Tırnaklar yalnızca güzellik ve temizliğin simgesi değil, aynı zamanda sağlıklı bir hayatın da aynasıdır. Tırnaklarınızda çatlama, ayrılma, renk değişmesi, kararma ya da beyazlama varsa kesinlikle dikkat ediyoruz. Bunlar önemsiz estetik sorun gibi görünür ama aslında ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.:18:
Tırnak kırılmalarının en sık nedeni dolaşım bozukluğu ve demir eksikliğidir. Ayrıca tırnakların uzun süre suda kalması, sabun , deterjan ve kimyasal maddelere aşırı maruziyet de tırnak kırılmalarına neden olur.:26:
Örnek verirsem mesela kaşar peynirini dolaba koyduğumuzda kurur sertleşir ve çatlar. Fakat onu bir poşete koyup dolaba yerleştirirsek yumuşaklığını ve tazeliğini korur. Tırnaklarda aynen böyledir. Neme ihtiyacı vardır kızlar. Tırnak nemlendirilmek ister, bakım ister.
Neden kırılır tırnak ?:44: Kötü kullandığımız için kırılır. Tırnak kırılmalarının 1. nedeni kimyasal maddeler, ojeler, asetonlar, sıcak su, kötü koşullardır. 2. ise hastalıklardan dolayı kırılır.
Sağlıklı tırnak pembe renklidir. Sağlam ve bombe görünümlüdür.
Pekiiiii dikkat edeceğimiz konular neler ?:44:
1-) Plaj, hamam ve yüzme havuzu gibi yerlerde yalın ayak dolaşmıyoruz..
2-) Tırnaklarımızı fazla uzatmıyoruz..
3-) Tırnaklarımızı çok derinden kesmiyoruz..
4-) Ayak tırnakları için ayağımızı sıkan ayakkabı giymiyoruz..
5-) Bulaşık yıkarken ve temizlik yaparken kimyasala maruz kalmamak için eldiven kullanıyoruz..:116:
6-) Dengeli besleniyoruz.. Sebze ve meyveyi bolca tüketiyoruz ki vitamin eksikliği olmasın..Ve de kahvaltıyı kesinlikle ihmal etmiyoruz.
7-) Çorabımızı hergün değiştiriyoruz..
Pamuklu çorap giyiyoruz..
9-) Terliksiz dolaşmıyoruz..
10-) Havlumuz bize özel olmalı.
Bunların dışında doğal yöntemlerle de tırnaklarımıza yardımcı olabiliriz Bunları da sıralarsam ;
1-) Nişastalı su Evet kızlar nişastalı su tırnakların sertleşmesini sağlıyor. Günde 2 defa nişastalı su hazırlayın. Belirli bir ölçüsü yok fakat 1 çorba kaşığı mısır veya buğday nişastasını 1 su bardağı ılık suya koyup karıştırın. tırnaklarınızı batırarak 10 dk. kadar bekletin. sonra ellerinizi durulayıp havlu ile fazla bastırmadan kurulayın. Bu sertleşmeyi sağlayacaktır.
2-) Bir çorba kasesi ılık suya bir çorba kaşığı tuz, birer tatlı kaşığı limon suyu ve sirke, bir çay kaşığı zeytinyağı koyun ve ellerinizi tutabildiğiniz kadar bu suda tutun. Her akşam bunu uygulamaya devam edin, tırnaklarınızı güçlendirecektir. Ayrıca tırnaklarınızı limonla ve badem yağıyla da ovabilirsiniz.
3-) Limon suyuyla veya kabuğuyla ovmak. Ben genelde salata yaparken sıktığım limonların içine tırnaklarımı batırıp 5 dk boyunca ovuyorum
4-) Parlatıcı kullanıyorsanız, eğer şişe tam ise içine 15 -16 damla kadar limon damlatın. Şişe yarıya inmişse 7-8 damla damlatın karıştırarak kullanın. Bu tırnağı uzatmada ve güçlendirmede etkilidir..
5-) Bol bol süt için. Ben sütüme bal da katıyorum , hem mideme iyi geliyor, hem tırnaklarım güçlü hem de kilo aldım
6-) Et, fındık, ceviz, badem, yumurta ve kuru baklagilleri yeterince tüketin kızlar. Bunlar çinko açısından güçlü besinlerdir.
7-) Tırnağı yumuşak olanlara Avon'un tırnak sertleştiricini kesinlikle tavsiye ediyorum. Eczanelerde satılan ilaçlara da güvenmiyorum. Çoğu işe yaramıyor.
TIRNAK KESİM TARİHLERİNİ http://www.kadinlarkulubu.com/istenmeyen-tuyler/592422-dolunay-epilasyonu.html linkinden edinebilirsiniz..!
Bu kadaaar Hayırlı günleeeer ..
NOT : ALINTIDIR..
Bunlarda ilginizi çekebilir..!
Diğer konu başlıklarım için ADIMA TIKLAYIN ve Profilime gelin. Oradan AÇTIĞIM KONULAR'a tıklayın.
Son düzenleme: