Günde kaç saat kitap okuyabiliyorsunuz?

oyaebrar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
46
Yer
Gaziantep
arkadaşlar günde kaç saat kitap okuyabiliyorsunuz?Kitap okumada zaman ve mekan sizin için önemli mi?

bazen 2 saat bazen daha fazla bazen daha az ama okumak ve kitaplar hayatımda hep var.

Tabi ki önemli genelde sürükleyici kitaplar okumaya çalışıyorum ki sesten ve insanlardan etkilenmeyeyim diye.Genelde yatmadan önce okuduğum için kitap 100 -150 sayfa okuyorum istemsiz bi biçimde ya da bugün buraya kadar gelicem diyorum oraya kadar okuyormu kitabı.Hedef koyuyorum kendime.

Genel olarak özel bir ortam aramam. Sadece dikkatimi dağıtacak yüksek sesler bulunmaması yeterlidir çoğunlukla. Kısa mesafelerde minibüste, otobüste, trende bile okumayı severim.

sabah işe giderken otobüs ve metroda,daha sonra iş yerinde gün boyunca her fırsatta,eve giderken yolda ve en son yatmadan :) her an her yerde :) hatta bazen wcde bile :26:

Aslında çok kitap okumam lazım fakat işten fırsat olmuyor. Otobüste yer bulursam okurum. Oda günde 1 saati geçmez

En fazla bir saat maalesef. 100 sayfa okumadan yatmak istemiyorum çoğu zaman kitap başında uyuyorum :)

Belirli bi saat yok benim için
Okuduğum kitaba görede değişiyo
Zaman,mekan farketmez benim için okuyacağım varsa her türlü okurum

bir kitaba başlayınca o kitap bitmeden bir şey yapamayanlardanım o nedenlede düzenli bir okuma alışkanlığım yok 2 yıldır hiç okumuyordum ancak 1 aydır 3 yılda okumam gereken kitabı bitirdim:)umarım düzenli okumaya geçerim artık...

Keşke akşama kadar evde ve yalnız olsam da bütün gün rahat rahat kitap okusam ama öyle bir şansım yok maalesef. Metrobüs tıklım tıkış değilse gidiş dönüş yolunda toplam 1 saat, öyle molalarında 15-20 dk, akşamları evde de en fazla 1 saat okuyabiliyorum. Bunlar azami süreler.

Bazen bütün gün bazen gün içinde hiç... Kitaba ve ruh halime bağlı... Kitabı sevdiysem mesela 400 sayfalık bir kitabı 1 günde bitirebilirim. Şuan evdeyim, çalışmıyorum ve bol bol kitap okuyabiliyorum.

Belli bir rutinim yok.

Haftaiçi; serviste giderken gelirken, öğle tatillerinde fırsat buldukça veee akşam yatmadan önce mutlaka bir saat.

Haftasonu; eğer dışarı cıkmadıysam, işlerimi bitirir bitirmez alırım kitabımı, kahvemi yapar keyfimce bazen tüm gün bazen bir kaç saat okurum.

Benim için kitap okumak bir hobi değil yemek yemek, su içmek, uyumak kadar bir ihtiyaç. Günde en az iki saatim kitap okumayla geçer. Bazen 4-5 saate çıkabilir. Okurken dünyanın en mutlu insanı olurum.

araba,otobüs vb heryer dışında okuyabilirim araba feci tutuyor çünkü :50: kitabın türüne göre değişir romansa günde 10 saat de okurum bitirene
kadar rahat etmem ama felsefik bi kitapsa sindire sindire günde en fazla 1 saat okuyup üstünde düşünmeyi tercih ederim

günde 1 yada 2 saat okumaya çalışıyorum bazen ihmal ettiğim de oluyo.. ama seviyorum kitap okumayı ruhumu dinlendiriyo bambaşka aleme akıyorum sanki hele konusu güzelse aklımdan çıkmıyo bi süre etkisinde kalıyorum kitap bitince

arkadaşlar günde kaç saat kitap okuyabiliyorsunuz?Kitap okumada zaman ve mekan sizin için önemli mi?

Genelde her aksam mutlaka 3,4 saat kitap okurum!Ozellikle televizyon seyretmeyi sevmiyor olmam bu anlamda bana cok yardimci oluyor!Sessizlik gibi bi takintim yok sadece klasik muzik esliginde okumanin keyfini cikarmayi herkese tavsiye ederim

Kisisel gelisim kitaplarini herkese tavsiye ederim...Dogan Cuceloglu yaninda Turgut Ozakman,Ayse Kulin farkli kulvarda olan yazarlarimiz olsa da benim favorilerim arasindalar

Her gece 2 saat okuyordum ama bebekten dolayı suan askıya aldım
Ama cok ozledim:40:

Back