Gebeliğe Hazırlık Gün aşırı mı , her gün mü ??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doğal yolla gebelik ihtimalim düşük olduğu halde, iki adet arası gün aşırı birliktelik ile hamile kaldım korunmayı bıraktıktan 1 ay sonra.

Yumurtlamayı takip etmedim. Kaçırmamak için iki adet arasında sürekli devam ettik.

Evet garanti yöntem aslında bi yandan da

Kizlar ben dun oglen 12 de catlatma ignesi vuruldum. Az once lavaboya girdigimde peceteye seffaf uzayan akıntı geldi. Sizce yumurta çatlamış mıdır? Yoksa kesin 36 saatte mi catliyor ?

Carsamba 12 de vuruldum ya, doktorum Çarşamba gecesi cuma ve cumartesi gecesi ilişki olsun dedi. Perşembe aslinda daha onemli degil mi sizce yani bugun. Ben anlayamadim bana anlatır mısınız bu mantığı

Valla o mantıgı ben de anlamadım , dün ilişki oldu heralde , bu gün bos geçsin demiş, yarın var . Bir de sonraki gün tekrar . Gün aşırıyı bozmuş yani . Ama suna bağlayabilirim. Şimdi catladı ya mesela zaten spermler bellibir süre vücutta yasıyor. Kalitesi acısından da gün aşırı diyorlar ilişki ki doktor ilk 2 seferi böyle yap demiş.. sonraki de bence catlamadan cok vakit geçiyor bi ihtimal bir sonraki güne sarkarsa ihtinal düşer diye hemen ardındaki gün yine yapın demiş (yani cumartesi) Yani çarşamba, perşembe ,cuma en önemli günler .. ctesi ise bence olma ihtimali düşük pazar daha da düşük oyüzden pazara kalmadan bir ihtimal olur diye o günü de degerlendirin demiş. Yani perşembeyi bos geçmesi sperm acısından kalitesi ve sayısı cok olsun diye . İhtimali arttırmak için . Tabiki bu benim hiç bir şey bilmeden olan bir tahminim :))

Kararsiz kaldim bugunde iliski olsami olmasa mi diye ? Bana da aslinda sanki bugun de olsa iyi gibi geliyor

Arkadaşlar merhaba
Uzerinden epey zaman gecmis ama sizinle doktorumun paylastigi bir bilgiyi paylasacagim.
Ben 2.cocuk icin niyetlendim ve kontrol icin doktora gittim. Ben ilk cocugumda tek seferde hamile kaldim.O yuzden iliski sıkligi gun asiri mi yoksa her gun mu olursa şans artar diye ogrenmek istedim.Doktor benden bir takim tahliller istedi fsh da eklemis ve benim fshim 14 cikti.Ben fsh nedir şuan hamile kaldiktan sonra ogrendim.Nasil mi?yuksekligine ve şansimin azligina ragmen doktorum bunu benimle patlasmadi ve bana sadece; Kendini şartlayip programlama cunku bu stres yaratir ve stresten sebep kadinanin vajinasindan zevk suyu gelmez ve spermin yumurtaya ulasmasini saglayan aslinda zevk suyudur dedi.
Zevk alarak aşkla yaparsan o sıvı spermi yumurtaya seve seve tasir ve yumurtanin döllenmesi icin beyin olumlu sinyal yollar dedi.Stres aninda o sivi salgilanmadigi icin beyinden yumurtaya döllen emri gitmez dedi.Bu işin matematigi budur dedi.Birbirinizi severek yapin 2gunu cok gecirmemeye calisin, sen mutlaka bu isten zevk al gerisi hallolur dedi
Sadece bu tavsiye ve bilgi isiginda ben ilk ay hamile kaldim. Şuan 4.5aylik gebeyim.Gebeligimi ogrendikten sonra doktorum benimle fsh degerim yuksek olmasina ragmen tamamen stressiz ve bu on yargi olmadan ve tabiki allahin takdiriyle bunu basardigimizi soyledi.Yani demem o ki doktor onemli hormon degeri onemli gun onemli evet ama onemli olan ilk once bu isi severek ve isteyerek yapmakmis.Hic olumsuz ve aksi bisi dusunmeden,cocuk icin yapmadan.Ben 5yasindaki oglumdan sonra niyetlendigim icin ilk ay hic beklentiye de girmedim

Gun asırı dogru olan ama malesef hergun deniyoruz bu ay

Ah bizde çocuk için gün aşırı şaapıyoruz şuan çok zor oluyo günde 2-3 kere olan şeydi resmen cinsel hayatımıza kabus gibi çöktü bu çocuk düşüncesi eheee

Doktorlar gün aşırı diyor.
Tedavideyken dr dediklerini uyguladim 4 yil olmadi cocugum.Ne zamanki kafamdan attim 6 ay sonra ayda 1 ilişkiyle hamile kaldım.Olacak oldumu allah ol deyince oluyor önemli olan stres yapmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…