Gummy Smile (Gülünce Dişetinin Görünmesi) ve Lip Repositioning (Dudağın Yeniden Konumlandırılması)

mise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
12
1
Merhaba,
Yakın zamanda burun ameliyatı olmayı düşünüyorum. Doktorum gummy smile için de cerrahi müdahale tavsiyesinde bulundu. Öncelikle gingivectomy olduğunu düşünerek vazgeçmiştim ancak sonradan öğrendim ki üst dudak iç kısımdan kesilerek daha aşağıdan bir yerden dikilecekmiş. Böylece bu görüntü azalıyormuş. İnternette bu operasyonla ilgili çok fazla sonuç bulamadım, özellikle de Türkiye'de sadece birkaç tane bu operasyon bahsinin geçtiği yazı gördüm. Hatta bir tanesinde de 6 ay sonra dudak eski konumuna dönmüş. Aranızda böyle bir operasyon geçiren varsa yardımcı olabilir mi? Estetik cerrahi ile mi yoksa periodontoloji ile mi bu müdahalenin yapılması gerekir o konuda da aydınlatabilirseniz sevinirim.

ben de bu konuyu düşündüm ama rakamları çok yüksek geldi 5000 dolar istediler ve yapan yer çok az çoğu doktor bilmiyor bile büyük bir işlem, sonrasında nasıl bir sonuç çıkacaı belli değil, bu riske girmeye değer mi bilemedim botoks yaptırdım yeni o da çok fazla etki yapmadı bu hafta yine gidicem bakalım.

Evet ben de botoksun geçici olduğunu duydum. Yapan kişinin bu konuda iyi bir uzman olması gerektiğini duydum. Acele etmemekte fayda var sanırım, biraz daha araştıracağım ben de. Pahalılığı da büyük ihtimalle yaygın olmamasındandır.

Botoksum etkisini gösterdi şuan memnunum eğer 1-2 ay gibi çok kısa br sürede bitmez 4-6 ay giderse botoks ile devam etmeyi düşünüyorum. ben önceden diş eti ameliyatı olup çok sorun yaaşdığım için pek cesaret edemiyırum açıkçası, size de tavsiyem gidip yaptıkları tüm işlemlere falan bakıp karar verin hata işlem yaptıranladan fikir alıp doktorunuzu seçin.

Umarım memnuniyetiniz devam eder, 6 aya kadar etkili olduğunu duymuştum. Şimdilik araştırmaya devam edeceğim, iyi bir periodontist bulana kadar da bekleyeceğim.

bu dediğinizi bende duydum ama türkiyede yapan yok sanırım youtubede dolu video var gayet de güzel sonuçlar alınıyor dudak iç kısımdan dikiliyor gülünce yukarı çıkamıyor aslında çok mantıklı korkulcak bir şey yok?

Türkiyede yapanlar var ben 2 tane nişantaşında doktor biliyorum ama nasıldırlar iyiler mi onu bilemem tabi bir iki işlemlerini gördüm sadece.

Diş etleri normalden çok gözüken hastalara “lip reposition” tekniği uygulanır. Bu yönteme başlamadan önce hastaya, tedavi bitiminde dudağının ve gülüşünün nasıl gözükeceğine dair kişiye özel bir tasarım yapılıyor. Hasta daha ilk randevu da tedavinin sonunu görme şansı buluyor.

Bu uygulama çok rahatlatıcı ve güven verici oluyor. Hasta isterse o gün ailesinin, çevresinin fikrini alabiliyor ve tedaviye karar veriyor. Bu tasarım baz alınarak minimal bir şekilde üst dudağın iç dokusu, üst diş etinin belirlenen noktasına dikiliyor. Bu yöntemle diş etinin görünümü minimuma indiriliyor ve dudağın duruşu destekleniyor. Dudaklar daha dolgunlaşıyor, bir nevi üst dudak yeniden konumlandırılıyor. Kısa süren ve minimal bir tedavi seçeneği olan “lip reposition” tekniği ile çok başarılı sonuçlar alınıyor.

Güçlü ArmutçuPeriodontoloji Uzmanı Dr. Dt yapıyormuş bu operasyonu arkadaşlar

creadenta nın sayfasında gördüm bunu. yaptıran var mı acaba?

Merhaba seneler sonra yazıyorum ama umarım görürsünüz lip reposition işlemi yada bunun için farklı bir işlem yaptınız mı süreç nasıl geçti memnun musunuz biraz Bilgi verirseniz çok memnun olurum bende aynı dertten muzdaribim fiyat vermiyor kimse

Merhaba. Bu oprasyonun türkçe ismi dudak konumlandırma. Ben 2 gün önce Çapa diş hekimliği fakültesinde bu operasyonu yaptırdım. Benimde dişetlerim çok fazla görünüyordu. Yıllarca bunun tedavisini araştırdım. Aslında bunun en kalıcı yöntemi çene ameliyatı ama biraz maliyetli olduğu için bende Çapa diş hekimliği fakültesinde dişeti tedavisi görürken böyle bir yöntemi yaptıklarını söylediler bende yaptırdım. Üst dişetimden biraz doku aldılar sanırım. Sonrada üst dudağı aşağı diktiler. Tam bilmiyorum ama operasyon esnasında böyle anladım. Üst dişetimde şu anda dikişler var. Bir hafta sonra kontrol randevum var. İki hafta içinde dikişleri alırız dediler. Bir sonrada tekrar kontrole çağıracaklarını ve dişetimin bir bölümünü kesiceklerini söylediler. Yani gingivoktemi denilen operasyon yapılacak. Tabi bu operasyonun kalıcı olmadığını ama eski görüntü kadar da olmayacağını söylediler. Benim fazla görünen dişeti ölçüm 0.7 mm kadardı bayağı çok görünüyordu. Daha sonrada botoks uygulamısıyla dudağın çok yukarıya gitmesini engelleyebiliriz dediler. Benim yüzüm şu anda balon gibi. Bekliyorum bende merakla

İyi günler şuan durumunuz nasıl acaba ben de düşünüyorum yaptırmayı. Devlet de yaptırabiliyoruz yani öyle mi? Ben özel bir kliniğe sormuştum eski halina dönüş olmayacağını söylediler ama size olacağı denmiş şuan nasıl acaba yardımcı olur musunuz? Bir de devlette yapıldığına göre bir ücret gerekmiyor herhalde değil mi

Bir de çene ameliyatını da devlet de yaptırırsanız bir ücret ödemediğiniz biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…