Güncel sağlık haberleri

Yeliz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
3.027
5
43
Kapı Kapı Dolaşıp Kan Bulma Dönemi Bitiyor

hasta yakınlarının kapı kapı dolaşarak kan arama dönemi yakında tarihe karışacak. Kızılay'la sağlık kuruluşları arasındaki online bağlantı sayesinde ihtiyaç duyulan kan örnekleri bir gün öncesinden hastanelere gönderiliyor. proje için kritik eşik olarak gösterilen Ankara'daki hastanelerde önümüzdeki günlerde veri tabanına alınacak. sağlık kuruluşu ve hasta sayısının fazla olduğu başkentte başarı sağlanırsa çalışma 2008 'de ülke geneline yayılacak.

Göğüs Kanserini Haber Veren Sütyen

İngiltere'nin Bolton Üniversitesi araştırma merkezi göğüs kanserini tespit ederek sinyal veren özel bir sütyen geliştirdi.İngiliz Prof. Elias Siores'in geliştirdiği sütyen, göğüste kanserli hücre oluşumuyla değişen ısı değişikliğini tespit ederek mikrodalga anten sistemiyle giyen kişiye haber veriyor.erken uyarı sistemiyle çalışan sütyenler 2 yıl içinde piyasaya sürülecek.

İnsan Derisinden Yapay Damar

California' daki bir sağlık şirketinin geliştirdiği yöntemde, insan derisinden alınan parça labaratuvarda çoğaltılarak damar haline getiriliyor. bu yöntem sayesinde diabet, damar sertliği yada diğer rahatsızlıklar nedeniyle zarar gören veya tıkanan damarlar,90 dakikalık bir operasyonla değiştirilebiliyor.

İlacı Tehlikeli Maddeye Dönüştüren Gıdalar

ABD' de yayınlanan bir araştırma dergisine göre astım ilaçları kullananların kahve içmesi; tansiyon ilaçları kullananların muz yemesi tehlikeli olabilir. dergiye göre birlikte kullanıldığında yan etkilere neden olan ilaç ve gıdalar şöyle:

astım ilaçları ile kahve yada alkol mide bulantısına
tansiyon ilaçları ile muz,portakal,yeşil sebze gibi potasyum açısından zengin gıdaların birlikte tüketilmesi kalp sorunlarına neden olabilir.

Günde 1 Saat Ceple Konuşmak Sağırlaştırıyor

Amerika'da 100 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, cep telefonunu günde 1 saatten fazla kullanan kişiler 4 yılın sonunda duyma bozuklukları yaşıyor.bu kişiler çevrelerindeki sesleri ayırt etmektede güçlük çekiyor.

Cep Telefonuyla Ilgili Haberi Duymam Iy Oldu Ozaman Benim Sagir Olma Vaktim Yakindir Bende Diyordum Neden Sürekli Kulaklarim Cinliyor Anladim Simdi Ah Bu Telefonlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…