- 10 Kasım 2024
- 556
- 1.427
- 28
- 25
Çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun.
Çok çok geçmiş olsun Rabbim dermansız dert vermesin inşallahBu yıl toplasanız ancak iki ay gezebilmişimdir. Yılın başında başlayan ve zamanla topallamama neden olan bacak ağrımın, dev hücreli tümör kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Şu an ameliyat sürecindeyim. Bu süreçte güçlü kalmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum. Yaklaşık üç aydır sürekli yataktayım. Tahmin edersiniz ki bu süreç çok yıpratıcı... Hayatımdan bir yıl gitmiş gibi hissettiğim için hayatı yakalamak istiyorum. Sağlıklıyken de eve kapanan biriydim.
Böyle zorlu bir süreci atlatan, aylardır yatmaktan sıkılan biri sağlığına kavuştuktan sonra sizce hangi aktiviteleri yaparsa güzel olur? Mesela iyileşince, ilgi alanım olan bir kursa yazılmak isterim. Belki de benim hiç aklıma gelmeyen bir öneri sunarak bana ışık olursunuz. Bu arada 25 yaşındayım, yaşımı öneriler vermenizi kolaylaştırmak açısından belirtmek istedim.
Ayni surecten gectim korkunctu.asla gecmeyecegini sanardim.6 aya yakin yattim kanser sebepliydi benimkim ve annem bana bakmak zorundaydi. Evliydim evet esimde bakabilme potansiyeli yoktu beceremezdi yani bu durumda aile evine gelmistim. Bebek gibi bakildim. Ama duygular psikolojim kaldirmiyodu. Uzakta olan havasi guzel temiz olan evimize gittim orada arkadaslaeim yakinlarim daha fazlaydi surekli ziyaretleri yuruyusler derken ayaklandim. Kalkar kalkmaaz hemen kuafore gidip saclarima bakim kesim yaptrmistim.estetikte ufak dokunuslar yaptirdim (hafif botoks dolgu) kurs aklima gelmedi zaten surekli yattigim icin saatlide olsa oturabilicegim bir durum istemedim. Hep gezdim sahil orman avm arkadaslaeimla kahve yemek. Kendimi iyi hissedebilicegim herseyi yaptim. Biraz guzellige onem verdigim icin beni bunlar mutlu ediyor. Ama kursa yazilicak olsaydim olmasaydi ehliyete mutlaka giderdim pastacilik kursu olabilir bir kac kere arkadasimla gittim cok zevkli.Bu yıl toplasanız ancak iki ay gezebilmişimdir. Yılın başında başlayan ve zamanla topallamama neden olan bacak ağrımın, dev hücreli tümör kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Şu an ameliyat sürecindeyim. Bu süreçte güçlü kalmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum. Yaklaşık üç aydır sürekli yataktayım. Tahmin edersiniz ki bu süreç çok yıpratıcı... Hayatımdan bir yıl gitmiş gibi hissettiğim için hayatı yakalamak istiyorum. Sağlıklıyken de eve kapanan biriydim.
Böyle zorlu bir süreci atlatan, aylardır yatmaktan sıkılan biri sağlığına kavuştuktan sonra sizce hangi aktiviteleri yaparsa güzel olur? Mesela iyileşince, ilgi alanım olan bir kursa yazılmak isterim. Belki de benim hiç aklıma gelmeyen bir öneri sunarak bana ışık olursunuz. Bu arada 25 yaşındayım, yaşımı öneriler vermenizi kolaylaştırmak açısından belirtmek istedim.
İnşallah hepimizin yılları kıymetli geçer ben de bunu çok isterimÇok geçmiş olsun, ne güzel zamanın kıymetini anlamışsınız. Her şerde bir hayır vardır, artık daha kaliteli geçecek yıllar sizi bekliyor <3
Normalde bu kadar eve kapanma için kan değerlerine baktırmayı tavsiye ederdim, kendimden biliyorum. Fakat sizin hastalığınızda muhtemelen doktorlar bol bol kan istemiştir.
Tiyatroya gitmek huzur verebiliyor, tavsiye ederim.
İngilizce öğrenmenizi tavsiye edenler gördüm, siz de istiyormuşsunuz. Benim tavsiyem hangi konuya en fazla merak duygusunu duyup da sosyal medyadan bakıyorsanız, artık o konularda İngilizce içeriklere bakmanız. Makyajdan burçlara, burçlardan iş hayatına kadar her şey olabilir, yeter ki içerik dili İngilizce olsun.
Aynı şekilde normalde Google'a soracağınız soruları da İngilizce sormak aşırı büyük fark yaratıyor. "How to spend my leisure time?" gibi. Bu iki dediğim şey sadece İngilizce'yi değil, genel bilgiyi de geliştiriyor, çünkü yabancı içerikler daha kaliteli oluyor
Herhangi bir resme bakıp onu İngilizce anlatmaya çalışmanız, düşünürken İngilizce düşünmeniz de yardımcı olacak.
Bu arada yabancı bir dili konuşurken daha mantık çerçevesinde kaldığımız için, ikilemde kaldığımız konularda yabancı dilde düşünmek yarar sağlar. Bir kaynakta İktisat öğrencilerine öneriliyordu. Okuyunca bana da mantıklı geldi.
Umarım çok güzel öneriler gelir, siz çoğu şeyi düşünmüşsünüz zaten. Ben de İngilizce için yardımcı olmak istedim. Allah şifa versin, geçmiş olsun <33
Amin inşallah cümlemizeÇok çok geçmiş olsun Rabbim dermansız dert vermesin inşallah
İyileşme surecin de puzzle yapabilirsin, çok sıkıcı gibi duruyor ama çok güzel kafa dağıtır
Yeni şeyler deneyebilirsin, bisiklet al mesela her gün sur mis gibi terapi
Öncelikle size de çok çok geçmiş olsun. Böyle bir süreci atlattığınız için çok şükür.Ayni surecten gectim korkunctu.asla gecmeyecegini sanardim.6 aya yakin yattim kanser sebepliydi benimkim ve annem bana bakmak zorundaydi. Evliydim evet esimde bakabilme potansiyeli yoktu beceremezdi yani bu durumda aile evine gelmistim. Bebek gibi bakildim. Ama duygular psikolojim kaldirmiyodu. Uzakta olan havasi guzel temiz olan evimize gittim orada arkadaslaeim yakinlarim daha fazlaydi surekli ziyaretleri yuruyusler derken ayaklandim. Kalkar kalkmaaz hemen kuafore gidip saclarima bakim kesim yaptrmistim.estetikte ufak dokunuslar yaptirdim (hafif botoks dolgu) kurs aklima gelmedi zaten surekli yattigim icin saatlide olsa oturabilicegim bir durum istemedim. Hep gezdim sahil orman avm arkadaslaeimla kahve yemek. Kendimi iyi hissedebilicegim herseyi yaptim. Biraz guzellige onem verdigim icin beni bunlar mutlu ediyor. Ama kursa yazilicak olsaydim olmasaydi ehliyete mutlaka giderdim pastacilik kursu olabilir bir kac kere arkadasimla gittim cok zevkli.
Kesinlikle oyle oldu. Saglik olmassa hicbirsey olmuyorÖncelikle size de çok çok geçmiş olsun. Böyle bir süreci atlattığınız için çok şükür.
Neyse ki aileniz size güzelce bakmış. Benim ailem de bana bu süreçte çok iyi bakıyor, eğer güzel bakmasalar ya da işte bakarken isteksiz davransalardı şuan psikolojim altüst olurdu. Bu açıdan şanslıyız.
Benim de ilk planım kuaföre gitmek, saçlarımı kısaltmak istiyorum. İleride mesleğim olduğunda ben de kendime ufak dokunuşlar yaptırmak isterim. Gezerek en güzelini yapmışsınız. Doğa insana çok iyi gelir derler. Ben de doğadayken kendimi mutlu ve rahatlamış hissederim.
Birdaha inşallah sağlık ile imtihan olmayız. Sağlıklı olmak ne kadar değerliymiş, sırf sağlıklı olduğumuz zamanlar için bile şükretmeliyiz, bunu çok iyi anladım. Bu süreç çok zorlu ama iyileşince muhtemelen siz de çok güçlü biri haline gelmişsinizdir. Ben artık çoğu şeyi kolay kolay kafama takacağımı sanmıyorum.
Rica ederim <3 Kan mutlaka bakılmalı, bende B12 yüksek, B5 düşükmüş (klasik olarak B12 düşünmüştüm, o sıralar yediğime de dikkat etmiyordum diye), doktor folik asit vermişti. Kan cidden o kadar fark yaratıyor ki.İyileştiğim zaman detaylı kan testi yaptıracağım.
Bence de öyle yapınbaşarılarAslında ben de durumum için ne kadar üzülsem de duruma bir yönden de dediğiniz gibi bakıyorum. Çünkü sağlıklı olduğum zamanlarda kendimi eve kapatıyordum. Yürüyüş yapmanın, gezmenin... Birçok şeyin kıymetini anladım. İngilizce çalışacağım ve inşallah yürüyebilecek duruma gelince doyasıya gezeceğim. Çok teşekkür ederim
Size de çok geçmiş olsun. Kesinlikle öyle, duşa girmenin bile kıymetini anladım. Belki de her gün yaptığımız küçük şeylerin değerini böyle zamanlarda anlıyormuşuz... Doktoruma danışarak ben de başlayabilirim şuan dışarı çıkıp yürümeye bile hasretim. Vücut o kadar süre hareketsiz kalınca miskinliğe alışmıştır vücudu açmam lazım zaten. Çok teşekkür ederim Birdaha sağlıktan sınanmayız umarım.Allah şifa versin. Ben de rahatsızlandığım için çok hareketsiz geçirdiğim bir yıl yaşamıştım malesef. Psikolojim çok bozulmuştu ama sağlıklı yaşadığım her anın kıymetini anladım. Ağrısız sızısız banyo yapabilmek bile nimetmiş. Ben toparlaninca reformer pilatese başladım fizyoterapist eşliğinde ama. Çok iyi hissettim. Size de tavsiye ederim. Ama önce doktorunuzla konuşun. Bir de bol bol gezdim, sevdiklerimle vakit geçirdim. İnşallah siz de bir an önce ayaklanırsınız.