gümüş parlatmaa

MaLiBu

....mucize.....
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
4.241
12
158
35
Ankara
gümüşlerimm :asigim: en sevdiğim mücevherlerimmm :asigim: :asigim:
kızlar karardıgında siz nasıl parlatıosunuz takılarınızı?
ben diş macunuyla fırçalıyorum
ama daha etkili yöntem bilen var mı
paylaşırsanız sevinirimm a.s. a.s.

arkadaşım çok basit bi yöntemde benden özellikle bende bi gümüş manyagı olarak:smiley-cool: bildiğimiz silgi varya işde onunla siliyorum gümüşlerimi özellikle bembeyaz bir silgiyse silme işleminden sonra silgideki kararmayı göreceksin çok etkili bi yöntemdir bana yıllar önce gümüşcü söylemişdi basit ve zahmetsiz bi dene istersen karar senin tabikide...yerimseniben

arkadaşım çok basit bi yöntemde benden özellikle bende bi gümüş manyagı olarak:smiley-cool: bildiğimiz silgi varya işde onunla siliyorum gümüşlerimi özellikle bembeyaz bir silgiyse silme işleminden sonra silgideki kararmayı göreceksin çok etkili bi yöntemdir bana yıllar önce gümüşcü söylemişdi basit ve zahmetsiz bi dene istersen karar senin tabikide...yerimseniben

vayy cok güzel bi yöntemmiş cnm :)))) hiç duymamıstımm :1shok: buyrunnnnnnnnn
tşk ederm denicemmmm :))) zemuszemus

gümüş parlatıcıyı bir beze döküp sonra temiz ve kuru bir bezle siliyorum...ışıl ışıl oluyor....silgi işini de tuttum ...sağol arkadaşım....yerimseniben

vayy cok güzel bi yöntemmiş cnm :)))) hiç duymamıstımm :1shok: buyrunnnnnnnnn
tşk ederm denicemmmm :))) zemuszemus

delikafadulden ben ilk duyduğumda şok olmuşdum inamamışdım hatta uzun bi müddet de denememişdim sonra bi gün aklıma geldi ve uyguladım çok da hoşma gitti o gün bu gündür öle yapıyorum... bende majunu duydum ama hiç denemedim...gamyoncuiremsu

macunda güzel yapıo..sonra bi bakıyorum fırca simsiyahh
fekatt zincirlerde uygulayamıyorumm zincir fırçanın arasına fln girio

gümüş parlatıcı sanki büyük gümüş obje ve süs eşyaları için daha uygun sanki ...silmek daha rahat ve kolay olur...a.s

silgiyi bi dene arkadaşım sonucu da paylaşırsan sevinirim...vereliniortak ama dediğim gibi macunu denediğin için biliyosun belki daha parlak yapıyordur ama denemekde de fayda var bende şu macunu bi deneyeyeyim..zemuszemus

arkadaşlar alman gümüşü tepsidede işe yararmı acaba hiç kullanmadığım halde gümüşlükte durduğu yerde karardı napsam acaba macun yada silgi işe yararmı dersiniz...

Kendi adımın yazdığı bir yüzük yaptırmıştım , nasıl temizlemeliyim diye de sormuştum...
Adam gömleğinin cebinden beyaz bir silgi çıkardı en güzel ve aşındırmadan bu temizler dedi...
Bende hep silgi ile temizliyorum şimdi...

Ama kolyelerim için 2 yöntem deniyorum..
1-) Gümüşlerimi çay bardağına koyup üzerine karbonat döküyorum ve limon sıkıyorum...
5-10 dk bekletip bez içine alıp ovalıyorum...

2-)Yada beze cif sıkıyorum ovalıyorum...( 1. yöntemden daha iyi temizliyor)

Birde çamaşır suyu çok karartıyor, iş yaparken yüzüklerimi çıkarıyorum...

arkadaşlar alman gümüşü tepsidede işe yararmı acaba hiç kullanmadığım halde gümüşlükte durduğu yerde karardı napsam acaba macun yada silgi işe yararmı dersiniz...

Altını çevirip demene yapabilirsin canım, eğer gerçek gümüş ise çıkarması lazım..Baktın olmuyor, arkadaşların dediği gibi gümüş parlatıcı kullan, bulamazsan gümüşçüye götürüp parlatmasını da isteyebilirsin bence

kızlar bunu şimdş okudum ve hemen kolumdaki bilekkliğimi çıkardım ve sonuç mükemmel tavsiye ederim

Altını çevirip demene yapabilirsin canım, eğer gerçek gümüş ise çıkarması lazım..Baktın olmuyor, arkadaşların dediği gibi gümüş parlatıcı kullan, bulamazsan gümüşçüye götürüp parlatmasını da isteyebilirsin bence

tamam canım bir deneyeyim olmazsa gümüş parlatıcısı kullanırım..olmadı gümüşcüye götürürüm..kaydirigubbakcemile3

canım hiç uğraşma ilaçmış bilmem neymiş..
bukaşık yıkarken tak bütün parlamasını istediğin takılarını..
yıka bulaşıkları çık..
bak gör nası parıldıyor

evet denedim.
eskiden gümüşçülük yapardım ordan biliyorum..
hiçbişey olmaz merak etme..
çamaşır suyundan uzak tut ama

ya tatlım bird bişey var benim gümüş yüzüklerim genelde taşlıdır yani ametist akik gibi makina taşlara zarar vermezmi

Bekbars Çok Amaçlı Köpüğü deneyin mükemmel sonuç veriyor üstelik 6 ay süreylede etkisi sürüyor ve kararmıyor.

Back