Yok arkadaşım çok haklısın ve çok güzel yazmışsın. Bu ülkede kadın olmanın ne kadar zor olduğunun ben de farkındayım. Aslında daha çok kişinin de fark etmesi için de çalışıyorum. Çünkü bu konuda çözümler ancak birilerinin farkındalığıyla ve duyarlılığıyla gerçekleşebilir. Bu ülkede kadın olmanın nelerle sonuçlanabileceğini "kadına şiddet güncesi" başlığı altındaki haberlerle de paylaşıyorum. Bu ülkede kadınlar neler yaşıyor. Caydırıcı cezalar olmadıkça, tacizciler, tecavüzcüler serbest kaldıkça, kadınlar ikinci sınıf olarak görülmeye devam ettikçe bu haberler bitmeyecek gibi. Panik butonu falan ne işe yarayacak ki?
eğitimli ,güya çağa ayak uydurmuş ailelerde bile çocuklar arasında kız erkek ayrımı oluyor maalesef kendimden biliyorum.Türkiyede kadın olmanın zorluklarından bahsedildiğinde çoğu insanın aklına şiddet gören ya da sosyo-ekonomik yönden fazla gelişmemiş yerlerde yaşayan kadınların yaşadıkları gelir.Ancak çok güzel bir yazı paylaşmışsın özellikle son bölümü bu ülkede biz kadınların 2.sınıf vatandaş yerine konmamak ,kaale alınmak için nasıl çırpındığımızı gösteriyor.
Bu forumda çoğu zaman kadının kadına yaptığı,kadın kadının kurdudur lafı dönüp durur ve genelde 'erkeğini elinden almak' durumları için kullanılır bu.
Ama ben bu lafı tam da sizin bahsettiğiniz nedenler için kullanıyorum daha çok.Kadınlara en çok zararı kadınlar veriyor.En başta o dedikoduları kadınlar yaratır neden çünkü başkasını kötüleyerek erkeklerin gözüne kendileri girmek istedikleri için.Erkeklerin gözüne girmek ne kadar aşağılayıcı bir düşünce ama maalesef öyle.Çok doluyum aslında ama şu an işyerindeyim ,uzun uzun yazmak isterdim.
Bir hortlatma da benden gelsin link yok : p
Bence erkek olmakta zor..Bu dünyada yaşamak zor zaten..Babam hep der tatlı bir yeri var mı ki dünyanın gitsem :)) cvp tabiki yok baba :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?