Günlük Doğal Makyaj

Sheggy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
2.213
1
günlük makyaj, doğal makyaj, günlük doğal makyaj..
Makyaj yapmak uğraştırıcıdır belki ama bayanların olmazsa olmazlarındandır. Her bayan pratik ama göz alıcı bir makyaj peşinde. Kolay yapılsın ama çok güzel olsun istiyorlar. Bu pek mümkün görünmesede bu duruma yakın bir ipucu verelim size. Günlük doğal makyaj tarifimize bir bakmanızda fayda var..
İşte bayanlar 10 adımda doğal makyajın püf noktaları nelermiş hep birlikte öğreniyoruz.

Görünüm
Doğal makyajda görünüm, iştah açan dudaklar ve yürek titreten gözler üzerine. Ne dumanlı gözler, ne de ağır fondötenlere gerek var.

Rengini bul
Hangi rengin sizin renginiz olduğunu bilmeniz önemli. Eğer solgun ve renksiz bir cildiniz varsa, şeftali tonları ve uçuk pembeler kullanmanız uygun olur. Eğer cilt renginiz sarıya dönükse, krem formlu bej renkli malzemeleri tercih edin.

Önce deneyin
Makyaj malzemenizi satın almadan önce mutlak ve mutlaka test edin. Bir çok kadın, yanlış renk seçimi yüzünden baştan kaybediyor ve ne kadar uğraşsalar dahi o makyaj kendilerine yakışmıyor. Ya yüzleri hayalet kadar soluk oluyor ya da koyu renkten dolayı maske takmış gibi görünüyorlar.

Dudaklara peeling
Dudaklarınızı pürüzlü görünümden ve kuruluktan kurtarmak için hafif bir peeling uygulaması yapın ve dudak nemlendiricinizi sürün. Dudaklar için satılan "lip exfoliator" ürünleri kullanabilirsiniz. Ölü deriler gidince dudaklarınız doğal bir parlaklığa da kavuşacak aynı zamanda...

Kapatıcı
Kapatıcı alırken, kaliteli ve cilt tonunuzla tamamıyla bütünleşecek bir kapatıcı olmasına dikkat etmelisiniz. Krem kapatıcılar kolay emilim bakımından çok idealdir. Yüzünüzün istediğiniz her noktasında kullanabilirsiniz, dudaklar dahil.

Maskara
Kirpiklerinizi önce kıvırın. Sonra, hacim veren bir maskara ile birkaç dakikalık aralarla kirpiklerinizi 2-3 kat boyayın. Dolgun görünen kirpiklerinizi en son kirpik tarağı ile tarayın ve tane tane ayrık, uzun görünmelerini sağlayın.

Dudak parlatıcısı
Ten rengi bir parlatıcı ile dudaklarınızı parlatın. Hatta içinde gümüş parlaklığı olanları tercih edin, böylece daha da dolgun görüneceklerdir.

Son kontrol
Cildiniz saten gibi pürüzsüz ve sağlıklı, bakışlarınız derin, dudaklarınız da parlak ve çekici görünüyorsa, bu iş tamamdır! Az ve öz yeterlidir...

Fondöten
Kapatıcıdan sonra fondötene ihtiyacınız kalmadığını düşünüyorsanız, kullanmayın. Eğer kapatıcılık açısından fondöten ile cildinizi tamamen pürüzsüz göstermek istiyorsanız da hafif bir fondöten tercih edin. Kuru cildiniz varsa, ışığı yansıtan fondötenleri tercih edebilirsiniz. Aydınlık bir görünüm verirler. Fondöten ister mat, ister ışık yansıtıcılı olsun mutlaka çok ince bir tabaka şeklinde sürün. Maksat; doğal görünüm, unutmayın!

Allık
Sadece elmacık kemiklerinizin üzerine çok hafif bir pembelik verin. Şeftali tonu da olur. Krem ya da likit formlu allıkları tercih edin ki, hem daha doğal hem de sağlıklı bir parlaklık kazanırsınız.

kızlar ben de bu konuda yardım istiyorum ..
günlük makyajı abartıyo muyum bilmiyorum :KK43:
gözlerim büyük benim eye liner çekiyorum altına da o gün hangi renk istiyorsam
renkli yada siyah bi kalem sürüyorum
tabi rimel de yapıyorum
ama ağır gibi duruyo fazla kalın da yapmıyorum herkez çok yakıştığını söylüyor
hatta kızlar filan nasıl yapıyorsun biz de yapalım öğret tarzında baya sorarlar
siyah noktalarım ve yanağımdaki birkaç sivilce izinden dolayı fondoten kullanıyorum
yazın arada kullanmıyorum ama kışın dışarıda kullanıyorum.
dudağıma genelde hiçbirşey sürmem sürdüysem bile niveanın çileklisi var ya o tarz şeyler sürerim ruj kullanmam
allık da flormarın terracota allığı kullanıyorum çok hafif bi şekilde.
makyajım genelde beğenilir ama fazla mı acaba diyorum birşeyi azaltmam gerekiyor mu diyorum ..
bilmiyorum .. gözlerim dışında ağır birşey yok aslında .. ama büyük olduğu için dikkat çekiyo ağır gibi oluyo
günlük makyaj için bana yardım edebilecek var mı

kızlar ben de bu konuda yardım istiyorum ..
günlük makyajı abartıyo muyum bilmiyorum :KK43:
gözlerim büyük benim eye liner çekiyorum altına da o gün hangi renk istiyorsam
renkli yada siyah bi kalem sürüyorum
tabi rimel de yapıyorum
ama ağır gibi duruyo fazla kalın da yapmıyorum herkez çok yakıştığını söylüyor
hatta kızlar filan nasıl yapıyorsun biz de yapalım öğret tarzında baya sorarlar
siyah noktalarım ve yanağımdaki birkaç sivilce izinden dolayı fondoten kullanıyorum
yazın arada kullanmıyorum ama kışın dışarıda kullanıyorum.
dudağıma genelde hiçbirşey sürmem sürdüysem bile niveanın çileklisi var ya o tarz şeyler sürerim ruj kullanmam
allık da flormarın terracota allığı kullanıyorum çok hafif bi şekilde.
makyajım genelde beğenilir ama fazla mı acaba diyorum birşeyi azaltmam gerekiyor mu diyorum ..
bilmiyorum .. gözlerim dışında ağır birşey yok aslında .. ama büyük olduğu için dikkat çekiyo ağır gibi oluyo
günlük makyaj için bana yardım edebilecek var mı
Canım benimde gözlerim iri bende abarttığımı sanıyorum valla o yüzdende fara bile yanaşamıyorum ama bi gün evde uğraşacam bütün gün yapmaya çalışacam farlı eyelinerlı bişeyler yapmak istiyorummmmmmmm artık bendeee :KK70:
Bende de sivilce var maalesef ilaç kullanıyorum yakında yüzümde kuruma da olacak fondöten zor kurtarır artık...

X