• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gül hastalığı:(

melekkkkkk

mutlu son....
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2010
1.968
24
108
Malatya
arkadaşlar yakalaşık iki ay önce göğüs altımda minik kabarıklar çıktı ve büyüdüler halada artış gösteriyolar doktora gittim gül hastalığı olduğunu söyledi.artış göstermesinden ve iz kalmasından korkuyorum bu durumu yaşayan varmı nasıl sonuçlar doğurur geçermi acaba...

arkadaşlar yakalaşık iki ay önce göğüs altımda minik kabarıklar çıktı ve büyüdüler halada artış gösteriyolar doktora gittim gül hastalığı olduğunu söyledi.artış göstermesinden ve iz kalmasından korkuyorum bu durumu yaşayan varmı nasıl sonuçlar doğurur geçermi acaba...
10 sene kadar öncesinde sıkıntılı bir dönemde önce göğüs altımda sonrada hızla tüm vücudumda bir günde yayıldı.
aynı şekilde 3 sene kadar önce yaşamıştım, eşim askerdeydi sanırım stresten oluyor.
Sizinde dediğiniz gibi göğüs altında başlamıştı yine ve sırtıma doğru ilerlemişti, doktor bir krem verdi ve kısa sürede geçti iz falanda kalmadı.

hicc ama hicccc korkma
ben iki üc ay önce yasadim
doktorum stresten olur dedi
ilaci falan yok
birsey kullanma zaten
benimkiler bir ay icinde gecti
genelde öyle olurmus zaten
o kocaman ceviz buyuklugundeki kirmizilik bile iz birakmadan gecti
hatta eskisiden daha temiz oldu
korkacak birsey yok yani
keyfine bak
bizzat yasadim ben

Bundan 6 ay önce annemde de oldu zamanla kendi kendilerine sönüyorlar şimdi hiç iz filan da yok çok sıkıntı yapmayın.

Stresten çıkıyor bir dönem bende de olmuştu iz kalmadı bir kaç yer dışında onun için özel solüsyonlar var ve kısa zamanda geçiyor.
Geçmiş olsun ;)

Yaklaşık 13 yıl önce yaşamıştım bende bu rahatsızlığı. Önemli bir şeyi yok üzüntü-stresle alakalı. Ben doktora gittiğimde krem vermişti, kısa zaman sonra geçti izi falan da kalmadı. Canını sıkma. Geçmiş olsun. :34:

Tamamen strese bağlı bir hastalık bazen deli gibi kaşındırırlar bazen sadece kabarırlar.
Mevsim geçişlerinde tekrarlayabiliyo.
1 yıl içerisinde 3 kere yaşadım
eğer kıyafette içerisinde kalmayan biyerde çıkıyosa güneşten uzak durucaksın
nemlendiriceksin birde onun için topikal merhemler var zaten doktorun verir baştan gidersen 10-15 gün içinde geçer.
tek iyi yanı yüzde çıkmaması geçmiş olsun

daha bu yaz yaşadım hatta konum bile var bununla ilgili 1 ay sonra geçti iz felanda kalmadı sadece güneşe kesinlikle çıkma ani duygu değiminde bütün vücudum batıyordu sanki ama geçiyor canım bol bol krem sür nemlendir gül olan yerleri. geçmiş olsun.

İlginç bir hastalıktır. Birdenbire çıkar ve bir ay sonra yine kendiliğinden geçer. Sen uğraşmazsan iz falan da kalmaz. Hiç kafana takma canım, geçmiş olsun :34:

arkadaşlar ilginize teşekür ederim...içimi rahatlattınız eşim sürekli kafana takma diodu dinlemiyodum ama bu hastalığı yaşayanlardan duyunca daha rahatladım teşekür ederim....

çok eski bir konu ama nolur beni de duyun :) bende de gül var omzumda başlayıp göğüslerime sırtıma göbeğime yayılmaya başladı. advantan losyon kullanıyorum ama bırakınca aynı yerlerde yine çıkıyor :( aynaya bakınca ağlamak istiyorum :( siz nasıl atlattınız.? doktorum advantan kullanmaya devam et vücudunu banyo sonrasuı nemlendir, lif kullanma, sıcak suya girme gibi önerilerde bulundu.

Çok uzun zaman olmuş ama bir umut. Benim de vücudumda kırmızı leke şeklinde başladı giderek yayılıyor doktor kortizon verdi kullanmak istemiyorum. Yediklerime dikkat ediyorum acı baharat domates ekmek şekeri kestim ama yayılıyor başka bir doktora gideceğim. Sizin ilaç kullanarak mi geçti ve ne tür ilaçlar kullandınız

Back