canım ya ben tarım ilacı ilaçlatım ama hala vatr sanırım yumurtaları çok of ya psikolojim bozuldu5:Gümüşçün Nasıl ilaçlanır?
Gümüşçünlerle mücadelede kıvamları yoğunlaştırılmış Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlar ile sıvı ilaçlamalar yapılmalıdır. Gümüşçünlerin genellikler bulunduğu başta süpürgelik kenarları olmak üzere bulundukları yerlere ilaç pülverizatörler ile püskürtülerek ilaçlama yapılır. canım internette bi kısa araştırma yapsan evini profesyonel birilerine ilaçlatabilirsin sanki.
ciddi olamazsınız .Bunlar ne ki ?? Ben en az fare büyüklüğündr hamam böcekleriyle uğraştım.hemde yeni binaya taşınmıştım.Size çok ama çok etkili, şimdi ki evimde bile karıncaları yok ettiğim bir ilaç önericem.eczaneye gidin ve bayer'in böcek ilacını alın.eger yoksa getiriyorlar.fısfıs bir camsil kabının içine su koyun ve üzerine iki damla o ilaçtan damlatın.emin olun bana tesekkür ediceksiniz.o ilacn üstüne asla ilaç tanımıyorum :) evdeki sinekleri bile öldürüyor.
yaa aynı sorun bende de var.mutfak lavabosunnun altında buldum.orda yuva yapmış resmen.öldürdüm çamaşır suyuyla sildim her yeri.su bağlantılarını alçıladık bakalım çıkacak mı daha 2 gün olduKızlar,
Daha taşındığımızın ilk haftasında evde bu gri antenli tuhaf böceklerden gördüm. Adı gümüş böceği, gümüşçün böceği de deniyor. 1.5-2 senedir uğraşıyoruz ama başedemiyoruz. Her yeri çamaşır sularıyla siliyorum ama bir türlü soyunu tüketemedim. Sonradan öğrendim ki bizden önceki kiracılar zamanında da varmış. Ne yapacağımı şaşırdım.
Daha önce bu böcekle başedebilmiş birileri var mı? Bana yardımcı olur musunuz?
Beni de banyomda başladı sonra gece farkettim ki her yere gidip gezip geri donuyolar ama çok zor hemen çoğalıyorlar ve inan yuvalarını hemen taşıholar banyoyu şlaçlahınca ordan salona taşındılar gece farkettim bende çok etkili tarım ilacı aldım her yeri ilaçladım dun de gordum ama bugün hiç yok ama emin değilim yumurtalarını hiçbir ilaç oldurmuyor.birde çok kucuklar oyuzden çok iyi saklanıyolar.haftaya birdaha ilaçlasammı cumartesi ilaçladımyaa aynı sorun bende de var.mutfak lavabosunnun altında buldum.orda yuva yapmış resmen.öldürdüm çamaşır suyuyla sildim her yeri.su bağlantılarını alçıladık bakalım çıkacak mı daha 2 gün oldu
Bir yontem var ama evde kucuk bebek varsa tehlikeli ama çok da etkili oldugunu biliyorum haşlanmış patatese borik asit karıstırıp böceklerin çıktıgını tahmin ettiğiniz yerlere bundan koyuyorsunuz. Ama bikaç kat eldivenle yapın bu karısımı hatta elinizi sürmeden yapmaya çalısın. Abim yurtta calısırdı eskiden ondan duymustum çok etkili oldugunu inşallah işe yarar ama bebegınız varsa bence boşverin. Bu arada ayaklarımı toplamışım oturdugum yerde çok huylandım.
ilaçlat istersen canım ne kadar zamanda cıkıyor ki yumurtadan yumurtadan cıkınca daha mı etkili olur ki bilemedimBeni de banyomda başladı sonra gece farkettim ki her yere gidip gezip geri donuyolar ama çok zor hemen çoğalıyorlar ve inan yuvalarını hemen taşıholar banyoyu şlaçlahınca ordan salona taşındılar gece farkettim bende çok etkili tarım ilacı aldım her yeri ilaçladım dun de gordum ama bugün hiç yok ama emin değilim yumurtalarını hiçbir ilaç oldurmuyor.birde çok kucuklar oyuzden çok iyi saklanıyolar.haftaya birdaha ilaçlasammı cumartesi ilaçladım
bazi bocekler (sizin bahsettiginizi bilmiyorum) deterjanla bile beslenebilirlermis. Evde bir tane hamam bocegi gorup evi ilaclatirkwn arastirmsitim. Yani camasir suyu care degil. Duzenli araliklarla ilaclama sirketi cagirmaniz lazim. Benim ikinciye gerek kalmadan bir seferde 3 yildir hic gormedim. Gexen bir tane gordum. O da banyo giderimiz acik kuvet konacak giderden girip cikarken gordum orayi da kapattim simdi rahatim. Kaynagini bulmadan nerden geldigini anlamadan istedigin kadar temizle ise yaramazKızlar,
Daha taşındığımızın ilk haftasında evde bu gri antenli tuhaf böceklerden gördüm. Adı gümüş böceği, gümüşçün böceği de deniyor. 1.5-2 senedir uğraşıyoruz ama başedemiyoruz. Her yeri çamaşır sularıyla siliyorum ama bir türlü soyunu tüketemedim. Sonradan öğrendim ki bizden önceki kiracılar zamanında da varmış. Ne yapacağımı şaşırdım.
Daha önce bu böcekle başedebilmiş birileri var mı? Bana yardımcı olur musunuz?
gümüş böcekleri nemli ortamı özellikle severler, evi sıklıkla havalandırmanı tavsiye ederim. genel olarak güvellerle aynı karaktere sahhipler, halı, kıyafet bunları bi güzel kemiriyorlar. ilaçlama yöntemi bulabilirsen tabi ki daha iyi olur, zira dışkı ve salyası bakteri barındırıyor :/ şimdiden kolay gelsin :) umarım en kısa sürede çözüm bulursun :)
Yumurtalarını bulduysan iyi canım kurtulursun....yumurtaları nasıl ki bende bulsam kaynağını bitirecem ben zirai ilaç aldım sıktım heryere bugün hiç yok ama gündüz zaten yok gece kalkıp bakmam lazzım sanırımeşim banyodada görmüş.mutfakta lavabonun altında yumurtalarını buldum yıne yaa.offf
Peki sert yuvarlak bişeymi canım ben ilaçladıktan sonra öyle bişey ayağıma denk geldi aldım camdan aşağı attım ama sert çorekotu gibi siyah ve sertti acaba o mudursiyah nokta gbi canım toz sandım önce ama baktım ki hepsi bir köşede duruyor.anladım yumurta olduğınu