuma gidiyor alıyorum.Ama kendi ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.En çok neyi kullanıyorum diye.

Borcam-kahve fincanı-saklama kapları...Bunların bol bol hediye geleceğini düşünüyorum.Hem misafir yemek takımlarında kahve takımı da bulunuyor.Yani kimse hediye getirmese ve ani bir misafiriniz gelse sorun yaşamazsınız.Şimdilik aklıma bunlar geldi.

Dediğim gibi öncelik kendi ihtiyaçlarınız.Bu fikirleri kendinize göre değerlendirirsiniz.
Bu arada deprem konusunda da çok çok geçmiş olsun,Allah tekrarını yaşatmasın.​

çeyiz alırken mutfak alışverişlerinizi abartmamak lazım, yerleştirirken koyacak yer bulamıyorsun, her şey üstüste durduğu zaman hoş olmuyor. temel ihtiyaçları aldıktan sonra, gerisini yerleştikten sonra alın derim ben. mesela çok bardak çeşidi ya da çok tabak almaya gerek yok . yoksa karmaşık duruyor her şey

Back