Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili konu açmayayım ????

sensizlink

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
686
146
Merhaba kızlar,
Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili yeni konu açmayayım... artık buraya konu açmaya da utanıyorum,ama başka danışabileceğim kimsem yok...Düğüne kalmış 40 gün,bizde sorunların ardı arkası kesilmiyor..
Öncelikle şunu söyleyim, 10 aydır nişanlıyım ve bugüne kadar nişanlımla aramızda hiç düğün takılarının mevzusu geçmedi
Kendisine geçen hafta dedim ki eşyalarımızın borcunun bir kısmını düğündeki küçük altınlardan birazını bozdurarak kapatalım ki aylık ödeme düşsün dedim..
Bu lafımın üzerine şunu dedi;'babam da altınlarınızı bana verin ben köye gidip besicilik yapıp size ev alayım dedi'... Çok sinirlendim ya ben neden veriyorum altınlarımı, daha düğün olmadan baban benim altınlarım üzerinden plan yapmaya başlamış falan filan

Bu babasını savunuyor işte o bizim iyiliğimizi düşündü,kendisi bu yaştan sonra malın pisliğini çekecek bizim için felan..Dedim ki ben bunu asla kabul etmiyorum,ev alacağımız zaman altınları peşin olarak kendimiz de veririz,kalan kısmına da kredi çekeriz mecburen felan dedim... O üstelemedi bu konuyu,ama benim içim rahat etmedi o günden sonra hiç.. Konuyu açtım tekrar dedim ki;düğünden sonra altınları ben anneme veririm,balayı dönüşü alırız felan dedim.. önce tamam felan dedi,sonra ben dedim ki başka türlüsünü hiçbir şekilde kabul etmiyorum dedim..
Bunun üzerine bu benim annemde kalması fikrine ne diyorsun dedi? Hayır dedim..

O da dedi ki sen madem benim aileme ve bana güvenmiyorsun işte o zaman annende de kalmayacak , yanlış anlama ben annene senden daha çok güveniyorum ama eşitlik olacaksa balayına 1 gün geç gideriz bankaya yatırıp ta gideriz dedi.. neyse birşey demedim..

Ha bir de dedi ki, sen benim iyi niyetli düşünen babam için art niyetli düşünüyorsun ya babamdan gelecek tek kuruş yardımı almayacağım haberin olsun dedi,alsam da tek tek ödeyeceğim dedi... Bunu duyunca iyice küplere bindim ben... (Bu arada oturacağımız ev babaannemlerin evi, yani borcumuzu ödeyene kadar saolsunlar nişanlımı da sevdikleri için kirasız oturabileceğimizi söylediler) Dedim ki baban senin düğününü yapmak zorunda her baba gibi.. baban sana extra birşey yapmıyor zaten,oturacağımız evi bile biz sağlamışken nasıl babandan yardım kabul etmiiyorsun felan dedim böylelikle o akşam telefon kapandı....

Sabah oldu (Bu arada benim babam iş dolayısıyla 1 yıllığına başka bir ülkede) Babam beni aradı kızım nasılsın felan diye, ne var ne yok diye..
Babama anlattım buraya yazdıklarımı tek tek..
Dediki babam şimdi kapat ben bi onu arayım dedi,baba eve gidiyormuş gidince sana haber veririrm o zaman ara dedim tamam dedi..

Neyse 1 saat geçti,babam bunu aramış sert konuşmuş işte demiş, senin kızımın yanında yer alman gerekirken neden böyle yapıyorsun,heveslemiş belki takmak istemiş bir süre senin sen nasıl istersen demen gerekn yerde onu nasıl üzebiliyorsun vb konuşmuş. birde demişki Koçum siz kızımla mutlu olamazsınız,sizin birlikteliğiniz sürmez felan demiş,sonra da ben de yokum sana verecek kızım da yok diye kapatmış babam teli...

Sonra bu bana 3-4 tane mesaj beni ara ,beni ara bekliyorum diye yazmış neyse aradım,işte baban bana böyle böyle dedi,bu konuyu senle konuşmamış mıydık,ben de yokum kızım da yok diye kapatttı telefonu dedi..

Hiç alttan almadım, babam öyle dediyse öyle olacak dedim.. Nasıl öyle olur işte bunlar konuşarak anlaşılmayacak şeyler mi felan filan... Eğer o da babamın lafının arkasından gitseydi şuan bitmişti.. çünkü benim artık sorun çekecek tahammülüm yok...
İşte bu başladı ne dedin de yapmadım,ne istedin de gözünü koydum felan demeye, bir de niyetliydi.. Üstelemedim tamam dedim.. Babanla konuş,biz aramızda halledebiliriz de dedi bana ... birşey demedim kapattım telefonu...

Sonra bana seninle ayrılmamı söyleyecek hiç kimse beni aramasın bundan sonra yazmış.. Babam asla aramaz seni bu saatten sonra dedim...
Güya ev felan bakmaya başlamış o günün ertesi günü neymiş işte ben otracağımız evin lafını etmişim orda oturamazmış, iyi dedim...

(Ben şuan çalışmıyorum,kpss hazırlanıorum) Bugün ise dedim senin maaaşınla kira mı ödicez ,taksit mi yeme içme mi..? Babaannemlerin evde en fazla 1 sene otururuz, 2017 temmuza ayarlarsın ev dedim.. o yaşlı insanlar üzülmeyecek mi ayıp olmayacak mı kiracıyı da çıkarıyorlar dedim, tamam dedi sırf onlar üzülmesin diye kabul ediyorum istemeyerek, ama senden bir daha bunun lafını duyarsam ne kadar zorda da olsam çıkarım kiraya felan dedi...

Çok uzuun oldu ne olur kusura bakmayınnn
Şimdi size danışmak istediğim şu;Benim babam mümkün olduğunca onunla konuşmaz bu saatten sonra, ve illaki onun ailesinin de bu tarz meselelerden haberi var...
Şimdiden aileler arasına soğukluk girdi... Ben bu saatten sonra ne yapayım? Onun babasından nefret eder dereceye geldim yani,bu devirde besicilik yapıp ev almak mı kaldı yaa,üstüne yatacak altınların....
Onun ailesine karşı nasıl olayım?
Lütfen yol gösterin..
Ben yazarken çok zorlandım,okuyanlar hakkını helal etsin ne olur

Bir de son olarak genelde konularımda nişanlımı haklı görenler sanırım bu defa beni haklı görür

okuyup değerlendirseydiniz memnun olurdum

ne yapayım sizce ?
ayrılmak mantıklı gibi.
bi kere babanız yangına körükle gitmiş, o cepte. onun karışmaması lazımdı. o konuda haksız taraf sizsiniz.
ama;

altınları kayınbaba alıp hayrına hayvan pisliği vs çekip size ev alacak lafı kulliyen yalaaaaan. çok saçma bişey. sonrasi zaten nişanlınızın atarı gideri. yok sen bana aileme güvenmedin o yüzden altınlar annende de durmayacak vs. resmen misilleme.
tutup bi de yalandan ev bakmış.

bu erkeklerın her konuda ailelerine hak vermeleri sinirimi bozuyor
babasının takı lafını agzına bıle almaması gerekırdı
koca ınsanlarsınız neyı ne yapaacagınıız bilirsiniz di mi
bi uzayın gidin ya erkek aileleri

evet... ben büyüklerime saygı konusunda çok dikkatliyimdir..
ama şimdiden nefret ediyorum kendilerinden öyle böyle değil.....
sizce ne yapmalaıyım ?

Babanızda sizin gibi fevri. Daha olmayan altınların lafı yapılmaya başlanmış. Maddiyat kavgaları çoktan arayı bozmuş. Şöyle bir geri çekilip bakın ikinizde haksızsınız. Bu tür maddiyat kavgalarında Ailelerin işe karışması çözüm getirmez aksine anlaşmazlığı büyütür.

Öncelikle böyle bi babaniz olduğu için çok çok şanslısınız ne guzel arkanızda durmuş. Bence çok da güzel rest çekmiş doğru söylemiş .
Ayrilin veya ayrılmayın demeyeceğim ama Hakkinizda hayırlısı olsun inşaallah .

Yahu cidden bu adamı kaybediceksin eninde sonunda. Ablacım niye bu kadar kargasa çıkardın babana anlattın. Nisanlın zaten tamam demis babasina vermiycek altınları. Sen olayı babana yansıtmıssın. Bosu bosuna babanla nisanlının arası bozuldu.

Bi de yani kusura bakma ama evin lafını etmen cok cok ayıp. Bu cocugu sevdigini düşünüyor musun hala? Gururunu kırıyorsun çünkü

sizce ne yapmalaıyım ?
ben de çok saygılı idim ama şuanda onlara karsı eşimin ailesine karsı yani hiiiiiççç saygılı değilim

takıları vermeyin yani diğer konuları okumadım , tek sorun bu ise vermeyin takıları sizde kalsın

bir gün gec gidin bankaya yatırın kfanız rahat olsun

Birbirinize güvenmiyorsunuz siz, evliliğin temelinde güven olmalıdır, aksi takdirde yıkılır o evlilik. Faturanın kiranın derdini neden sen çekiyorsun, bırak o düşünsün, babaannenin evinde kalmama blöfünü de güzel yemişsin, daha şimdiden bunları yapan evlendikten sonra bilemiyorum neler yapar. İlla evleneceksen altın falan verme, belliki nişanlın anne babasının ağzına bakıyor, sonradan değişmez böyle gidecek hatta daha kötü olacaktır, baban da girmiş işin içine iyice yüz göz olunmuş, bir de altın kavgası çok komik benim annem senin annen falan çocuk gibi kavgalar, ben bu işte gelecek göremiyorum, karar senin.

Aynen.. teşekkür ederim, babam burda olmadığı için meydanı boş bulmuş olabilirlerdi belki o açıdan çok iyi oldu...
O sözü söyleyip yüzüne kapatmış teli, sonra bu bana ard arda mesaj...
Durum anlattığıımdan ibaret,başka fikriniz varsa değerlenirim çok karamsarım

sizce ne yapmalaıyım ?
baktım sımdı konularına baya sorunlar yasamıssınız
düğünü ileri alma sansın varsa alabılırsın mesela

Nişanlınıza haksızlık ediyorsunuz bence. Adam sürekli ılımlı davranmış siz de biraz sakin ve anlayışlı olmaya çalışın.

Tek hatası babası ile konuştuğu hayvancılık meselesini hemen sizinle paylaşmamış olması. Ona da karşı çıkınca üstelememiş zaten.

Banka konusunda da çok hak verdim. İki tarafta da kalmasın şu durumda.

Valla en iyisini yapmış baban keşke Annem karşı çıktığında Bende dinleseydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…