günde 6 öğün mü 3 öğün mü? ?

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.336
5.034
38
Arkadaslar yıllardır diyetisyenlerin dediği 6 öğün kuralı son zamanlarda malum Canan Karatay in 3 öğün yiyin demesine altust oldu şimdi hangisi doğru nerden baksam araştırma kesin bir bilgiye ulaşamadım diyete başlamak istiyorum ama bu öğün meselesi aklıma takılıyor hu konuda gerçekten bilgisi olan varmı ??

altı öğünün mantığı az az sık yemek yemedir. bir anda açlık krizi ve düşük şekerle yemeklere ve tatlılara saldırmanız olası olduğundan, sık sık yemenız tavsiye edilir. hayır ben saldırmam diyorsanız iki-üç öğün yemenizde sakınca yok bence tabii sağlık açısından ara öğün her zaman iyidir. mühim olan günlük belli bir kaloriyi geçmemektir ister yirmi öğün yapın, isterseniz 1. şimdi topa tutulursam diye not: iyi derecede kilo vermiş ve sağlık durumunu düzeltmiş biriyim hemde korumus :)

Kaç kilo verdiniz ve ne kadar sürede verdiniz

30-32 kilo civarı verdim. ilk yıl 15 kilo verdim, iki yıl koruma dönemi, sonra 5 kilo verdim, 2 yıl tekrar koruma bu yıl 11-12 kilo verdim. yaklasık dort aydır koruma donemindeyım. üstelik ilk 15 kıloyu insülin direnci ve tiroidle verdim epey zor bir dönemdi anlayacağınız

Çok iyi kilo vermissiniz benim 6 kilo vermem gerek ama bi türlü veremiyorum doğum yapali 1 sene oldu ama ben bu kilolardan kurtulamadım bişi daha sormak istiyorum bende kendimde insülin direnci olduğundan şüpheleniyorum bu insülin direncinin belirtileri nedir?

sık acıkma vs diye biliyorum ani halsizlikler, şeker isteği. bunun en uygun yolu bir hekime gidip insülin, glikoz ve hemoglabina1c tahlillerini yaptırmaktır. ben 150 boyunda 80 kilo civarındaydım biraz fazla vermem şarttı yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…