• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gül: 'Erdoğan'a ülke yönetilemez halde dedim'

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Erdoğan’a ‘Ülke yönetilemez halde’ diyen Gül, çevresine ‘Fişini çektim, çıktım’ demiş

11’inci cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen ay bir araya geldiği halefi Tayyip Erdoğan’a başkanlık sistemine geçmek uğruna ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini söylediği öne sürüldü.

Erdoğan uzun uzun sarayını anlatmış
20140220-gul-erdogan.jpeg

Fotoğraf: Reuters

Cumhuriyet’ten Ayşe Yıldırım, görüşmenin basına yansıdığı gibi‘çok olumlu bir havada geçmekten’ uzak olduğunu kaydetti. Ankara’daki havayı ve edindiği bilgileri bugünkü köşesinde paylaşan Yıldırım, kulislere göre Gül’ün iç politika, dış politika ve parti kadroları hakkında Erdoğan’a eleştiriler getirdiğini yazdı.

Görüşmenin nasıl başladığını da anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: “Malum üç saate yakın süren bir görüşme olmuştu. Bu kadar uzun sürmesi de kafaları karıştırmıştı. Anlatılanlara göre görüşmenin ilk bir saatinde Erdoğan konuşmuş. Ama siyaset değil, konuya girmek yerine genel geçer şeylerden konuşmayı seçmiş. Biraz da Saray’ını anlatmış. Saray’ın büyüklüğünü düşününce insanın aklına bir saatten daha da uzun konuşabilirdi diye geçiyor. Neyse. Gül sabretmiş dinlemiş ama dayanamamış ve konuyu kendi geliş amacına çekerek konuşmaya başlamış. Saray’a bazı şeyleri söylemeye geldiğini ifade etmiş.”

‘Başkanlıktan vazgeç’
Gül, Erdoğan’a başkanlık sisteminden vazgeçmesi çağrısı da yapmış. Yıldırım, bu iddiayı “Tek bir amaç için, başkanlık uğruna ülkeyi yönetilemez hale getirdiğini anlatmış. İçerideki karmaşadan, dışarıda süren savaştan, ülkenin içine çekildiği bataklıktan ve dış politikanın başarısızlığından söz etmiş. Başkanlık hayalinden vazgeçmesi gerektiğini hissettirmiş” diye yazdı.

Erdoğan’ın, “Gel sen de sorumluluk al, dış politikanın koordinasyonunu sana verelim”önerisinde bulunduğunu yazan Yıldırım, “Bu sürrealist öneri Gül için başka bir eleştirinin de önünü açmış. ‘Hayır’ diyen Gül’ün, birlikte yola çıktıkları partinin kurucularından kimsenin kalmadığını anlattığı söyleniyor” ifadelerini kullandı.

‘Fişini çektim çıktım’
Yıldırım, Erdoğan’ın Gül’ü sadece dinlediğini kaydederken, Gül’ünse normal şartlarda böylesi görüşmelerin detaylarını kimseyle paylaşmamasına rağmen, Arınç’ın evine giderek “Yanınızdayım, sizinleyim” dediğini kaydetti.

Yazıdaki dikkat çekici bölüm ise Gül’ün yakın çevresine söylediği iddia edilen sözlerle ilgili: “Gül’ün yakın çevresine görüşmeyi anlatırken her ne kadar Ankara’da tedavi gören anne ve babasını ziyaret edeceği bilinse de, ‘İstanbul’dan Ankara’ya sırf bu amaçla geldiysem bu önemlidir’ türünde cümleler kurduğu ve ‘Her şeyi söyledim, fişini çektim çıktım’ dediği de konuşuluyor.”
http://www.diken.com.tr/erdogana-ul...yen-gul-cevresine-fisini-cektim-ciktim-demis/

'Benim altın barajlı koltuklar da bir rahat bir rahat sorma Abdullahcığım.
1000 odayı gez gez bitmiyor hiç sıkılmıyorum o derece.
Bazen emine ile odalarda saklambaç bile oynuyoruz, birbirimizi bulmamız baya Zaman alıyor. '
Sgdsgd
Gerçekten sarayının neyini anlatmış yahu?

Gül ve tayfasının başkaldırmalarını, abd nin Fuhrer e ayar verme operasyonu olarak yorumlayabilirsiniz... Onlar yaş tahtaya basmazlar..

Mış miş ten öte birşey yok haberde.

Abla narin kimmiş kız çok saçma ama merak ettim ben bu narini neyi oldu acaba neredede :KK70:
Narin Mensucat'in sahibi Halit Narin'in kizi Mine Narin. Oglu oldu, adi Kaan.:KK15: Mine Narin 2003 yilinda otistik cocuklar icin Tohum adli bir dernek kurmus ve bu cocuklar icin ugrasip duruyor halihazirda.

Back