Güneş ' in Oje denemeleri

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Merhaba arkadaşlar...sayenizde ben de ojelere ilgi duyar oldum...ve biraz oje alışverişi yaptım..oje konusunda çok tecrübeli değilim yolun başında sayılırım...ama yinede deneme-yanılmaları burada paylaşmak istiyorum...hem kendime hem başkalarına faydası olacağını sanıyorum :)

bunlar şu an sahip olduğum ojelerim şişedeki halleri :)
hava kapalı..o yüzden sedefleri simleri olanlar belli olsun diye flaşla çektim..

Beyazlar

Uploaded with ImageShack.us

Açık pembe açık mor tonları

Açık renkler

orta ton pembeler

Renkliler

Simliler

Ten renkleri

Deneme 1

Kullandıklarım

flormar calcium gel i baz olarak
flormar true color no 018 i oje olarak
flormar top fluo yu da cila olarak kullandım

forumda okuduğum bi arkadaşımızın önerisine uyarak..şu an tam nickini hatırlamıyorum ama chocolate li birşeydi :26: o arkadaşımızın önerisine uyarak
baz + oje + cila + oje + cila şeklinde sürdüm katlarımı...

bu da sonuç

İzlenimlerim : ten rengime soğuk renklerin ve tenimden daha açık olan renklerin yakıştığı kanısındayım.. bu yüzden bu renk bana yakıştı diyebilirim...ancak bu beyaz ojenin şişede oldukça opak, mat ve örtücü bir renkmiş gibi izlenim vermesi yanıltıcı oldu..mat ve örtücü bir kireç beyazı bekliyordum...oysa yarı şeffaf ve parlak yapıda hafif örtücü bir oje çıktı karşıma...tırnakuçlarının beyazlıklarını örtmüyor gösteriyor...olsun yine de kötü diyemem..tırnağında renk bozuklukları olmayan insanların kullanabileceği hoş ve kibar bir renk....kendisi şeffaf olan ve gümüş rengi simden ibaret olan bir ojeye fon olarak düşünecektim aslında bu rengi..düşündüğüm gibi mat ve örtücü beyaz olsaydı...ancak sürümü çok kolaydı ve kıvamını beğendim bu ojenin...sürerken fırça izleri oluşmadı...

Son düzenleme:
Denemelerimden çıkardığım sonuçları yazıyorum..

Anladığım kadarıyla ojelerdeki Renk karekterleri ana başlıkları olarak şöyle...

* Matlar
* Metalikler
* Simliler
__________________________________________________________________________________
Alt kategorileri de eklersem şöyle oluyor..

MATLAR

* örtücü matlar
* yarı şeffaf matlar

METALİKLER

* incimsi olanlar..örtücü olmayan metalikler (ufak sedefliler)
* örtücü metalikler..komple metalik olanlar

SİMLİLER

* sadece simden ibaret olan renksiz bazlılar..genelde gümüş rengi oluyo sim seyrek simli..yoğun simli..ufak simli iri simli olarak ayrılıyor

* bir de renkli simliler var daha küçük taneli ancak taneleri oje kadar yoğun oluyorlar..neredeyse renkli oje gibiler ama o kadar örtmüyor

* Sedefli : yarı şeffaf mat ojenin içine ince taneli simler katılmışı...örtücülük yine yarı şeffaf
__________________________________________________________________________________

Şimdi de satın alıp resimlerini çektiğim ve teker teker tırnağımda denediğim renklerin karekterlerini yazıyorum...
şu anki denediklerimin hepsi flormar..

MAT ÇIKANLAR

flormar 412.....yarı şeffaf mat
flormar 319..... yarı şeffaf mat
flormar 412.... yarı şeffaf mat
flormar true color 18 .....flormar 319 ile aynı...319 yerine stepne olabilir
matte m115.......yarı şeffaf mat
matte m116...... örtücü mat
plus quartz no 11..yarışeffaf mat
matte m 104 .. örtücü mat
m124.............. yarı şeffaf mat
plus quartz 010.. yarı şeffaf mat
plus quartz 095.. yarışeffaf mat

METALİKLER

(İncimsi Yarı örtücü metalikler..ve sedefliler)

flormar plus quartz 092......yarı şeffaf incimsi
flormar supershine no 02.... incimsi ile simli arası yarı şeffaf sedefli
flormar supershine no 11..... incimsi ile simli arası yarışeffaf sedefli
flormar selection 17........... incimsi renk
flormar 356 incimsi ile simli arası yarı şeffaf sedefli...örtücülük yok denicek kadar düşük
flormar plus quartz 030.........incimsi tip
flormar plus quartz 93......... incimsi
flormar selection 005........... incimsi
plus quartz 005.................. sedefli
flormar 103........................tam örtücü metalik

SİMLİLER

flormar true color 03...gümüş rengi seyrek simli renksiz bazlı
flormar plus quartz 03.... aynı

supershine 34 yoğun simli renksiz bazlı...sim rengi altın-gümüş rengi karışık
supershine 36 yoğun simli renksiz bazlı...sim rengi koyu canlı bir mor

Son düzenleme:
Renklerine göre kategorilendirerek tekrar toparlayım

YARI ÖRTÜCÜLER
(yarı şeffaf) matlar (mat derken sedefi simi olmayanlar) yoksa yine ışıltısı var kendine göre

Beyazlar

Flormar 319
flormar true color 018
flormar 412

Pembeler

flormar plus quartz 005
flormar super matte m115
flormar plus quartz 011

ten renkleri

flormar supermatte m 124
flormar plus quartz 095
flormar plus quartz 010

flormar supershine 02
flormar selection 08
flormar selection 11
flormar 356

hepsi açık renkler

İNCİ TİPİ YARI ÖRTÜCÜ METALİKLER

flormar plus quartz 093
flormar plus quartz 030
flormar selection 17
flormar plus quartz 092
flormar selection 005

flormar 103

TAM ÖRTÜCÜ MAT RENKLER
m 104
m 116

flormar plus quartz 003
flormar true color 003
flormar supershine 039
________
hem renkli hem simli olan ama şeffaf bazlı olan
flormar supershine 34

ojeler hakkında verdiğin bilgiler çok hoş.

ben yukarıdaki resimde olan flormar super matte m115 İ kullanıyorum. tek kat sürüyorum muhteşem duruyor..

şahsen ojede simli, Quartz veaçık renk olanları pek sevmiyorum. sanki tırnakları kirli gösteriyormuş gibi geliyo bana..ama tercih meselesi...Ben her zaman MAT renkleri kullanırım.

ayrıca PASTEL'in ojelerini de öneririm.

bi de merak ettim tek seferde mi aldın bu kadar ojeyi

ukalalik gibi olmasin ancak bir sey soylemek istiyorum canim, "mat oje" isikta parlamayan ojedir, tek katta rengini veren ojeye mat degil opak deniyor.. hani essie matte about you veya sevillanin cikardigi matlastirici cilalar var ya, hah iste onlari surdugun vakit mat olur. flormarda ise mat oje mevcut degil, turk markalarindan sadece gabrini ve sevillada var mat oje =) senin mat olarak tanimladigin oje yapisina aslinda krem deniyor =)

Hayırlı olsun topicin canım ne güzel ayrıntılı detaylar vermişsin

teşekkür ederim canım

evet canım matlar benim de gözüme daha hoş geliyor..simliler bazen gözüme düzgün sürülmemiş gibi görünüyorlar düzgün sürülmüş bile olsa açı farkından dolayı gözyanılması oluyor..
evet canım bir seferde almıştım ama şimdi hiçbirisi elimde yok..neden dersen flormarı hiç beğenmedim ve kendime hangi renklerin aşağı yukarı yakıştığını anlamak için önce açık renklerden başlayım dedim...dikkat edersen aradaki 1-2 renk dışında iddialı renk almamıştım...şimdi ise hepsini ablama verdim :)

düzeltme için sağol canım..ben de biliyorum aslında mat ojenin anlamını ama bu tip renklere de mat dendiğini gördüm..benim buradaki mattan kastım sedefi simi olmayan demek istemiştim..parantez içinde zaten sedefi simi olmayan dediydim....bir de mat dediklerimin hepsi tek katta rengini verip örtücü sonuç veren opak ojeler değildiler..yorumun için teşekkür ederim..

vay canına uğraşmış kız.hayırlı olsun yeni topiğin

sağol canım :)

Topiğin hayırlı olsun. :) Zamanla insan daha çok şey öğreniyor, oje merakının yeni olduğunu söylemiştin zaten, zaman geçtikçe uzmanlaşacağına eminim. :)
Umarım koleksiyonuna en kısa zamanda koyu renkleri ve canlı renkleri de eklersin. Çok güzel maviler, yeşiller var mesela. Başta önyargılı olabilirsin ama tırnakların renklendikçe bu işten daha çok keyif alacağını garanti ediyorum. :)

eğer benim cevabıma karşılık olarak söylediyseniz estağfurullah derim.. ukalalık ne demek.. teşekkür ederim.. renklerin tipini bilmiyorum. mat renkten kastım cıvık cıvıl simli quartzlı filan olmamasıydı.yoksa ojeyi sürünce üzerinden sanki su varmış gibi duranları seviorum oysaki...Yanlış bişey yazmış olabilrim.. bilgi için teşekkürler :)

Son düzenleme:
kızlaaaaar bilen varsa bu pembe ojenin markası numarasını yazsın lütfeeen bide üzerindeki o mavi simli ojeyi.ltfen ltfen ltfn:18::18::18:

kızlaaaaar bilen varsa bu pembe ojenin markası numarasını yazsın lütfeeen bide üzerindeki o mavi simli ojeyi.ltfen ltfen ltfn:18::18::18:

canım alttaki pembe oje flormar plus quartz no 11..üstteki simli oje ise alix avien 110 simli oje aslında mavi simli değil gümüş rengi simli ama ışıkta öyle haller de alabiliyor :)

Son düzenleme:
teşekkür ederim
alix avienin 207 numarası canım
üzerine de 1 kat alix avien renksiz oje 00 sürdüm parlaklığı arttı :)

Teşekkür ederim canm ama sana tavsyem 2 kat geç ojeyi çünkü alttan tırnak belli oluyor yüzük parmağının tırnağına bak mesela :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…