gunluk evde yapilacak islerin sirasi

gulosss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2014
198
23
34
Arkadaslar ben 1 yillik evliyim ev islerine hala alisamadim duzenli sekilde yapamiyorum bazen hic canim istemmiyo sadece yemegi ozenli yapiyorum. Siz gunluk islerinizi nasi yapiyosunuz nerden basliyosunuzyemeginizi kacta yapiyosunuz ben yemegin zorluguna gore bazen 3 te bazen 4 te kolay bi yemekse 5 te basliyorum esim 6 da geliyor

Ev hanımısınız anladığım kadarıyla. 10 da uyanıyorum, kahvaltımı ediyorum biraz tv, kitap ... sonra yerleri süpürüyorum,her gün süpürüyorum çünkü saç vs döküldüğü oluyor. dışarı çıkacaksam çıkıyorum. eve gelince saat 3 buçuk 4 gibi yemeğe başlıyorum tabi tatlı da yapacaksam daha erken başlıyorum. haftada bi iki defa da toz alıyorum.mobilyaların cinsine göre,kimisi tutuyor kimisi tutmuyor. ütüleri akşam eşim maç izlediği zamanlarda yapıyorum her hafta maç var bize :) bulaşıklarda gece yıkanıyor makinada :)

Her zaman uygulayamasam da kahvaltıyı hazırlarken yemeği ocağa koymak en pratiği. Kahvaltın bitene kadar yemek hazır yada en fazla 1 saate. Ani misafirin gelince yemeğin hazır bulunur. Onun dışında erken kalkınca. Gün daha verimli oluyor ve bi çok iş sığıyor yorulmadan. Kahvaltı bitince de bi süpür bi sil yaptınmı yeter. Toz pluncada silmek yerine toz alırsın. Bunun dışında büyük işleri hafşara yada günlere bölebilirsin. 1 ayın ilk günü perdeler diğer ayon ilk günü halı silmek vs.gbi. Tuvalete girince kirliyse klozeti elini yıkarken kireç varsa lavaboyu duş alırkende kireç bağlamışsa duşakabini de ovup çıkarsan gün içine dahil etmiş olursun. Her yemek yaptığında yada yemek faslı sonrası mutfaktaki bi dolabın içini dışını silersen çok büyük bi temizlik ihtiyacı hissetmezsin. İlk evlendiğimde çizelge yapmıştım kendime böyle. Ama hamile kalınca alt-üst oldu düzen.

10 yıllık evliyim. hala düzen kuramadım. hatta ilk yıllar daha iyiydi. 3 çocuk olunca işin içinden çıkmak daha zorlaştı.

11 12 arası uyanırım
kahvaltımı hazırlarken akşam yemegi hazırlıklarınıda başlarım
kahvaltıdan sonra yemegi ocaga koyar bulaşıkları toplar
sonra ortalıgı toparlar evi süpürür
kızımı yatırırım
sonra siler toz alırım
ütü varsa onu yaparım
işim yoksa dinlenirim varsa
onları hallederim
kızım kalkar çorba içirir
sonrada sofrayı kurarım
eşim gelir
yemek yer
bulaşık topla çay vs derken bitti gün

Evlendikten kısa bir süre sonra hamile kaldım.Dört aylık bir oğlum var.Hala alışamadım çocuklu hayata.Ev sürekli Dağınık.Yemek yapacak vaktim yok.Kişisel bakımım bile azaldı.Nasıl toparlanacağım bilmiyorum.

Uyku olayı beni bitiriyor. Uykuyu seven ve bedenen olarakta ihtiyaç duyan birisiyim. Rahat 11-12 ye kadar uyuyabilirim, gece 1-2'den önce uyumam çünkü. Çok uyurum ama elim hızlıdır, arayı öyle kapatıyorum Allah'tan kalkar kalkmaz hemen birşey yiyemem. Hemen motoru takarımÇamaşır, kurutucu, bulaşık makinası çalıştırılır yada geceden saati kurulduysa içi boşaltılır. :) Sonra ya evi süpürürüm yada birşeyler atıştırırım. Yemek yapılacaksa yaparım o gün dışarda işim yoksa. Eğer dışarda olursam saat 4-5 gibi yemek yaparım. Ben birde yaptığım yemek 2 gün yensin isterim. Ütüyüyü haftada bir yapmaya çalışırım, oda taş çatlasa 1,5 saatimi alır. Cam silme & Perde yıkama işini senede 2-3 kez yaparım sadece. Canım kıymetlidir benim. Herşey 4x4 olsun isterdim ilk evlendiğim 3 yıl ama baktımki hep bedenimden gidiyor. Artık olduğu kadar yapıyorum. Tuvalet 2 günde bir, küvette haftada 1 ilaçlanır. Yerlerde 1-2 kez silinir haftada, duruma göre.

bulaşıkları günlük gerisini haftada bir yapıyorum. temizliğe salondan başlarım

Çalıştığımdan dolayı öyle hergün bişeyler yapamıyorum.
büyük temizliğim ctesi ya da pazar sağolsun eşimde çok yardımcı olur o yuzden kısa sürede bitirir günümüzü değerlendiririz.
hafta içi de sürekli toplu tutmaya çalışırım sabah olmasa da aksam gelince yatakk odamı havalandırır toplarım o gün giydiklerimizi sirkeler asar yemeğe girişirim

Ben de 6 aylik evliyim, 5 yildir da yalniz yasiyordum.
Ama evlenince sorumluluk artiyor, aylnizken yemek yapmayip kahvaltiyla gecistirirken simdi oyle olmuyor.
Ben 10-11 gibi kalkiyorum. Salona gidip dunden kalan kulluk, tabak vs. Varsa aliyorum mutfaga goturuyorum, pencereleri aciyorum karsilikli esip evin havasini alsin diye.
Sonra yatak odasina gidip yatagi topluyorum biriken camasir varsa hafta bi beyz bi renkli yikiyorum. Bi gun de utu yapiyorum. Neyse yatak odasini topladiktan sonra kahvalti yapip ne pisirsem diye dolanip duruyorum ev icinde.
Genelde corbayi iki gune yetecek sekilde ama ana yemegi her gun farkli yapmaya calisiyorum, mesela bi gun pizza, corba salata varsa ertesi gun de pizzayla corbam artmisti yanina patates kizartmasi, meze yaptim ekstradan. Genelde boyle yapiyorum.
Yemek bittikten sonra ev supurulecekse supururum, haftada iki kez supuruyorum, iki kez toz aliyorum, bi defa viledayla siliyorum. O isler de bitince zaten saat 2-3 gibi oluyor kpss ogretmnlik icin ders cslisiyorum esim gelene kadar ders calisiyorum.
Esim 6 da gelir, o gelince yemekten sonra yine ders calisirim biraz onla vakit geciririm, bulasiklari da hep makineye atiyorum mumkun oldugunca elde bisey yikamamaya ozen gosteriyorum egzamam var diye, hatta toz almadan once de elektrikli supurgenin toz alma basligiyla once mobilyalarin ustunden geciyorum, daha az bez kirlensin ugrasmayayim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…